Dapur Tanpa Sempadan...

Sabtu, 22 Jun 2013

Blogger cilik yang menakutkan aku !

 

Update dan terus update walaupun laptopnya off ! Beria menekan keyboard seolah olah idea datang bersepah sepah !

Tunggu la dia pandai bercakap .. Takat laptop cabuk daddy ni , confirm tak dia pandang sangat dah ! Grrrr .. Standby je laaa ..

WORLD WAR Z mengecewakan ..

 

Frust ! Frust ! Frust !! Arghhhhhhh !!!

Gi tengok tadi di Alamanda .. Qhaliff ngan mak dia pon ikut tapi diorang tak masuk sama .. Aku tengok sensorang .. hehehe .. Leh skit menikmati cerita tu ..

Aku malas nak cerita babak dalam cerita tu .. Cuma 30 minit pertama tu , mmg mendebarkan .. Bila masuk part ISRAEL , mood aku terus mati ! Terbauuuu sesuatu kat situ ! Macam ada sesuatu yg nak disampaikan .. Hurmmm ..

Dan bermula dari tu , jadi boring skit dah ceritanya .. Ditambah lagi dengan sekumpulan remaja lelaki dan perempuan yang menonton tadi , membuat kecoh dalam panggung.. Babak serius diorang bantai ketawa.. pastu dok wat lawak .. Huk alohhh.. Hilang konsentrasi ..

Kesimpulan … Bagi aku WORLD WAR Z ni tak mampu melawan I AM LEGEND lakonan Will Smith .. WALKING DEAD pon best lagi dari WORLD WAR Z ni .. hurmm .. Maaf la yer .. Aku gi tonton pon sbb ada Brad Pitt ..kalau tak ? Maaf laaa.. Kalau Jalaluddin Hassan pon berlaku aku gi ..

Bagi yang belum tengok , download pon ok je .. sbb takde la animasi canggih manggih mana pon .. hehehe ..

Tips jadi blogger masakan yang berjaya !

 

Olah resepi sedia ada  di internet.Pastu rasa sendiri  dulu. Jika dalam masa 24 jam , kalau takde apa apa pada diri sendiri , maksudnya kalau tak masuk wad akibat keracunan makanan  atau pening pening , barulah update resepi tu di blog untuk dikongsi bersama rakan pembaca ..

Dan gambar mesti kena cun ! Jangan lupa deco mesti kemas dan kalau dapat pinggan mangkuk yang mabeles , lagi macho gambar tuuuu .. hehehe ..

Selamat mencuba dan jika dah berjaya , jangan poyo !

Published with Blogger-droid v2.0.10

Kelebihan ALPHA LIPID

 

20130428_122308

Hadiahkan yang tersayang anda dan hargai mereka sementara mereka masih ada...

Kolostrum (susu awal lembu) Gred 10 terbaik dari new Zealand.
Sambil mendoakan kesihatan mereka, tak salah untuk kita berikhtiar supaya mereka sentiasa sihat.
Kelebihan canggih formula berpaten:

  1. Formula Lipid New Image yg berpaten di dunia dpt meningkatkan daya kelarutan demi memastikan kolostrum diserap 100% oleh usus dan menghilangkan rasa tidak selesa akibat intolerans laktosa
  2. Bahan penting utk sel otak dan saraf
  3. Komponen utama utk membran sel badan
  4. Menggalakkan pembangunan otak dan daya pembelajaran kanak-kanak


3 Fungsi Utama Kolostrum :

  1. MEMBERSIH : Meningkatkan rintangan terhadap kuman pathogen, menolong membran usus yg cereda, mengimbangkan flora usus dan membersihkan salur usus.
  2. MEMPERCEPATKAN PEMULIHAN : Membaik pulih dan membaharui sel badan yg cedera, menggalakkan metabolisme dan mengekalkan kesihatan sel.
  3. MELINDUNG : Mengimbangkan sistem imun dan melindungi badan daripada serangan penyakit dan proses penuaan.

Sihat Secara Semulajadi Untuk Anda Seisi Keluarga. Bantu SUPPORT condition body bagi mereka2 yang bermasalah :-

  • Gastrik
  • Migrain
  • Gout
  • Batu Karang
  • Alzheimer
  • Parkinson
  • Resdung
  • Insomnia
  • Darah Tinggi
  • Kencing Manis
  • Asthma
  • Bisul
  • Stroke
  • Ulser
  • Ezema
  • Kanser
  • Prostate
  • Tyroid
  • Jantung
  • Masalah Kulit
  • Buah Pinggang
  • Alergik
  • Sakit Sendi
  • Masalah Saraf
  • Meningkatkan IQ
  • Tenaga Dalaman
  • SLE dan Stress.

Hubungi kami  : Pengedar SAH

(ID:1340896) HAYATI - 019 232 5102
(ID:1336341) FIKRI - 019 232 5120

FB : https://www.facebook.com/alphaLipid.hayatifikri

Ke Grand Final Malaysian Invasion 2013 !

 

Baru-baru ni aku terima satu jemputan untuk menyaksikan secara langsung pertandingan yang cukup mendapat tempat di hati peminat seni mempertahankan diri iatu MALAYSIAN INVASION , MIXED MARTIAL ART FIGHTING CHAMPIONSHIP !

Terus terang , ini kali pertama aku menontonnya .. Tak pernah tengok di tv atau secara langsung di stadium .. Bila dapat peluang begini , sememangnya aku tak lepaskan .. Terima kasih Tune Talk !

Aku ajak wife gi sama dengan aku. Hehehehe .. Pada mulanya , dia tak nak tapi bila aku kata dia pasti suka .. baru dia nak ikut .. hehehhe ..

 

Bertempat di Stadium Negara , pertandingan akhir ini dimulakan dengan peserta dalam negara terlebih dahulu . Walaupun mereka ini cumalah amatur tetapi gaya dan aksi mereka cukup mengagumkan aku !

Dan kemuncak pertandingan ialah SuperFights yang mana menemukan jaguh jaguh bertaraf profesional !

944361_536733316361704_525267727_n

Sepanjang aku di sana , aku cukup terhibur .. Bukan kerana menyaksikan ‘pergaduhan’ tetapi sukan yang benar benar mencabar kesabaran ! Belum tentu semua orang mampu berada di tempat mereka !

Contoh la kan .. peserta ditumbuk hingga berdarah di hidung dan kening tetapi apabila loceng dibunyikan , mereka berhenti secara automatik ! Ini menunjukkan mereka di situ atas kerana semangat kesukanan ..

Yup , mereka ini sangat layak digelar ‘fighter’ kerana bertanding dengan semangat  kesukanan .. Tidak ada yang melawan cakap pengadil mahupun meluahkan rasa tidak puashati setelah tewas. Mereka terima dan menariknya mampu tersenyum walaupun tewas !

Ahhhh .. aku sungguh enjoy malam tu .. Wife pon begitu.. Walaupun perlawanan dah tamat , kami tetap bercerita mengenainya di dalam kereta ! Teruja dan aku tak mampu berada di tempat mereka ! Hehehe ..

Bagi kengkawan yang tak sempat menontonnya lagi , nanti leh tonton di Astro Star Sports .. heee ..

Kerana Instagram ..

 

Menaikkan gambar ke dunia maya ni ada baik dan buruknya . Ada baiknya sebelum memuatnaik tu , cuba fikir masak masak terutama dari sudut agama ..Jangan fikir lagi bab orang ramai atau masyarakat tetapi ALLAH yang akan menilainya kelak.. Sesuai atau tidak ?

Selalunya yang jadi isu ialah perempuan .. Lelaki ni kurang skit nak kena ‘smash’ dengan masyarakat berbanding perempuan. Jangan tanya kenapa.. Fikirlah sendiri ..

Artis.. pelakon mahupun penyanyi sering kena ‘tibai’ dengan peminat peminat mereka kerana kecuaian memuatnaik gambar mereka ke dunia maya seperti Facebook atau Instagram. Kononnya nak berkongsi kegembiraan atau lebih tepat lagi nak kata ‘sukahati aku la kan , hak aku ! ‘ ..

Bila dah kena ‘tibai’ , baru perasan segalanya . Kalau sempat delete tanpa ada yang copy , ok la.. Kalau ada yang dah simpan buat kenangan , camana ? Hurmm .. Tak ke parah namanya ?

Perlu ke letak gambar contoh ? Tak perlu laa kan ? Dosa pahala kita kena jaga ..  Hati hati yer kawan ..

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI