Dapur Tanpa Sempadan...

Rabu, 12 Jun 2013

Masalah besar Qhaliff !!

 

Ikut perangai aku sblm ditegur dgn ustaz ! Kiri !! Sedang ajar dia pegang makanan tangan kanan tp suka benar nak ke kiri gak ..

 

Published with Blogger-droid v2.0.10

Majalah HARMONI edisi JUN 2013

 

Heehehe ..terima kasih Harmoni dan kengkawan semua .. Dapatkan di pasaran agar ruangan DUNIA BLOGGER di majalah ini terus hidup .. Mana tau peluang korang lak pasni kan ?

Published with Blogger-droid v2.0.10

Gara-gara mimpi ngeri isteri !

Wowww .. makan besar nampaknya tengahari ni !! Sup sayur lebih sedap dr kedai tom yam punya ! Ikan fresh dr kolam ! Wow weeee ..

Alhamdulillah .. katanya mmg nak masak . Takde kaitan samada yg hidup atau yg mati .. Teringin masak gitu .. Leh masuk Masterchef dah ni ..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Bila anak dara lari dari rumah !

 

Aku dulu pun nyaris nak lari dari rumah ! Tapi bila pikir mak bapak yang dok suap makan selama ni , aku tak jadi nak lari . Aku jalan kaki jer .. Tu pun gi kedai depan jer .. hehehe .. Tapi bukanlah kes cinta ! Bodoh sungguhlaah .. Hurm , di waktu kita jahil atau belum matang sememangnya mampu bertindak di luar kewarasan fikiran .. Sehinggalah hidayah dari Allah , kita sedar betapa kita jauh tersesat ..

Di Sinar Harian Online hari ni ada memaparkan seorang anak gadis dikatakan dilarikan oleh teman lelaki yang baru dikenalinya tak sampai beberapa bulan pon .. 

image

image

Gambar atas , Nur Aida dipercayai dilarikan teman lelakinya (gambar bawah ) . Kisah sebenarnya boleh baca di SINI ..

Cuma satu je la pesanan aku ni .. Kalau cinta camana sekali pun , janganlah sampai buang mak ayah .. Ingatlah , siapa anda tanpa mereka .. Kalau bersungguh nak , buat cara yang sepatutnya .. Bukan main lari sana sini .. Kalau dibuatnya dijual ke sendiket ? Tak ke naya ? Manusia skang ni , macam macam perangai !

Hati hati la yer ..

Bisnis blogger dengan company besar !

 

Alhamdulillah .. satu lagi perjanjian tercapai semalam . Walaupun tak la menjanjikan pulangan lumayan yang mampu membuatkan aku menikah lagi tapi cukuplah untuk belanja keluarga sebulan dan bayar hutang hutang yang ada ..

Part nikah tu tak leh tahan kan ? Hahaha ..

Ok .. sambung .. Tiga kali dah aku deal dengan company besar ni . Kali pertama dulu , dia anggap blogger ni cuma ‘flyer’ jer .. Kira anggap kejar glamer je la.. Kira terhegeh sangat la dengan memadai dapat bergambar dengan artis .. Pastu bagi produk dan sedikit bayaran .. Tapi suruh promosi kaw kaw punya .. Maaf laa yer .. Bukan aku dan juga kawan kawan aku.. Mungkin ada tapi bilangannya kecik sangat ..

Yang kedua .. Ni letih skit .. Cerita juta juta ! Asal gebang jer terus suruh bayangkan juta juta dalam akaun kita ! Mak aihh .. Aku dengar je laa .. Atas dasar percaya kerana ‘terhutang budi’ , aku buat gak la.  Tapi seperti yang aku jangka , mmg hampeh ! Nak pekena orang jer ! Malangnya beberapa orang kawan blogger kenalan aku terkena juga. Produk bagus tapi cara bisnis tu memalukan !

Yang ketiga ni , syarikat besar gak. Alhamdulillah.Berkat pengalaman aku deal bisnis , aku terus terang je dengan mereka .. Takde nak main komisien atau perjanjian sana sini .. terus tunai ! Dan mereka setuju .. Senang cerita ! Kita buat kerja , mereka buat kerja .. Bayar dan promote.. Selesai ! Senang gitu ..

Setelah hampir 6 tahun aku dalam bidang penulisan blog amatur ni , aku baru tau .. belum tentu yang besar tu berduit dan yang kecik tu , tak mampu !

Apa saja aku buat sekarang , aku kena fikirkan akhirat dan keluarga aku ..  Nikah lagi ? Er ..

Murah dan selesa punya hal !

Kat Alamanda , nak cuci kereta mmg mahal skit .. Aku pun tak tau la nape leh jadi gitu . Kekadang aku rasa mereka ingat penduduk Putrajaya ni semua kaya kaya kot ? Hurmm ..

Aku gi cuci je kat area rumah aku .. Ada byk pilihan. Aku nak try tempat baru ni .. Murah je .. RM12. 

Dah cuci bhgn luar , nak masuk part vacumm , tetiba blackout ! Seluruh bangunan ! Adehhh ...

Redha je la..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Dalam majalah Harmoni lak !

 

Ada kawan bgtau semalam , kuar dah utk isu kali ni .. Hurmm .. tak jumpa majalah ni smlm masa kat Alamanda  ..

Sat gi pi cari la.. Birat badan ni .. wife mimpi aku nikah lagi … Kena cubit kooo .. Dia mimpi , aku lak yg kena cubit .. Adehh..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Bila malam menjelma .

Sian kat Qhaliff .. suka benar dia masuk jajahan aku waktu tdo .  Tak pasal pasal berkali kena siku..

Abis hujung dah aku tdo ..nk jugak menyendeng kat aku .. adehh.. kan dah nangissss kena siku dengan aku .. Tak sengaja .. heeee ..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Bila lelaki jadi suri rumah !

 

Yer ,aku setuju untuk menerima undangan penerbit program WANITA HARI INI yang disiarkan di TV3. Tahun lepas , aku dah keluar kat NONA tapi bukan secara langsung. Kali ni , siaran langsung … jadi aku bolehlah berbalas kata dengan pengacara .. heee ..

Mungkin ada yang pandang sinis pada lelaki cam aku ni .. Kiranya harap pada gaji isteri untuk hidup atau membayar itu ini .. hehehe .. Yelah , dah anggap suri rumah ni , kejenya uruskan rumahtangga dan anak jer ..

Ehem.. Maaf yer ! Aku rasa zaman ni , suri rumah tak kira lelaki atau perempuan dah semakin bijak curi peluang ! Rezeki ada dimana mana yer .. Bukan di pejabat atau di luar rumah .. Dalam rumah sendiri pun leh bikin uang ! Haaa .. apa yang perlu ialah sedikit kepakaran dan masa ..

Cam aku sebagai blogger ni .. Walaupun aku hanya menulis tapi sebenarnya menulis blog ni juga memerlukan kepakaran ! Pakar apa ? Pakar nak pikat pembaca !! Ingat mudah ke nak pikat pembaca ni ? Hehehe ..

Dari situ , segalanya bermula.. Dengan kepakaran dan masa .. inshaAllah segalanya akan berbaloi ! Serius , berbaloi !! Alhamdulillah … Yang penting usaha , kawan ..

Best part .. aku bersyukur dpt melihat anak aku membesar di tangan aku sendiri , setiap saat .. Hehehe .. Satu pengalaman yang mmg akan aku kenang di saat aku tua nanti ..

Cuma peluang nak cuci mata tengok awek cun di pejabat , takde dah ! Hehehehe .. Cuci mata tengok Qhaliff je.. Wife ? Hehehe .. tu isu lain ..

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI