Dapur Tanpa Sempadan...

Khamis, 20 Jun 2013

Bapa ditampar anak sendiri di muka !

 

Ni gambar lama yer .. Tak sempat nak amik tadi babak aku ditampar dengan Qhaliff !

Camana boleh berlaku eh ? Gini … Aku kan kena jaga dia waktu dia bermain .. Tengok je dia layan diri sengsorang kat sebelah aku .. Aku lak dok belek hp ..

Pada masa sama , aku mengantuk gile ! Yelah , tidur lewat.. bangun awal . Pastu terus kerja. Perghh.. mmg birat mata aku nihh menahan mengantuk ..

Sampai satu tahap tu .. aku terlena disebelah Qhaliff .. Tak sampai 10 saat rasanya , aku terasa pipi aku disinggahi tapak tangan yang kecil ! Pedih wehhhh ..

Aku bukak mata.. Qhaliff pandang aku .. Pastu dia membebel dalam bahasa dia !

“ Yelah .. yelah .. Daddy tak tidur laaaa .. “.

Pastu dia sambung main ! Boleh gitu ????

Putus tunang ke tak ni ?

 

Sepatutnya sebelum sesebuah berita diterbitkan , sebaiknya dapatkan kepastian dari dua dua pihak .. Jangan main keluar je dulu pastu baru nak seimbangkan .. Tak elok la gitu ..

Akhbar harian punya ‘ilmu’ dalam menyebarkan berita. Kalau blogger yg buat , pandai pulak kata blogger takde ilmu dunia kewartawanan .. Tak leh la gitu ..

image

Yang memula keluar  pasal ni , kononnya perkara tu disahkan oleh saudara pihak perempuan ..

image

Kemudian satu kenyataan berkenaan dikeluarkan oleh ibu Shahrizal sendiri .. Hurmmm ..

Betul atau tidak sesebuah berita , sebaiknya siasat betul betul .. ‘Anda’ ada lesen kewartawanan kan ? Tak kisah la sekadar berita hiburan atau berita semasa sekali pon , ianya melibatkan maruah seseorang ..

Blogger , jangan buat gitu yer .. Berdosa ..

Sumber : Mstar Online

Susu ibu terbaik !

 

Lama dia tunggu mak dia balik .. Nampak je muka , terus merengek !

Tak sampai 5 minit , terus tidur ... Hurmmm .. Padahal ngan aku td tu ,dia punya lawan mata tamo tidur ..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Hantu buah atau ?

Kalau aku ke dapur , dia pun ikut .. Apa yg aku makan ,dia pun nak .. Aku minum protein , dia pon nak !

Iskhh .. Teringat aku kecik dulu .. Macam ni laaa kot ? Asyik bukak peti ais dan cari makanan jer ..

Cam Qhaliff .. aku bg biskut baby dan buah jer bila dia mengendeng kat aku .. Kang bagi protein , naya laak .. besar pulak dari aku nanti !

Bila dapat oren .. dia buat hal sendiri .. Aku lak kena ikut diaaa .. Kot la dia telan sebijik tu terus ..

Ajar anak dari kecik makan buah , sayur dan ikan .. Ada yang hingga besar tak leh nak makan semua ni ..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Bahayanya mainan murah !

 

Hurm.. tercabut dah ! Aku tak perasan bilanya tercabut tapi yang aku perasan , Qhaliff kutip serpihan tu dan nak masukkan ke dalam mulut dia !

Haih.. nasib baik aku sempat amik .. Kalau tak ? Baby di usia Qhaliff ni mmg gemar ‘menerokai’apa saja yang muat ke dalam mulut mereka. Kalau bapak dia saiz biskut , lama dah bapak dia pon dia nak rasa .. iskh iskhhhh ..

Hati hati la ya .. Alang alang nak beli mainan , fikir betul betul baik buruknya. Biarlah mahal skit asalkan .. sambung sendiri la yer ..

Takde dah mainan pasni ..

Calar akhirnya ..

Setelah berkali kali jatuh , akhirnya calar dan terdapat ‘luka kecil’ di hujung skrin .. hehee.. Aku puashati ! Kenapa ? Sbb dia jatuh atas jalanraya yang bertar ! Haaa..Batu keras tuuuu !

Sebelum ni , hp aku jenis ni gak pernah jatuh dalam tandas rumah .. Retak seribu !  Hehehe.. Tahun lepas .. Di bulan Ramadhan lak tu.. Cer baca kat SINI.

Hantar ke center dia untuk repair.. Terbang la RM700 utk skrin baru. Tapi ok la.. aku puashati dapat try rosakkannya .. Al maklumlah  nak kena review skit .. hehee ..

Gorilla glass jenis skrin hp skang ni . Dikatakan mampu menahan calar dan tidak mudah retak ! Hurmm… Setelah berlaku pada aku , aku boleh kata ada benarnya jugak. Kira mmg sukar nak calar dan retak tapi tak bermakna tak leh retak atau calar yer .. heee ..

Pasni nak tukar hp baru lak .. Samsung Note baru dah keluar kan ? Aku nak cari yang lebih besar skit .. Tapi , takkan aku nak curang dengan HTC kot ? hurmmm .. Melainkan HTC ada keluar yang baru .. hehehe ..  Tamo One atau Butterfly.  Tapi One pon mcm best ..

Aku tak sayang hp aku ni .. Sbb bila aku sayang , aku akan marah orang yang usik hp ni .. Ianya dunia semata mata ..

Suri rumah yg tertewas..

 

Dia terjaga dari tidurnya  dalam pukul 6 lebih .. Lepas mak dia gi kerja hingga jam 11 pagi , masih tak tidur !

Pelbagai usaha dah dibuat aku tp liat ! Kenapa ? Sebab selama 3 minggu sblm ni mak dia ada kat rumah dan tidurnya berteman mak dia ..

Bila mak dia dah start kerja ,maka inilah kesan sampingannya ..

Hanya bila tgk Upin Ipin je dia diam . Kalau tak tgk ? Merayau abis satu rumah .. .hurmmm ..

Masalahnya , bila pasang Upin Ipin .. bapak dia yang tidur sambil pegang hp ! Qhaliff ? Steady je dia layan sengsorang ..  Kalau pasang kat tv , dia tak gemar sgt ..

Kena marah .. nangis .. dipujuk balik .. Sengih ! Dah tahap ngantuk tak hengat , baru dia terlelap dalam dakapan daddy dia ..

Harap tidur sampai aku sempat zohor kang .. heee ..

Nak jugak tidur didukung .. hurmmm .. manja .. Dah lena , baru taruk dalam buaian .. Sebelum tu ? Jangan mimpi la dia nak tidur dalam buaian tu haa..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Qhalifffff Imannnnnnn !!!!

 

Adoiyaaiii !! Mak dia belikan untuk aku sempena Hari Bapa .. Aku baru nak amik gambar kenangan .. Bukan senang nak dapat hadiah ekslusif begini !

Aku letak atas meja kecik belakang aku .. Entah bila masa , si Qhaliff leh muncul dan sapu cup cake ni haaa .. Dah dia bedal skit tu , dia tunjuk  kat aku ! Bila aku amik , dia kejar .. nak balik cup cake tuu !

Aku amik gambar dan aku sorokkan cup cake tu. Manis sangat . Tak sesuai untuk dia .. huhu ..

Happy  Father Day .. hurmmm .. Dah jadi ayah aku yer .. Tq sayang ..

 

IKLAN

Melancong FREE ke Australia

Good news.. Currently our company has launched new COMBO PACKAGE. Every new comer who starts their business BEFORE 30th June 2013 can get first bonus RM4700.  The company will bank in your bonus  directly into your account by 12th July 2013.  Just nice for Ramadhan & Syawal preparation. Isn't it?  PLUS + + You'll get travel points too.  Our next FREE TRIP will be AUSTRALIA..!!  Interested to join our business? Free business preview. No obligation. Contact me now.  LOVE,  Waney 013-6613197

All fully sponsored including
2 way Flight tickets, accommodation,
Halal food, transportation, & tour.
For more info, visit:
www.WaneyZainuddin.com

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI