Dapur Tanpa Sempadan...

Selasa, 28 Mei 2013

Interview dgn wartawan majalah..

 

Utk isu Hari Bapa kali ni .. Tahun lepas di Nona TV3.  

Majalah apa ?? Tungguuuu ..

Published with Blogger-droid v2.0.10

"Adoi , sakit laaa .."

 

Tumbuh lagi gigi diaaa ...huhu .. Yang jerit sakit tu , mak dia .. heee..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Tangguh pantang !

 

Adehhhh .. tangguh lagi sbb bilik OT di Hospital Putrajaya ada masalah dengan pendingin hawa !

Dah sampai hospital kul 7 pagi tuuuu baru tau ditangguhkan ! Kata mereka semalam ada call .. Memang ada satu call masuk tapi waktu tu dok wat keje kat dapur rasanya. Tak perasan . Tapi kalau yer pun ianya penting , call la dua tiga kali .. Ni sekali je ! Haihhh .. Kita nak call balik , tu nombor general ! Jenuh nak tanya sana sini dan tunggu ..

Tak kisah la .. Tak marah pon . Apa nak buat .. Menda ‘free’ .. Nasib baik la doktor check dan kata tak merbahaya pon .. Hurmmm .. Sabar je laa ..

Nak balik Penang sat .. Jumaat ni baru gi balik hospital .. Ulang alik je kat spital skang ni.. Nasib baik dah kawin .. kalau tak ??

Amaran dan Peringatan !!!

 

-iklan-

148158_530031890359968_1595540522_n

Kenapa kita perlu kurus ?

 

Sebab, majoriti pesakit kronik adalah datangnya dari orang-orang yg berbadan besar atau “OVERWEIGHT”. Jadi kegemukan adalah punca penyakit!

Kajian daripada Harvard Medical School membuktikan bahawa program penurunan berat badan yg paling berkesan adalah dengan cara Protein Sparing Modified Fast (PSMF).

PSMF adalah program berdiet yang menekankan pemakanan protein yg cukup diselang-selikan dgn pemakanan rendah karbohidrat serta meminum air yg cukup semasa berdiet.

20130428_122217

Alpha Lipdu SD2 merupakan makanan suplemen dengan campuran berkualiti tinggi yang komprehensif terdiri daripada protin soya bukan-GMO (75%) serat, ekstrak daun the hijau, Vitamin A,B,C,D,E dan Mineral.

Tidak mengandungi pemanis @ perisa tiruan dan memberi nutrisi yang secukupnya yang diperlukan oleh badan..

Program diet yang berdasarkan kepada penyimpanan protin dan diet ketogenik ini terbukti berkesan menurunkan berat badan secara CEPAT, SIHAT & SELAMAT.

https://www.facebook.com/hayati.fikri.1

Bersama AXE APOLLO SPACE ACADEMY

 

Baru-baru ni ada aku terima satu jemputan ke satu majlis pelancaran produk terkini AXE.. Yup , menarik produk terbarunya .. Dipanggil AXE APOLLO deodorant bodyspray .. heee ..

clip_image002

Dalam majlis tu , ditampilkan beberapa maskot angkasawan yang cukup menarik untuk bergambar bersama .. hehe .. Dan beberapa gadis jelitawan sambil membawa AXE Apollo deodorant body spray ni untuk dicuba ..

clip_image004

Kenapa tema Axe kali ni lain pulak eh ? Ok , meh aku citer skit ..

AXE Malaysia melancarkan pencarian di seluruh negara untuk memberi peluang kepada individu yang ingin melangkaui kebolehan sendiri iaitu menjadi seorang wira negara.

Bakal pengembara angkasa ini akan berpeluang untuk merasai suasana angkasa yang luar biasa dan kembali sebagai wira kebanggaan seluruh negara lalu memberi insipirasi kepada seluruh warga Malaysia yang lain.

Kenapa mereka memilih angkasa lepas ? Tiada wira yang lebih unggul daripada seorang angkasawan dan AXE ingin memberi para peminatnya satu peluang untuk mengalaminya satu kembara yang tiada bandingannya melalui satu pertandingan..

Yup , sapa sapa boleh mencubanya. Caranya mudah saja ..

  1. Sila ke AXEAPOLLO.COM
  2. Beritahu kepada dunia mengapa anda layak ke angkasa lepas !!
  3. Kemudian anda perlu mendapatkan sokongan daripada warga Malaysia yang lain melalui undian di laman web sebelum disenarai pendekkan untuk menyertai cabaran di peringkat kebangsaan .

Di sini hanya yang terbaik akan dipilih untuk mewakili Malaysia di kem AXE APOLLO SPACE ACADEMY di Florida , Amerika Syarikat dan bersaing bagi merebut tempat mereka untuk perjalanan ke perbatasan terakhir dengan para peserta dari 60 buah negara di seluruh dunia !

Itulah yang tertulis di hebahan media yang aku dapat dan aku kongsikan dengan korang semua . Wow !! Menarik sungguh niii .. hehehe ..

Majlis diakhiri dengan sedikit jamuan dan bergambar dengan angkasawan .. hehehe ..

Dan sememangnya deodoran semburan badan AXE Apollo ni diketahui umum , sangat menarik baunya.. Segar senantiasa .. Senantiasa dalam beg aku .. Senang, mudah dan ringan jer untuk di usung ke mana mana ..

Jangan tertipu , kawan !!

 

Bila dpt email amaran begini , sila klik details .. Pastikan siapa pengirimnya. Jika dari pihak bank , sila call dulu mereka.. Jangan sesekali klik link yg diberi !!

Malaun siber makin bersepah ...

Published with Blogger-droid v2.0.10

Bila si kecil tak nak makan !

 

Kalau cam Qhaliff , setakat ni .. aku cuma risaukan dia yang cukup gemar makan ! Apa saja aku makan , cepat cepat dia datang dan terus amik port di celah kaki aku dan menarik tangan aku ke arah mulutnya ! Kiranya apa yang aku nak suap tadi tu , masuk ke mulutnya terlebih dahulu !

Tak da masalah untuk Qhaliff .. Sememangnya mak dia dah latih makan apa saja termasuk sayur dan buah. Yang garam , manis semua tu .. ditapis .. Makanan segera ? Tak boleh lagi !

Tapi ada beberapa orang kawan aku perasan , anak mereka ada masalah untuk makan. Mereka lebih gemar minum susu .. Kesannya , ada yang dapat sembelit ..

Bagaimana nak tangani masalah camni ? Aku google dan cari jawapan. Wow !!! Ramainya yang punya masalah begitu !

Macam macam jawapan ada.. Ok , ini yang wife buat pada Qhaliff .. Dia senantiasa tukar menu .. setiap hari ! Takde makan yang sama jer ..

Bila dengan aku , dia akan makanan yang lain lak ..contoh dia akan makan epal dan buah limau dengan aku . Kiranya aku gigit , pastu dia akan hisap air tu .. Lama kelamaan , dia akan start gigit .. Gitu gak ngan buah limau.

Selain dari tu , aku kasi roti dengan ada perisa. Sekadar untuk dia ‘menikmati’ rasa .. Dari situ , selera makan dia bertambah. Dia tau apa yg bapak dia makan tu sedappp !!

Bila time nak susu ..

“ Neee nennn . Neee neennnn .. “

Aku gi bancuh la susu untuk dia andai mak dia takde .. Heee.. Kena sabar hadapi karenah budak ni sbb satu hari nanti , mereka akan sabar pulak hadapi karenah mak ayah dia .. bila dah tua !

Bila wife mula pantang !

Esok , gi hospital Putrajaya. Lusa , balik Kelantan .. Start berpantang kat sana .. Aku lak , ada byk projek blog kat KL .. Ini bermakna aku kena turun balik KL ..

Persoalannya , aku tak leh berpisah dgn Qhaliff ni !!! Tiap malam , tidur ngan dia .. mandikan dia .. basuh berak dia .. berebut makanan dgn dia .. gaduh ngan dia ..

Qhaliff kena ikut aku balik gak !! Mak dia ?? Hurmm .. hurmmm ..

Published with Blogger-droid v2.0.10
Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI