Dapur Tanpa Sempadan...

Selasa, 14 Mei 2013

Memang gitu eh ?

 

Nak berjalan, kena pegang barang .. Nak main pon kena pegang barang .. Nak tidur pon gitu ??  Bila ada anak kecik ,baru tau cmna diri sendiri dulu... Hahaha ..

Sila abaikan ‘keseksian’ Qhaliff itu ..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Tiada lagi cerita Qhaliff ??

 

Aku cadang bila Qhaliff genap 2 tahun , dan dengan kehadiran adiknya nanti ( InshaAllah ) , aku nak tutup cerita Qhaliff .. Tapi gambarnya akan aku tetap post di InstaGram aku tu haaa .. hehee.. ok tak  ??

Kenapa ? Aku rasa nak privatekan kehidupan dia .. Yelah , dia pon dah boleh berjalan , bermain dan mula nak membebel dah .. Kengkawan yang dah follow dari usia sehari hingga hari ni pon dah tau perkembangan dia .. kan kan ?

Tak leh eh ? ? Huh.. Ok  ok .. aku stop bila dia masuk sekolah eh ? Hehehe..

Dah boleh wrestling dah ngan dia skang ni .. huuh ..

Artis sudah jadi Si Tanggang ?

 

"Dia sudah berubah... seperti anak derhaka," luah Hasliza Mohd, 48, ibu kepada pelakon baru Afiq Muiz yang benar-benar kecewa dan sedih dengan perubahan sikap anaknya itu sejak bergelar pelakon.

"Afiq sudah berubah. Dia sudah lupa bagaimana saya menjual burger untuk membantu dia berjaya dalam dunia seni.

"Ke hulu ke hilir saya bawa dia untuk di angkat menjadi artis berjaya dengan wang menjual burger. Hari ini apabila dia sudah berjaya, dia telah lupa semua itu," ujar Hasliza .

Ibunya itu terpaksa membuat pendedahan tersebut kerana hatinya sudah hancur selepas melihat perubahan anaknya  yang disifatkan sudah lupa diri apatah lagi sejak dikatakan mempunyai hubungan dengan seorang pelakon wanita.

Cerita lanjut , leh baca di Mstar Online.

 

Kenapa aku berminat dengan cerita ni ? Hurmm .. Aku tak hairan dah dengan perkara begini sbb ramai manusia macam ni atas muka bumi ni. Puncanya ? Puncanya ialah mereka rasa mereka takkan mati . Seolah olah akan hidup selamanya dengan kehidupan begitu.

Pagi tadi , aku terbaca satu artikal di Facebook yang buat aku benar benar insaf dan mengigil ketakutan .. Tak silap aku  tajuknya KEHIDUPAN DI AKHIRAT ..

Bayangkan , kita dengan jasad seperti ini , dengan punya rasa sakit seperti sekarang ini akan menerima balasan di akhirat kelak. Bayangkan , kita sekarang ini seorang diri ‘di sana’ dan yang meneman kita cumalah amalan kita ..

Apalah dunia ni sangat ?? Segalanya sementara jer .. Tersangatlah sementara !

Confirm , dna aku !

Tu diaaaa .. Tak cukup satu tangan nak mengopek plastik tu haaaa .. Adoiyaiii , anak aku ni .. mmg dna aku sungguh !!

Published with Blogger-droid v2.0.10

Tidak ada disiplin !

3 minggu cuti workout gara gara sakit siku.. Nak push up pon tak mampu .. Skang ok la skit .. Hurmm..

Sampai sampai gym ,tgk gini .. Adoiyaii .. Teruk la depa ni .. Diorg lupa kot antara kelebihan workout di gym ni ialah disiplin.. Ni takde disiplin dah ! Haih.. sia sia je badan besar tp ....

Published with Blogger-droid v2.0.10

Nak cantikkan wajah anda ?

Amacam ? Ada sapa yg terdesak sangat nak cantikkan muka tu ? Bawak bawak la bersyukur ..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Bila DIGI WWWOW AWARDS 2013 datang lagi ..

 

Photo

Hurm .. Nak join tak ? Dah 2 tahun berturut join. Bukan harapkan kemenangan pon tapi ‘semacam’ je pertandingan ni .. Haaha .. Rilekss .. Aku tak gilerkan kemenangan pon sbb aku sedar diri !

Jadi , tahun ni dan tahun mendatang .. aku tak berminat nak join walauun hadiah menarik camana pon ..

Kecuali .. kecuali ???  Takde kecuali laa .. malas nak merayu kengkawan suh pangkah aku .. hahahahah ..  Nak low profile dah pasni ..

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI