Dapur Tanpa Sempadan...

Ahad, 12 Mei 2013

Dikala aku sakit kepala ..

Cuaca panas membahang memgakibatkan ramai sakit kepala termasuk aku dan wife !

Tapi tidak pada budak kecik nih !! Disuruh tidur , dia bantai bergendang !! Bertambah sakit kepala !!!

Grrr..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Bra pink polkat dot !

 

Baru balik dari Alamanda .. Sewaktu di AEON utk membeli barang dapur , terpandanglah satu permandangan yang ‘mengerikan’ .. Haaa .. Bukan saja saja nak memandang yer .. TERPANDANG ..

Maklumlah .. dah berapa kali aku ‘disapa’ di FB dan Tweet. Kata mereka , mereka senyum kat aku tapi aku tak perasan atau ada yang menyapa aku tapi aku wat dek sbb pandang tempat lain ! Haaa..

Jadi , skang ni aku jalan kena la bukak mata .. Tengok kiri kanan atas bawah .. Maka nak dijadikan cerita , terpandanglah satu perempuan ni .. Bertudung , berseluar jeans dan berbaju kemeja putih yang cerah sekali permandangan di dalamnya !

Mak aihh .. Pink dan berpolka dot. Aku pandang orang lain yang terperasan cam aku . Hahahahha .. Lawak lawak .. Lawak ok ! Bukan timbul rasa ghairah lagi menyeksakan ! Tidak sama sekali .. Aku cuma mampu mengeleng kepala jer .

Haihh .. malu weh .. maluuuuu ! Malu sbb apa lak ? Ko pk la sendiri ! Haaa .. Jangan pulak ada yang kata , nape tak jaga mata ?? Dah tau dosa tengok gak !

Perghh .. part ni pandai pulak suruh jaga mata ! Yang part kena jaga aurat tu , tamo lak gi tegur ! Tau nak suruh lelaki jaga mata lak ! Alo .. lelaki leh kawin 4 okeh !

Hahahahah ..  Aku tak kira .. pasni aku nak wat repot polis atas tuduhan gangguan seksual ! Tak kiraaa ! Kang susah laaa .. tiap tiap tahun wife beranak ! Mana blehhh !!

Mampus sama kau !!

Tiap tiap malam , aku ngan Qhaliff jadi mangsa.Bila ckp kat wife ada nyamuk ,dia jd pelik .. Katanya mana ada nyamuk !

Geram pun ada tp takde bukti kehadiran nyamuk kecuali bekas gigitan nyamuk yg ada pada badan Qhaliff dan di kepala lutut aku termasuk juga di tapak kaki aku !! Tempat tempat gitu dia suka !

Dan , tu diaaaaaa .. kan kena dah sedas tamparan wanita ! Mampus keras nyamuk ni.. Tak sempat wat wasiat gamaknya .. siaannn ..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Berus gigi Qhaliff yg pertama !

Amik kooo .. pink gitu ! Memula mak dia amik warna biru tp masa byr tak leh detect harga .. Aku gi amik yg baru ikut sedap tekak aku jer .. Tau tau warna pink .. Aaahh , belasah ajaaa dong ..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Legaaa ..

Lena dah diaa .. memang menjadi strategi .. Kasi tidur dalam buaian tu pastu buat keje ..

Memang ceria bila dia bangun .. heeeee .. Anak ceria , bapak dia lagi la ceriaaa .. hehehe..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Selamat Hari Ibu ..

 

Kul 6 lebih pagi .. Aku terjaga .. Sebelum tu mmg ada jaga jap sbb Qhaliff bangun awal gara gara selsema. Tak selesa nak tidur agaknya . Sukar nak bernafas .

Wife bangun dan perhatikan dia .. Lepas solat subuh , plan nak la tidur jap sbb mmg aku tak cukup tidur dah skang ni .. Hanya beberapa jam je tidur ..

“Bang , gi beli nasi lemak .. “,pinta wife .

Arghhhh .. Mata tak leh bukak ni. Job iklan yang orang nak pon aku tak buat lagi semalam sbb kepenatan. Ngantuk lagi..

Apa apa tidurkan Qhaliff dulu sbb dia dah jaga lebih 2 jam .Sian dia . Tengok hidung dia.. Tu diaa hingus hijau .. Adehhh .. Lap saja tak cukup menghilangkan hingus tu.

Aku gi basuh dengan air sbb dia takkan kasi aku gunakan kain . Basuh , ok ! Adeh.. memilih jugak budak ni ..

Lepas tu , aku mandi terus dan keluar gi restoran mamak dan beli 2 bungkus nasi lemak .. Qhaliff ??? Confirm la ikut.. Dia ngan aku dah jadi satu pakej ! Aku nak ke mana mana , dia nak ikut ..

Letak dalam basikal dia .. Memula tu ok la nak duduk.. Siap tekan butang dan lagu akan berkumandang  .. Pastu goyangkan kepala skit.. Haih , anak aku ni ..

Tak lama dah dalam basikal tu .. 10 minit cukup. Pastu panjat keluar nak aku dukung dia ..

Sampai rumah , mandikan dia lak .. Siap mandikan dia .. Pakaikan baju seluar dan hensemkan dia . Part ni mmg gilir ngan wife. Tapi mandi , mmg aku la sbb wife tak leh lama dalam bilik air sejak mengandung ni ..

Settle semua tu. Jap lagi nak mop rumah.. Sebelum tu , nak kena tidurkan balik Qhaliff. Baju banyak lagi lom dilipat. Yang sedang dibasuh , lom lagi jemur. Nasib baik part memasak wife buat .. Kalau tak ?

Perghhhhhhhhh .. banyak giler keje ! Sapa kata senang jadi ‘ibu’ ni ?????? Kalau tak kawal mental , boleh menjerit kegeraman tau ..

Yang belum kawin , hargai saat saat keemasan korang .. Dah kawin nanti , mmg ada saat keemasan tapi dalam versi berkeluarga .. hehehehhe ..

SELAMAT HARI IBU buat semua ibu di dunia ini ..

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI