Dapur Tanpa Sempadan...

Selasa, 21 Mei 2013

Berpendapatan 4 digit melalui blog?

 

-IKLAN BERBAYAR-

https://lh4.googleusercontent.com/-m6D1f5ud9jw/UZtPHPVF8NI/AAAAAAAADbQ/jZac5Ppefnw/w1296-h862-no/blogger+malaysia+earning.jpg

Ramai blog yang berjaya mempunyai trafik tinggi tetapi tidak ketahui nilai di sebalik itu, jadi akibat daripada itu mereka tidak dapat menikmati pulangan yang sewajarnya mereka miliki. “

 

Blogger 4 digit merupakan Give Away saya sebagai sumbang balik dalam bentuk ilmu kepada komuniti blogger di Malaysia.

Saya tidak ingin mengenakan sebarang bayaran kerana penerokaan saya pada suatu ketika dulu adalah pahit. Ramai ebook berbayar yang saya beli cuma bungkusannya sahaja gempak.

Dalam ebook percuma blogger 4 digit, akan saya kongsikan bagaimana seorang blogger boleh membuat duit dengan adsense sehingga 4 digit tiap-tiap bulan.

Ramai blog yang berjaya mempunyai trafik tinggi tetapi tidak ketahui nilai di sebalik itu, jadi akibat daripada itu mereka tidak dapat menikmati pulangan yang sewajarnya mereka miliki.

Syarat-syarat dan langkah penyertaan :

i) Memilik blog yang berusia tidak kurang dari 3 bulan. Demi keadilan semua, adalah dilarang menggunakan blog baharu yang ditubuhkan sengaja semata-mata untuk give away ini.

ii) Menuliskan sebuah post di blog anda dan menyatakan sebab ingin memiliki blog / website yang mampu menjana pendapatan tinggi. Dalam post tersebut buat satu backlink ke post give away.

iii) Tambah www.jejaktrend.com dalam blog list / friend list. Blog yang terpilih berpeluang dimasukkan dalam blog list blog jejaktrend yang bakal ditambah di sidebar nanti.

Amacam ? Berminat untuk mengetahui dengan lebih lanjut ? Klik Give Away Blogger 4 digit , segera !

“ Amboi.. mentang mentang la harta sendiri ! “

 

Kalau orang lain yang buat gitu ? Mau gak aku terajang keluar dari kereta tu !!! Dah la baru je cuci.. Bukan seringgit dua kena bayar tapi RM20 okeh !! Puashati tapi keluar je dari situ , kotor balik !

Huhu .. tu lom ditambah dengan titisan air susu dari botol Qhaliff kat tepi tingkat , atau kat dashboard tu haaa..

Redha je laaa …

Bila cukai perkhidmatan dikenakan ..

 

“ Abang , teringin nak makan kek la .. “.

Mesej dari wife . Aku ok jer .. Leh gi pekena Japanese Soba kat Secret Resipe di Putrajaya.. Antara feveret aku bila makan di situ . Selain tu , laksa dan mee kari dia pon sedap ..

Jam menunjukkan pukul 5.40 petang. Pelanggan dalam tu leh dikira dengan jari jer .. Tak ramai mana pn. Mungkin dah time balik kerja atau tengah bulan .. hehehe..

Qhaliff, aku  dukung .. Masa nak masuk tu , aku tarik pintu kaca yang berat tu . Kebetulan kat belakang aku ada salah seorang kakitangan Secret Resipe .. Tak de la pulak nak tolong tarikkan .. hehehe ..

Masuk .. berdiri cari meja yang sesuai untuk kami sekeluarga. Dapat meja yang sesuai dan tak sampai seminit ,  datang pelayan wanita memberikan menu pada kami. Kemudian berlalu begitu saja.

Aku serahkan Qhaliff pada wife dan mencari sendiri kerusi baby ! Cari sendiri yer .. Tak de sebarang pertanyaan dari pelayan tadi .. Ok , tak pe.. aku biasa dah dgn situasi begini .

Wife gi amik cheese cake . Dan aku order black pepper chicken rice .. Air buah .. Sebab Qhaliff leh join sama .. heee .. Makanan sampai , diletakkan di sisi tanpa sebarang kata .. Hehehe .. Aku ucapkan terima kasih .

Dah abis makan , wife belek menu yang atas di atas meja. Ternampak ada offer kopi untuk belian sepotong cake  pada jam 3- 6 petang ..

Wife panggil salah seorang pelayan di situ dan bertanyakan mengenai ‘kopi percuma’ tu.  Katanya tak boleh nak dapat dah sebab diorg dah punch dalam bil , jadi tak boleh nak bagi .. Best kan ? Sedangkan mereka patut tau ada mengenainya .

Aku pujuk wife .. Lupakan je kopi tu. Bukan tak mampu nak beli. Tapi korang tau la perempuan kan .. Asal ‘free’ tu la yang menarik minat mereka padahal boleh je diorang beli .. hahaha .. Jangan marah aa ..

Dia ok je.. Pastu bayar bil .. Aku tengok resit .. Hurmm ..Cukai pekhidmatannya hampir RM3 .. hehehe .. Leh tahan .. Mungkin bagi sesetengah orang , jumlahnya kecil tapi kalau kita cari duit dengan titik peluh sendiri serta mengharapkan keberkatan hasil pencarian kita tu ,jumlah tu besar !!

Tak pe la .. Apa nak buat .. Yang kerja dalam tu pon aku tengok budak budak jer ..Dengan muka takde senyuman.. Manager dia pon aku biasa tengok. Biasa kat Presint Diplomatik pastu , pernah jumpa di Alamanda dan skg kat situ lak .. hee..

Teringat hari Ahad lepas. Aku cuci kereta di Alamanda. Aku tinggalkan kereta pastu gi beli barang dapur dengan wife.. Sekembalinya ke kereta yang sudah dibasuh tu , datang tokey dia utk serahkan kunci dan buat bayaran Aku rasa dia tokey sbb pekerja yang lain semua Bangla dan dia berbangsa cina

Menariknya , dia siap tolong bukakan lagi bonet kereta dan tolong masukkan barang barang yang aku beli tu. Bukan sekali dua angkat tapi banyak kali jugak la angkat .. Siap dengan senyuman , dia ucapkan terima kasih ..

Adehh .. Harga sama sama mahal tapi servis ???

Upin Ipin lagi ???

"Asyik asyikkkkkk Upin Ipinnnn.. ", kata Kak Dania

Tapi daddy ok jerrr.. hehe.. Layan jer dari tgk rancangan AC Mizal atau Awal Ashaari !! Buweeekkkk..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Qhaliff sudah goyang !

 

Amboiii .. Sememangnya budak besar ni akan mudah goyangkan kepalanya bila layan lagu yang rancak. Kalau lagu Purnama Merindu nyanyian Siti pon dia goyang , aku rasa mmg dia kaki goyang la.. Asalkan jangan dangdut ! Dangdut utk orang tua je goyang .. hahaha.. guwaauuu .

Tak kisah la Qhaliff.. Janji happy kan ? Heee ..

Sekadar berhati-hati !

 

Aku tak pasti kesahihan akan maklumat di dalam gambar ni .. Tapi sekadar berhati hati , apa salahnya kan ? Maklumlah , penjenayah ni macam macam rupa. Adakalnya yang kita kenal dan baik pun boleh dirasuk syaitan !

Gambar yang aku perolehi di whatsapp ni , harapnya dapat membuatkan rakan rakan sekalian , berhati hati. Sumber gambar , aku tak pasti .. Jangan lak datang dan marah marah aku kata ni gambar dia yer.. Anggap je sedekah. Pahala lagi penting dari populariti .. oke ?

Benar atau tidak , hati hati ! Jangan mudah tertipu di zaman ni .. Biarlah orang kata sombong ke , berlagak ke , yang penting keselamatan ni.. Hanya ALLAH saja tau niat kita ..

Oh , my english !

 

Dok layan tv .. “Oh , My English “ koooo… Sekejap senyum .. sekejap garang .. Macam fahamm jer .. Daddy dia sendiri pon tak paham ..

Hurm.. dah mula ada rasa takut terutama tengok kartun yang pelik pelik .. abis badan aku dia panjat ..tapi nak gak tengok jap jap .. adehh ..

Simpan barang kemas anda !

 

Dua kes ragut barang kemas dan mangsanya orang tua !  Yang cerita ni mak aku , sebentar tadi .

Gambar Hiasan

Satu kes , berlaku semalam di dalam kawasan flat rumah aku ni , awal pagi semalam .. Orang lelaki abis gi kerja .. Tinggal la makcik makcik jer .. Hurmm . Makcik ni lak keluar gi buang sampah kat tong sampah besar tu .. Ada dua penyamun standby dah .. Hurmm .. Pastu ? Menjerit laaaa makcik tuuu tapi sayangnya takde orang yg dengar ! Hurmm .. siann . Dah jadi kes polis .. Suspek ? Jadi fitnah lak nanti.. heee..

Dan hari sebelum tu , sorang makcik tu.. Baru balik kenduri kawin. Barang kemas , sepenuh penuh badan ! Selamat la jugaaakk di kebas dek penyamun .. Yang tu kena culik dulu rasanya .. Nasib baik tak dibunuhnya .. Haih..

Harga emas turun , tapi penyamun tetap penyamun ! Hati hati la yer ..

AES di Lebuh Sentosa , Putrajaya

 

Satu saman aku perolehi di sini .. Had laju cuma 80kmj . Dicatatnya aku memandu 98kmj .. hehe ..

Hari ni aku try bwk ikut peraturan dan aku dijeling dek pemandu lain ! 3 lorong tuuuu..

Hahahahahah .. mcm $%&#&#%$?/ .  Maki kang , satu batalion polis lak mai tangkap aku .. heeee..

Sabo je laa.. Pandu ikut had laju bila nampak AES ? Belajar hipokrit kah ? Dan seperkara lagi , yang gi letak kamera tempat lurus gini apa logiknya ? Dan sini selalu banyak kereta wooo .. Untung woo.. Tempat yang lagi lurus takde kereta , tak nak lak letak .. Ops , kawasan kemalangan ? Hehehe .. Tinggi benar statistik kemalangan kat sini berbanding di satu jalan yang confirm ada kemalangan bila hujan.. takde pulak kamera ! Ceh ..

Published with Blogger-droid v2.0.10
Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI