Dapur Tanpa Sempadan...

Jumaat, 14 Jun 2013

Rakaman WANITA HARI INI : Asam Garam Suamiku Surirumah

 

 

Perghhh .. perghhhh .. Tu diaaa aihhh .. Terkedu aku tengok rakan blogger ni buat gitu sekali .. Rajin benar ….  Aku pun tak tahap gitu .. Huhuh .. Kalah aku nih !

Blogger Yumida ada tinggalkan link di blog aku tadi. Aku pun gi la masuk .. Bila scroll sampai bawah , perghh.. bersyukurlaahh.. Ada yang merakamnya .. Wife pon tak tgk tadi sebab dok main kejar kejar ngan Qhaliff ..

Kemudian aku gi ke blog Aleasara .. Dasat gak !! Adehhh .. Terharu aku sehhh .. Sebenarnya ramai lagi yang snap dan rekod untuk aku ni .. Terima kasih tak terhinggalah yer pada mereka semua .. Semoga Allah merahmati anda semua

Nak tengok ke ? Hehehehe .. Tengok dah .. Kutuk jangan .. dosa jer .. hehehe ..

Oh , lupa lak .. Walaupun aku ni bergelar suri rumah , wife tetap melakukan kerjanya melebihi dari apa yang aku lakukan . Pujian sepatutnya adalah kepada dia .. Aku cuma lebih pada jaga Qhaliff .. Sebab aku tau , wife terlalu sayangkan Qhaliff .. Aku pun ..heee..

Aku boleh je memasak .. tapi biasanya apa yang aku masak , jadi lain dari apa yang dikehendaki. Aku boleh je mengemas rumah , tapi Qhaliff pasti akan ikut kemas gak .. Camana tu ? Hahahaha .. Tak kisahlah kan ? Asalkan bahagia ! Yang penting , kita jaga dunia dan juga akhirat .. Doakan kami berkekalan hingga ke syurga ..

Tiga link utk tonton WHI tadi ( terima kasih Yumida )

Bahagian 1 : http://youtu.be/E3nMRUTaJuY

Bahagian 2 : http://youtu.be/mJkNynv4qeU

Bahagian 3 : http://youtu.be/ta6btQz7j30

 

Selamat menonton. Semoga memberi semangat buat rakan rakan di luar. Rezeki ada di mana mana . Yang penting , berkat dan halal !

Kenapa Qhaliff tak ada di WHI tadi ?

 

Ramai kecewa sbb muka Qhaliff tak terpampang di kaca television mereka .. Maaf la yer .. Aku mmg dah plan nak selitkan big boss tu ke dalam rancangan tu tadi tp rupanya dia ada rancangan dia tersendiri ! Aku dah cuba berbincang dengan dia tapi sayangnya dia tak nak masuk gak ..

Waktu nak sampai Media Prima tu , dia dok tidur sedap je dalam kereta . Baguslah sbb mood dia nanti confirm cantik je di dalam sutio nanti ..

Tetapi segalanya berubah ! Maklumlah , ada partner ..

Tengok la dia .. Dari awal lagi aku pegang dia , dia asyik nak turun jer ! Tengok sepupu dia tu ..Haaa .. Aku dok larang bermain dalam tu , lagi diorang buat ! Adoiiii … Aku nak marah , diorang yang ada dalam tu senyum je tengok gelagat dia dua orang ni terutama Qhaliff .. Mesra alam la pulaakkkkk hari ni ! Abis semua orang dia nak termasuk di bilik mekap tu haaa .. Yang main ngan dia lak tu awek awek cun jerr .. Memilih jugak anak aku niiih !

5 minit sebelum ke udara secara siaran langsung .. Tu dia aihhh.. Dok sibuk main dengan globe di set MHI .. Segalaya membuatkan aku fikir kembali .. Nak bawak dia sekali ke tak ? Kang baru nak cakap , dia bantai nak bermain kat situ .. Sian kat hos tu nanti ! Penonton di rumah confirm akan tak puashati punya ..

Sebelum mereka marah , baik aku suruh Qhaliff lepak belakang kamera jer .. Tu pon dok dengar suara dia lagi .. Hahahaha .. Nasib baik laaa hos WHI sporting !

Mak dia yang jaga dia tadi pon nak pitam tengok keaktifan luar biasa kali ni .. Biasanya dia lemah lembut cam daddy dia .. heeee..

 

Published with Blogger-droid v2.0.10

Dalam WANITA HARI INI ..

 

Alhamdulillah .. Aku suka cara mereka ! Dari polis bantuan di post pengawal ,penerbit  hinggalah kakitangan WANITA HARI INI ! Sangat membantu ..

Satu pengalaman baru buat aku ..Terima kasih rakan rakan yg memberi sokongan dan WHI ..

Oh .. ramai hampa Qhaliff takde kan ? Maaf la yer .. Ada sebab .. Tu aku citer kat entri lain .. hehehe ..

 

Published with Blogger-droid v2.0.10

Bonus Shaklee ? Senang ke nak dapat ?

 

-iklan-

Alhamdulillah...akhirnya tiba jugak hari raya bagi bulan 6 ni...14hb dah kunjung tiba...

Seronoknya tak terkira..hasil usaha yg berterusan dan tanpa jemu..sokongan dari anak2 jugaklah..akhirnya nuyun dapat merasa bonus 4 angka..bertambah dari bulan ke bulan..
layan jap...hehehe..senyum sampai ke pipi...ツツツツツツツツ

Alhamdulillah lagi dan lagi... Memetik kata2 Master Cery..
Alhamdulillah...bulan ni awal pulak hari menuai ye.. hari menuai hasil usaha keras kita bulan lepas... ramai khabarnya yg dah masuk kelab 4 angka.. 5 angka..

Oleh itu tahniahhh ye...tu semua permulaan nak ke kelab 6 angka.. bersusah2 dahulu bersenang2 kemudian.. ye tak... itulah manisnya bercinta dgn Shaklee.. dgn syarat do with all your heart, berikan sepenuhnya komitmen anda....no excuse... lets Allah do the rest...ツ


As usual, bila masuk bonus.. asingkan utk zakat, wakaf, sedekah, beri utk ibu bapa, famili, reward diri, yg tersayang, utk anak2....lunaskan hutang2 mana2 yg patut.. jgn tangguh2... The more we give the more we get...  ..enjoy and have a nice day ahead,

Inginkan lebih bonus bulan ni? so apa lagi ada baki 16HARI... usaha dan doa lah bersungguh2 ye...Insyallah..

Jadi rasanya,dikalangan korang2 ni semua..sape yang nak bonus untuk raya..jom join team nuyun hari ni jugak..tak lama dah nak raya ni..takkan korang nak goyang kaki je kan.. Oklah,itu saje untuk hari ni..jumpa lagi..babai..

Yang ikhlas,

nuyun ;-)

Apa dah jadi ?

Sekarang ni siang ke malam ke , dah tak kisah dah utk penjenayah .. Kalau nak buat , mereka buat .

Tak tau dah nak kata apa .. Mampu berdoa je pada Allah ..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Seminar Icon Usahawan Online

 

-iklan-

GLAM Sabah, GLAM Labuan, Green Leaders Academy Malaysia, GLAMpreneurs, Hanis Haizi, Razali Zain, Projek
 Duit Raya, peluang perniagaan di sabah, berniaga bulan puasa, bazaar ramadhan, duit raya, hai sabah, haio labuan

Great news for all friends in Borneo.

This weekend GLAM will be having a seminar for GLAM Sabah.

Alhamdulillah, it's a great opportunity untuk
semua orang yang mencari peluang perniagaan.

GLAM Sabah, GLAM Labuan, Green Leaders Academy Malaysia, GLAMpreneurs, Hanis Haizi, Razali Zain, Projek Duit Raya, peluang perniagaan di sabah, berniaga bulan puasa, bazaar ramadhan, duit raya, hai sabah, haio labuan

Speaker: Hanis Haizi
(founder GLAM & usahawan wanita yang berjaya)
Tempat: UMS KAL Labuan
Tarikh: 16 June 2013
Masa: 3pm - 6pm

Open to public but limited seat available.

Book your seat now.
Contact Waney 013-6613197
www.WaneyZainuddin.com

SUPERMAN : Man Of Steel

 

3 bintang je aku bagi . Rasanya FAST AND FURIOUS yang baru tu jauh lagi best la .. Harap hero je kacak dan kehadiran hero otai yg lain ..

Apa yg buatnya gagal ialah aksi gaduh yg terlalu kartun (baik tgk kartun punya sbb dah mmg kartun ) dan juga ending yg .. hurmmm .. Yelah ,bergaduh bagai nak rak tp mati dgn patahkan leher jer ?

Apa pun , citarasa memasing .. Aku mmg suka giler SUPERMAN tp yg ni gagal bagi aku ..

Tapi , aku suka kelainannya kali ni. Tang babak gaduh tu buatkan aku menguap ..

Terima kasih kengkawan blogger  Putrajaya !

Published with Blogger-droid v2.0.10
Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI