Dapur Tanpa Sempadan...

Isnin, 17 Jun 2013

Tiba-tiba blogger kena outstation !

 

" Yang , abang dpt job luar negara ni .. Seminggu kena gi ni .."

Di kala begini pastinya si isteri punya berjuta soalan apatah lagi aku ini blogger je pon .. leh sampai seminggu ?

Tak mustahil sbb mmg ada je pon blogger dpt job di luar negara sana tu cuma , kali ni sukar skit sbb isu tgh panasss !

Apasal susah sgt perempuan nak bermadu eh ? Heeee .. Ada jugak kena cubit di kala tidur sedang nyenyak ..

 

Malangnyaa … dan betapa gembiranya ‘mereka’ …

Published with Blogger-droid v2.0.10

Hadiah sempena Hari Bapa !

 

Qhaliff baru bagi hadiah kat aku tadi .. Stok 2 hari , penuh ! Pakej bau yg cukup menyelerakan lubang hidung aku. .

Nyaris nak pengsan tadi ... Dan hilang buncit Qhaliff .. huhu. .

Published with Blogger-droid v2.0.10

214 shares ?

 

image

Mak aihhh .. Terkejut jap aku melihatnya .. 214 ? Gambar ni aku amik dari instagram rakan .. Isunya menarik perhatian aku cuma tak sangka la ianya ‘hot’ begini .. Ini bermakna isu tambang tiket bas ekspress naik ni bukanlah perkara yang kecil . Ramai yang terasa punya la ! Naik tu pulak bukan seringgit dua .. Hurmm .. Bayangkan kalau pelajar yang kerap balik kampung tu ? Elok elok rajin ziarah orang tua , dah tak pasal pasal ada alasan untuk tidak pulang menjengok mereka ..

Ada yang suka membandingkan dengan negara luar .. Kalau nak bandingkan , bandingkanlah dari semua aspek ! Jangan tengok tang satu tu jer .. Mana adil , kan ?

Walaupun aku tak naik bas ekspress tapi aku simpati dengan mereka yang menggunakan perkhidmatan ini .. Yelah ,waktu wife pantang di Kelantan dulu pun seminggu sekali aku naik ke sana .. Gi balik dah berapa kan ?

Aku malas nak tuding jari .. Nanti ada yang kaitkan dengan politik .. Padahal ? Ok , senang citer gini je la .. Bayangkan nanti korang ada anak .. Bukan sorang dua .. Tapi 3-4 orang dan berada  negeri lain. Korang nak belikan sorang satu kereta ? Kalau mereka tak balik ziarah orang tuanya dengan gunakan alasan tiket bas mahal , camana ?

Harapnya dengan kenaikkan harga tiket ni , mutu perkhidmatan semakin bagus dan pemandu pon silalah memandu dengan cermat .. Jangan ingat dalam bas tu takde nyawa .. Dan di jalanraya tu , takde orang dalam kereta …

Bayi dan tangga , apakah hubungkaitnya ?

 

Pelik kan ? Bayi yg dah boleh berjalan ni pasti akan teruja dgn tangga .. Menariknya naik pandai tp turun ?

Cam kes Qhaliff ni , tang turun tu dia akan pegang besi yg jd penghadang tangga ni dan juga tangan aku ..

Mana belajar pon tak tau la.. Naluri ?

Published with Blogger-droid v2.0.10

Salah asuhankah aku ?

Pasang Upin Ipin .. Senyum aja diaaaa .. Bila pasang zikir , dan dan garu kepala dan mula buat kerja lain ..

Aku test buat gitu mlm td ..Bila aku pasang zikir ,dia gi ke rak buku dan gi punggah segala buku yang ada kat situ..

Tukar citer Upin Ipin , terdengar bunyi tapak kaki berjalan laju ke arah aku dan .. tadaaaaa .. dah lentokkan kepala dia kat dada aku yang sedang baring !

Nak kena antar kat Tok Ma niii .. Ini semua salah bapak !! Huhuu..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Hanya menanti masa !

Baru 90% tenaga tu di charge.. Masih lagi tidur dgn berkali kali tukar gaya tidurnya  . Jam dah menunjukkan kul 840 pagi . Kang bangun , main 3-4 jam. Mau mau tghari baru tdo balik ..

Nak tidur , liat sungguh .. Bangun , ada kalanya awal tapi mata terpejam lagi .. Disusukan , tidur balik !

Bila berjaga kang , ini dunia dia yang punya ! Main lebih .. Merayau sana sini ..  dia punya main mmg daddy pon garu kepala !! Dah manja terlebih kot ni ? Kena antar PLKN niii..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Nampak dah permainan dia !

Hurmm .. dah pandai menangis bila tak dapat barang ! Terutama barang yg dia nak pegang sangat .. hurmmm ..

Nak pujuk dia , mudah .. Kasi ketawa pastu dia terlupa sekejap atau ajak makan ngan dia !!

Selera besar macam bapak dia gak !

Published with Blogger-droid v2.0.10
Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI