Dapur Tanpa Sempadan...

Sabtu, 15 Jun 2013

Kena tinggal lagi ..

Siannn diaaa ..  Apa nak buat ... Daddy gi 'work' .. kang tak keje , orang kata daddy goyang kaki kat umah .. Ingat suri rumah ni goyang kaki ke ? Huhuhu ..

Sila hargai suri rumah anda ..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Periok Beriyani Gam Johor

 

Kali pertama makan tadi kat Selayang .. Ok gak sedapnya .. Daging kambingnya lembut jer .. Ayam masak merah agak pedas skit .. Sapa suka makan pedas , ok la ..

Harga .. ok ! Heheeh ..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Smartphone bagi yg tak mampu ..

Teringin nak guna smartphone tp mahal nak beli kan ?

Kalau ada yg murah pon , belum tentu ok kan ? Haaaa.. bg yang tak mampu beli mahal mahal sgt tu atau nak bajet skit ..  boleh beli yang ni .. hehehe.. Aku try dah.. boleh tahan lajunya .. Kira ok la juga..

Mungkin tak sepower yg mahal tp ok la kalau dah terliur nak guna .. heee..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Bila harga tiket bas ekspress naik ..

 

Aku suka baca komen kawan kawan di FB .. Senyum je aku .. Ada yg prihatin .. Ada yg bersederhana dan ada yg ..hurmm ... Tak tau la nak kata apa ..

Apa pun pendapat kita nak dikongsikan dgn rakan rakan , tolonglah berhati perut .. Mungkin kita mampu .. cuba fikir mereka yang tak mampu ! Kalau sorang takpe .. kalau 4-5 orang ? Ni nak balik raya lagi ..

Published with Blogger-droid v2.0.10

HOME OF SUGEE

 

 

-iklan-

 

 

HOME OF SUGEE telah ditubuhkan pada Disember 2012. Kami ingin mencuba menembusi pasaran Sugar Glider sebagai salah satu haiwan peliharaan yang exclusive dan exotic serta berkongsi pengetahuan kami dalam penjagaan dan pemeliharaan haiwan kecil ini.

Kami adalah syarikat berdaftar dengan SSM (Suruhanjaya Syarikat Malaysia) dan mempunyai permit untuk menyimpan dan menjual Sugar Glider yang sah di sisi undang-undang yang telah dikeluarkan oleh  Department Of Wildlife & National Park (PERHILITAN) Semenanjung Malaysia dan Taman Negara

Sekarang, HOME OF SUGEE tampil dengan lebih dekat berbanding sebelum ini dengan penggunanya dimana  Sugar Glider Online shop  kami menyediakan pelbagai produk dan perkhidmatan disediakan yang berkaitan dengan Haiwan Comel ini.Daripada menjual Sugar Glider sebagai haiwan peliharaan sehinggalah kepada barangan penjagaannya,food supplement dan boarding service.Kami turut  menyediakan perkhidmatan "DOOR TO DOOR" dalam kawasan Selangor dan Kuala Lumpur secara percuma sekiranya jumlah barangan yang dibeli mellebihi RM250.

Sugar Glider kami dijamin kualiti dan kesihatannya kerana kami mengamalkan konsep HOME BREED berbeza daripada sesetengah peniaga yang lebih gemar menggunakan konsep MASS BREED.Sugar Glider  Home Breed lebih dijamin kesihatannya dan mudah untuk berinteraksi,mesra dan bounding dengan pemiliknya berbeza dengan Mass Breed yang agak garang dan agresif dan memakan masa yang lama untuk bounding/mesra dengan pemiliknya serta sukar untuk dikendalikan.Syarikat kami menyediakan Sugar Glider dari baka jenis Classic Grey dan juga Leucistic (Di import daripada US)

Kepada yang berminat untuk mengetahui lebih lanjut tentang penjagaan dan mahu memiliki haiwan kecil ini sebagai “sahabat” anda, boleh layari Facebook page kami “ Home Of Sugee” atau di Online Shop kami di www.homeofsugee.com untuk keterangan lanjut.Ikuti perkembangan kami dan nikmati tawaran-tawaran pakej hebat dan harga runtuh yang ditawarkan kepada para pengunjung Home Of Sugee

HOME OF SUGEE (002183583-U)
NO 12. Jalan Kota Puteri 5/10C ,
Seksyen 5 , Kota Puteri
48100 Batu Arang
Selangor Darul Ehsan


No.Tel  : 0124512725 (Whatapp Available)
            0129472725 (Whatapp Available)
Email  : homeofsugee@yahoo.com
BBM    : 2A719F3E
Instagram  : HomeOfSugee
WeChat      : Zarul_Shazidee

Dah boleh bergaya !

Mcm daddy la kan ? Duk umah , selekeh je eh ? Hehe .. bukan apa .. kang menyemat dok umah , ibu pelik je kan ? Heeee..

Bila keluar , baru la menyemat kannn ?

Published with Blogger-droid v2.0.10

Kak Ton yang comel !

 

Akhirnya , dapat jugak bersua muka dengannya di studio B , Media Prima tadi .. Heheheh ..

Camana orangnya ? Aku tak nak bicara soal rupa , gaya dan produknya .. Tapi aku nak bicarakan mengenai semangatnya ! Haaa.. Part ni tak ramai orang kita berani ..

Dia seperti Dr.Romzey tu haa.. Berani ! Tak kisah dah orang nak kutuk camana pon .. Dia tetap tampil ke hadapan dengan produknya tu .. Walaupun ada macam macam cerita mengenainya , apa yang aku nampak … dia mmg tak kisah ! Dia tetap menjalankan kehidupannya seperti biasa malah dengan lebih bersemangat !

Taglinenya Kak Ton Comey tu telah membuatkan dia dikenali diseluruh negara kita ni. Sekejap je kan ? Haaa… Bab produk tu , aku tak tau la .. tapi ada yang kata ok ..

Menariknya kan , orang yang datang bersama dengan dia tadi tu , seusia dia jer .. Rasanya PA dia pon sama je .. Takde yang muda .. hehehe.. Kot la ? Sbb tu yang aku nampak tadi ..

Orang begini mmg akan berjaya dalam bidangnya. Bersungguh sungguh dan cekal. Tolak tepi apa kata orang terutama yang nak menjatuhkannya ..

Semoga berjaya ! Semoga ramai lagi orang sepertinya . Tapi tamo la dengan program yang menjanjikan kekayaan sekelip mata .. huhu .. Tak best la gitu . Yang akan kita hargai dan kenang ialah USAHA !

Masalah negara betul !

 

Tak sampai 5 minit gambar ni ! Aku rasa mesti dia mimpi jumpa personaliti TV3 tadi tu .. Confirm tgh interview ...

Ikut sapa la gayanya ni .. Kalau aku ,tak mungkin sbb aku tidur penuh kelembutan dan keayuan ..

Published with Blogger-droid v2.0.10
Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI