Dapur Tanpa Sempadan...

Jumaat, 7 Jun 2013

Nasi ayam penyet ?

 

Kitorang ( aku sekeluarga ) singgah di RnR Jejantas Sungai Buloh yang dari utara tu tadi.. Plan nak solat Maghrib pastu makan makan terus di situ jer ..

Masuklah ke satu kopitiam ni .. Nak makan satay kajang , ramai la pulak .. Jadi , gi la makan kat kopitiam tu .. Haaa .. Menunya yang terpampang di atas kepala tu mmg menyelerakan termasuk juga harganya .. hehehe ..

Pandang satu persatu .. aku terpikat dengan laksa Sarawak .. Saja nak penuhkan perut dengan kuah laksa .. Malangnya , stok dah abis ! Aku pilih nasi bujang Malaya ! Tuuuu .. gambar diatas tuuuu haa ..

10 minit kemudian , sampai la pesanan aku tuu .. Harganya , mmg best la.. Tapi ok laaa.. tempat berhawa dingin .. Selesa la jugak .. Makanannya ? Memula tu rasa cam ayam penyet gak .. Tapi bila dah tinggal tulang ayam je , baru perasan tak sama .. haaaaa .. Ada kelainan pada nasinya ..

Sedap ! Gi la try .. kalau nak ajak aku sekali pon , ok jer !! Heeee …

Baru tenang nak makan !

 

Diminta pihak penguatkuasa selain pacak kamera AES , sila kuatkuasakan serta merta larangan begini ! Denda RM5000 ! Haaaaaaaa ...

Tak suka ?? Gi duk negara lain !

Rasanya byk ada dah gini tp kt tempat mkn mahal je ada .. Yang biasa biasa ?? Hurmmmm...

Published with Blogger-droid v2.0.10

Aku gagal lagi !!

 

Jambatan kecil mmg benar benar mengugat kejantanan aku !! Dah berkali kali datang sini , aku masih gagal nak lintasi dgn kereta ! Huwaaaaa ...

Mmg aku teringin nak bergambar dgn Qhaliff kat umah abang ipar aku ni ..Tercapai gak hajat aku ..heee ..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Selamat Tinggal Damai Laut ..

 

Tak cadang nk dtg lagi .. Servis yg slow walaupun dikatakan 4 bintang !

Hurmm.. tv pon tgk bintik bintik je ! Dah call tp tak dtg baiki .. Nasib baik kolam mandi best dan beberapa staff mereka ramah .. Bahagian kaunter , sukar senyum .. hurmm ..

Tak berbaloi dgn harga ..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Makanan tambahan untuk perkembangan anak OKU

-iklan-

 

MAKANAN TAMBAHAN UNTUK PERKEMBANGAN ANAK OKU-Cereberal Palsy

 

Entri  ni timbul sbb ada cust yang email nak tahu..anaknya ada masalah perkembangan otak..mcm sistem otak lumpuh..jadi nak tahu lah apa yang shaklee boleh bantu..

Nuyun mulalah google..n last jumpa n3 ni kat maipilih..tp kesnya tak sama..cuma samanya anak oku..bolehlah dikongsikan.. :-D

*************************
Hari ini saya nak share testimoni anak kawan saya penghidap Cereberal Palsy.Cereberal Palsy adalah gangguan pergerakan. otot atau postur yang disebabkan oleh kecederaan atau perkembangan yang tidak normal dalam otak matang selalunya sebelum kelahiran.

Usianya sama dengan anak kedua saya yang mana anak kedua saya juga seorang OKU iaitu OKU kerdil. simptom mudah jatuh sakit saya kira memang biasa untuk anak2 OKU mungkin kerana imuniti kurang kuat maka di sinilah peranan kita sebagai ibu untuk memastikan anak2 kekal sihat dan ceria.

Besar harapan saya agar adik ainie walaupun mengalami masalah cereberal palsy tapi dengan khasiat mealshakes, saraf otaknya akan berfungsi dengan lebih baik dan sedikit sebanyak dapat memberikan impak positif. mungkin kita tak nampak lagi buat masa ini dan kesannya memerlukan jangkamasa panjang. semoga adik ainie akan berjaya untuk berdikari di masa hadapan. insya-Allah.

****************************

Bila dah baca kisah adik ainie ni..nuyun dapat simpulkan..meal shakes memang sangat2 sesuai..jadi ibu2..jangan fikir panjang lagi ye :-)

Sekarang ni ada offer..BELI 6 PERCUMA 1..harga amatlah berbaloi..sms laju2 k..

Boleh pakat ngan kawan2..nilah masa untuk mencuba benda baru untuk keluarga anda.. 




yang ikhlas,

nuyun ;-)

____________________
Member ID : 911707
Call/SMS/WhatsApp : 0133747473
Email : nuyunbizhouse@gmail.com

Setelah penat ..

Sian .. penat diaaa.. tidur beria sungguh ..

Published with Blogger-droid v2.0.10
Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI