Dapur Tanpa Sempadan...

Ahad, 9 Jun 2013

Wajib beli !

 

Tiap kali ke kedai runcit , roti Gardenia ni mesti aku belikan utk Qhaliff ..Aku leh makan , dia pon leh join sama ..hehehe ..

Saja aku ajar dia makan roti ni .. Bila gi jauh jauh , roti ni ada untuk alas perut . Jadi , tak la liat sangat nak makan .. Selagi dia ada selera makan , aku kasi .. Nanti dah takde , pening kepala lak..

Selain roti , aku sering kasi dia buah epal .Tu mmg makanan dia sebelum dia tidur. Bukan nak makan sangat tapi dia akan lebih hirup air manisan buah epal tu .. Pastu baru dia tidur ..

Roti ni lak , aku kasi pagi dan malam je.. Tak banyak pon dia makan .. Sbb kongsi ngan aku .. hehehe ..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Dilarang memandu sambil makan !

 

Bahayaaa memandu sebelah tangan !! Awas Qhaliff, kamera AES dihadapan

Published with Blogger-droid v2.0.10

Blog dan laman web perlu ada lesen ?

 

" Media online di negara Sigapura perlu memohon lesen di bawah Lembaga Pembangunan Media dan perlu membayar deposit sebanyak AS$ 39,500 (RM122,141).
Selain itu, media online turut tertakluk kepada undang-undang iaitu perlu menarik semula berita yang tidak menyenangkan dalam masa 24 jam
. ". – Sinar Harian Online

 

Aku pernah up entri berkenaan ni.. Ramai benar membangkang ! Yelah , takkan blog cikai cikai cam aku ni pon nak kena ada lesen ? Senang nak kawal ke ? Mana boleh gitu .. Kalau segalanya nak dikawal , jadi apa kebebasan rakyat terutama dalam hak bersuara .

Kita ada SKMM dan pelbagai agensi utk pantau media online ni . Bila berlaku penyelewangan , maka tugas mereka untuk membanterasnya.

Memadailah dengan daftar di internet .. Tak perlulah dikenakan bayaran terutama pada blog blog kecil yang cari makan ni .. Yelah , nak meniaga burger depan rumah , dikatakan pencemaran , maka meniaga dalam internet je..

Macam aku kata tadi la .. kalau nak kawal juga , daftar je secara online .. Ada kebaikan juga terutama mereka yang gemar buat fitnah. Tapi tolonglah jujur , amanah dan telus .. Allah nampak ! Tak jujur kalu , letih nak nak usung beban amanah di akhirat nanti .. haaa .

Hobbit dan The Imposibble !

 

Baru sempat layan dua movie semalam setelah lama tak dapat tengok movie di rumah sbb Qhaliff nak tidur ! Huwaaa…

Memula tengok The Imposibble .. Memang mengerunkan .. Camana la kiamat nanti .. Tak termampu akal nak membayangkannya .. Sangat menakutkan.. Tapi ramai orang kita cool jer.. Macam bersedia jer nak hadapi eh ? Tu pasal ramai masih tak nak ikut perintah Allah kan ? Dah standby nak diseksa nanti .. Astagfirullah Al’azim .

Pastu tengok Hobbit .. Hurmm .. Ceritanya best .. Simple tapi sangat best ! Ada hubungkait dengan Lord Of The Ring .. Segala persoalan terjawab bila tengok Hobbit part 1 ni ..  Maksud aku , persoalan sewaktu di filem Lord Of The Ring tu laa ..

Best ! Tak sabar nak tunggu sambungannya nanti .. Dah boleh tengok kuat kuat di rumah .. Hahaha.. Qhaliff dah redha ..

Teman sparring ?

Pasni dah leh ajak bersenam bersama ke ? Hurmm .. nampaknya aku pasti akan lebih jaga dia dr bersenam kalau bawak dia gi gym .. Dah sebulan ni tak workout ..

Published with Blogger-droid v2.0.10
Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI