Dapur Tanpa Sempadan...

Jumaat, 31 Mei 2013

Demam Qhaliff ..

 

Suhu badan naik ..Gi klinik kat Cheras .. Sewaktu nak masuk tadi , ada sorang lelaki duk atas motor.. Muda dan kurus gitu..

Nampak dia bergegas masuk ke dlm klinik.Aku rasa mesti dia pembantu klinik berdasarkan gaya dia.

Daftar dan dipanggil masuk .. Sekali lelaki tu dok atas kerusi doktor ! Hahaha .. Amik koooo …

Suhu Qhaliff .. 38.. sila makan ubat ..

 

Published with Blogger-droid v2.0.10

Badminton pulak ??

Ok ..mmg ikut daddy ! Dah sibuk pegang raket la pulak ..adehh .. Jangan mimpi nak rampas ! Rampas kalu , sila pujuk yer ..

Nak tgok sendiri ? Haaa .. klik la SINI .. aku tak upload ke youtube.. malas…

Published with Blogger-droid v2.0.10

Jin mata satu kelip mata !

 

Alhamdulillah .. segalanya dah berlalu .. Terima kasih pada pihak Hospital Putrajaya atas segala bantuan yang diberikan walaupun ada sedikit kelemahan. Tapi tak pe.. Tiada yang sempurna kan ? Lebih lebih lagi jika percuma .. heee..

Tapi yang tak bestnya kan .. sewaktu aku nak gi amik wife tadi .. Ikut Lebuh Sentosa .. Haaa.. Kat sini ada satu jin bertandang ! Jin mata satu buat laporan sapa yang memandu lebih dari had tak kira la laju ke tak asalkan lebih dari had yang mengarut itu ..

Masa aku masuk kat simpang tu , ada amaran dah ! Zon Jin Bermata Satu ! Grrr.. Aku tertanya gak .. Papan tanda yang sebesar tu , pelancong asing faham ke maknanya sbb ianya dinyatakan dalam bahasa Melayu.. Hurmm ..

Aku perlahankan kereta .. Aku pandu di sebelah kiri sekali dengan kelajuan antara 60-80kmj gitu.. Perlahan dah tuu .. Tiba tiba , ternampak jin tu ! Aku pandang meter kelajuan kereta aku pandu tu .. Bawah 80kmj !

Berkelip la jugak !!! Adoiiii .. Dia kelip mata kat aku ke ? Atau kereta sebelah mahupun seberang ??? Letih aku camni ! Dah 3 saman AES .. Nak kena naik mahkamah la cam ni.. Aku tak mampu bayar saman .. Aku kan tak kerja … heeee …

Bila bertembung lori balak !

 

Bunyi kuat seperti guruh

Bunyi kuat seperti guruh

Gambar dan cerita asal dari Sinar Harian. Rujuk SINI ..

 

Hurm.. kalau selalu balik Kelantan , lori balak atau lori lori seangkatan dengannya pasti mencuakkan aku. Kenapa ? Tuuu.. aku paling takut jika aku berada disebelahnya dan muatannya terlucut ! Perghhh …lunyai aku !

Setiap kali aku potong lori lori begini , aku akan pecut kaw kaw punya laa.. Kalau boleh aku nak je keluarkan kaki dan tolak sekali kasi laju ! Hehehe ..

Rasanya ada kes dah yang mana mangsanya mati akibat terhempap balak tu .. hurmmm .. sian .. Malang mmg tak berbau .. Apa nak buatkan ? Kehidupan mesti diteruskan ..

Bila dapat mandi kolam !

 

mandi

Tu diaa aihhh .. Lepas makan pagi , saja aku bawak dia gi ke kolam mand.. Saja nak tengok ‘akal’ dia bila nampak kolam air ni .. Tau apa respon dia ? Haaa… Tak pasal pasal aku kena masuk sekali dalam kolam !

Kata dah kan ? Sampai aku pulak paksa dia naik sedangkan sebelum ni aku yang paksa dia turun ! hahahahha .. Silap perhitungan sungguh aku ni .. huhu ..

Kelebihan Vivix pada anda !

 

-IKLAN-

Vivix sememangnya untuk kesihatan keseluruhan.


Alhamdulillah, banyak yang telah berubah kesihatan Cik Aniz sejak berkecimpung dengan Shaklee ni. Beliau ni masih muda tapi menghadapi masalah tekanan darah tinggi dan beberapa masalah lain. Muda2 dah kena darah tinggi tu, bahaya tu. Kalau berumur pun bahayanya sama juga, cumanya saya sangat terkejut bila beliau mengatakan beliau menghadapi masalah tu. Tapi kira ok lah sebab beliau mengetahuinya dari awal. Boleh kita usahakan sesuatu kan.

Jom kita tengok testimoni dari customer saya merangkap biz partner saya yang pertama ni. :)

 

BLOOD PRESSURE / HYPERTENSION (DROPS 16)
*****************************************
Masa medical check up May 2012, blood pressure saya dikira tinggi..tak sepatotnye ngan usia saya..bacaan 142 over 88..tinggi kan??..patot la saya selalu pening kepala..kira stage pre-hypertension da tu..pastu doktor tu gertak.."kalo awak tak jaga ni..tinggi skit lg..saya da kene bagi ubat darah tinggi kat awak.." oh tidakkkk..saya taknak makan pil-pil yang banyak ituuuu..hohoho..
Alhamdulillah Ogos 2012..saya check smula..126 over 80..saya bersyukur turun..dan masih menjaga supaya mencapai bacaan normal 100-110..

ALLERGIC
*********
Saya ade allergik dari kecik lagi..kulit saya sangat-sangat sensitif..terlalu banyak pantang larangnyeee..makan itu tak bley..pakai losyen itu tak bley..pakai sabun mandi itu tak bley..persekitaran kotor pun effect kat kulit saya jugak..
Dengan vivix, kulit saya yang pernah luka tu, elok ajeee..jadi kulit baru..bersyukur sangat..yesss VIVIX REPAIR CELL!!
yang ini diiringi dengan diet pemakanan yang sangat ketat..untuk pengetahuan, saya tak makan AYAM BANDAR dan TELUR..dan makanan yang sewaktu dengannye..dua-dua ni toksin dia sangat kuat sebab mereka di INJECT supaya cepat besar dan bertelur..ayam kampung, telur kampung takpe..Ya Allah seksanya..kebanyakkan makan skang dimasak dengan telur dan ayam..kdg-kdg sebagai perencah..


HIDUNG BERAIR (MEMANASKAN BADAN)*********************************

Saya baru perasan..ini membuktikan Vivix adalah untuk kesihatan menyeluruh hihihi..kalo dulu, saya memang tak tahan sejuk.. disebabkan kipas yg dah set 1 je tu, saya akan terjaga kul 3 pg sebab hidung berair..pastu bangun pagi bersin 6-8 kali..apa lagi kalo aircond..demam terussss hehe..hidung tak payah nak ckp la..sumbat ngan tisu je..
Skarang dah TAkDE..hihihi..alhamdulillahhh =)


PENURUNAN BERAT BADAN (DROPS 5KG)***********************************
Yeahhhh..part ni besttt..susah betul nak trunkan berat ni tanpa EXERCISE..

May 2012 - Ya Rabbi, berat 65kg..dengan keadaan saya yang katekkk ni..152..BMI = 28++..rase berat je badan ni..
Ogos 2012 - Alhamdulillah trun 60kg..BMI masih tinggi 25++..tanpa EXERCISE..almaklumla busy hehehehe..sepatot kene ade sedikit EXERCISE untuk jantung kita..akan diusahakan kemudian ekekeke =P..saya jaga makan..BUKAN TAK MAKAN ea..sy cuma tuka pemakanan saya..

TARGET - By end of this year Dec 2012..saya target nak capai berat saya 52kg..BMI = 22++..dan by end of March 2013, set target 47kg..dengan BMI normal 20++..Doakan saya..hihihihi..Saya memang tak nak turun secara drastik..tak elok sebenarnye..ckup la 1-2kg sebulan..yang penting konsisten..dan kita jaga pengambilan makanan kita..^^


*************************************************

Ok,itu saje perkongsian dari nuyun..kita pun boleh,cuma jangan berkira nak kuarkan modal untuk kesihatan..ok..
Alhamdulillah, segala2nya adalah dari ALLAH. Kita hanya berusaha dan merancang.:)



yang ikhlas,

Nuyun ;-)

____________________
NURULHUDA MOHD NAJMI
Member ID : 911707
Call/SMS/WhatsApp : 0133747473
Email : nuyunbizhouse@gmail.com
COD DAN SELF-PICKUP DI AMCORP MALL PETALING JAYA-
KIOSK BERHAMPIRAN DENGAN STARBUCK COFFEE..

Awas ,wahai suami !

Pasni suami suami kena tidur pakai baju besi ! Tak kira la ada kekasih gelap atau tak de , kena pakai gak !! Mana la tau kot kot ada setan berjaya pengaruhi si isteri .. haaaa ..

Bawak bawak istighfar la manusia ... Yg kita nak , nun di akhirat nanti .. Dunia ni mcm makan nasi je..Sedap camana pon ,akhirnya jadi tahi.Yang berkhasiat juga berguna utk bdn ..

Published with Blogger-droid v2.0.10

AlphaLipid SD2 – Diet semudah A,B,C..!!

 

 

386509_529423290420828_754599188_n

Program Lengkap penurunan berat badan..

Dengan Alphalipid SD2, tiada pertauran yang rumit untuk anda mendapatkan bentuk badan yang langsing serta berat yang ideal..

Semuanya semudah A,B,C..!

A. Tambahkan 2 skup penuh Alpha Lipid SD2 kedalam 250ml air sejuk, goncang dan minum. 4 kali sehari

B. JANGAN BERLAPAR!

Amalkan pemakan berprotin dan elakkan pengambilan makanan berkarbohidrat dan bergula

C. Guna Ketostik untuk memantau pembakaran lemak dan tahap pemgambilan karbohidrat anda

488107_440977212651404_1362585435_n

Untuk melihat mereka yang telah berjaya, layari FB kami :-http://www.facebook.com/media/set/?set=a.101406566730066.1073741829.100005821682293&type=3

Dapatkan segera dengan harga HEBAT

RM160 (Include Postage)

· 1 Tin SD2

· 1 Botol Shake

· Ketostik

· Buku Panduan

· Pemantauan diet secara percuma dari kami

Dapatkan dari pengedar yang SAH sahaja
Hubungi -
(ID:1340896) Hayati - 019 232 5102
(ID:1340896) Fikri - 019 232 5120

FB : http://www.facebook.com/hayati.fikri.1

Tangguh lagi ?

Haih.. bila nurse bgtau bilik OT masih belum berfungsi sepenuhnya , frust menjengah perasaan .. Puasa pon sah puasa semalam ..huhu..

Dah mula plan nak gi swasta je.. Tapi nurse lelaki tu suruh masuk ke bilik khas dulu dan dia akan cuba hubungi mereka yg berkaitan sbb dah 2 kali tangguh.

Alhamdulillah .. boleh buat akhirnya.. Wife dah masuk ke bilik OT.Doakan agar segalanya berjalan dgn lancar ..

Qhaliff ..ada kat rumah mak aku.Aku tersangatlah mengantuknya .. Penat tak abis lg ..Kalau semua ok , esok balik Kelantan lak ..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Selamat tiba sudah !

 

Alhamdulillah .. sampai dah Cheras .. rumah mak aku. Esok nak gi spital Putrajaya , awal pagi ..Harap , esok segalanya selesai ..

Hurmm .. Sepanjang perjalanan pergi dan balik , hanya sekali saja hampir berlaku kemalangan gara gara sikap nak cepat ! Bukan aku tapi makhluk asing tu ! Dah la tu , dalam kereta dia penuh dengan ahli keluarga dia .. bawak macam pelesit ! Nasib baik la memasing sempat brek !

Dalam perjalanan balik , 2 kemalangan serius berlaku. Yang pertama , melibatkan motosikal sewaktu hujan lebat tadi . Rasanya mangsa meninggal dunia di tempat kejadian .Yang kedua , berlaku di jalan bertentangan selepas Tol Ipoh  tu haaa .. Memang jammed giler !

Hurmm.. Dan aku hampir putus nafas bila ada jiran maklumkan ada kebakaran di taman perumahan aku tinggal . Rumah jiran aku terbakar ! Adeh… Kesian ..

Dikatakan berpunca dari litar pintas . Nasib baik anak anak kecilnya sempat keluar dari rumah. Bahagian bilik atas je abis terbakar . . Hurmm…

Penat … macam macam aku alami 2 hari ni .. Nasib baik aku update blog gak .. heheee ..

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI