Dapur Tanpa Sempadan...

Rabu, 26 Jun 2013

PADI HOUSE , Putrajaya

 

Terletak di Presint 4 kalau tak silap aku PADI HOUSE ni .. Dekat dengan bangunan DCA .. betul betul sebelah dia .. Haaa .. Sangat santai la bagi aku terutama sebelah malam..Tenang gitu untk makan bersama keluarga atau dengan pasangan masing masing .. hehee ..

Makanan , boleh tahan sedap gak .. Bagi aku la , ianya menepati selera aku .. Nak kata sedap sangat tu , aku tak tau la tekak korang camana kan ? Hehehe ..

Kalau tanya aku , nak datang lagi ke tak ? Haaaa.. confirm datang sekali lagi terutama sebelah malam ! Masalah utama di sini ialah tempat meletak kereta .. Aku tak galakkan datang sebelah siang.. kang kena saman lak dek penguatkuasa perbadanan  yang tak tau bila waktu dia kerja sebenarnya ! Hahahahha …

 
Published with Blogger-droid v2.0.10

Terhad ! Tempahan baju KELAB BLOGGER BA

 

Baca betul betul yer .. Ni rekabentuk simple je.. Aku mmg tak nak semak sangat . heee.. Ok , di bahagian bawah tu akan tertera url blog pembeli sendiri. Kalau tak nak tulis pon tak pe.. Jangan isi je dalam ‘borang’ tu nanti ..

Untuk tempahan . hantar je email pada Mr. Izzo ( Angah ) . Tunggu hingga dia reply samada melalui email atau sms untuk suruh bayar dulu . Maklumlah , nanti ada lak yang tak bayar ..

Bila dah bayar , baru dia buat satu demi satu dan barulah pos secara berkumpulan . Dalam erti kata lain , janganlah ingat bayar ari ni esok dapat dah yer ? Kena sabau skit la .. Ok ?

Bagi yang berminat untuk mendapatkan T-Shirt ni , sila copy dan paste ke dalam email anda

Maklumat tempahan Tshirt Kelab Blogger 2013 adalah seperti berikut :

Harga Tshirt RM25 + POS LAJU RM5 = RM30

URL Blog       :

Nama            :

Alamat          :

No. Tel          :

Saiz Tshirt     : XS , S , M , L , XL , XXL , XXXL

Warna           : Putih , Hitam , Biru (Royal Blue) , Merah , Hijau 

 

Kalau nak lengan panjang , sila bagitau Angah dan hantarkan ke angah MriZzo <angah7736@gmail.com>

Setelah bangun tidur ..

 

Yup .. Terus dia sibuk ! Sibuk la dengan macam macam kerja .. Menariknya , tak carik pon mak dia ! Tak kisah pon aihh ..

Naik tangga dan turun tangga .. Turun pon dah teror dah ! Tapi caranya gitu la.. duduk dan turun satu tangga , satu tangga .. Janji sampai bawah !

Kira duit tabungan .. Tak banyak pon .. Tak yah plan nak rompak aihh.. Tak berbaloi ..

Pastu workout skit .. heheheh ..

 

Dan sambung tidur balik selepas sebotol susu berjaya dihabiskan ! Menarik kehidupan baby ni kan ? Yang baby sedia ada tak sabar sabar nak besar !

 

Published with Blogger-droid v2.0.10

Khas untuk peminat Sugar Glider !

 

-iklan-

HOME OF SUGEE telah ditubuhkan pada Disember 2012. Kami ingin mencuba menembusi pasaran Sugar Glider sebagai salah satu haiwan peliharaan yang exclusive dan exotic serta berkongsi pengetahuan kami dalam penjagaan dan pemeliharaan haiwan kecil ini.

Kami adalah syarikat berdaftar dengan SSM (Suruhanjaya Syarikat Malaysia) dan mempunyai permit untuk menyimpan dan menjual Sugar Glider yang sah di sisi undang-undang yang telah dikeluarkan oleh  Department Of Wildlife & National Park (PERHILITAN) Semenanjung Malaysia dan Taman Negara

Sekarang, HOME OF SUGEE tampil dengan lebih dekat berbanding sebelum ini dengan penggunanya dimana  Sugar Glider Online shop  kami menyediakan pelbagai produk dan perkhidmatan disediakan yang berkaitan dengan Haiwan Comel ini.Daripada menjual Sugar Glider sebagai haiwan peliharaan sehinggalah kepada barangan penjagaannya,food supplement dan boarding service.Kami turut  menyediakan perkhidmatan "DOOR TO DOOR" dalam kawasan Selangor dan Kuala Lumpur secara percuma sekiranya jumlah barangan yang dibeli mellebihi RM250.

Sugar Glider kami dijamin kualiti dan kesihatannya kerana kami mengamalkan konsep HOME BREED berbeza daripada sesetengah peniaga yang lebih gemar menggunakan konsep MASS BREED.Sugar Glider  Home Breed lebih dijamin kesihatannya dan mudah untuk berinteraksi,mesra dan bounding dengan pemiliknya berbeza dengan Mass Breed yang agak garang dan agresif dan memakan masa yang lama untuk bounding/mesra dengan pemiliknya serta sukar untuk dikendalikan.Syarikat kami menyediakan Sugar Glider dari baka jenis Classic Grey dan juga Leucistic (Di import daripada US)

Kepada yang berminat untuk mengetahui lebih lanjut tentang penjagaan dan mahu memiliki haiwan kecil ini sebagai “sahabat” anda, boleh layari Facebook page kami “ Home Of Sugee” atau di Online Shop kami di www.homeofsugee.com untuk keterangan lanjut.Ikuti perkembangan kami dan nikmati tawaran-tawaran pakej hebat dan harga runtuh yang ditawarkan kepada para pengunjung Home Of Sugee

HOME OF SUGEE (002183583-U)
NO 12. Jalan Kota Puteri 5/10C ,
Seksyen 5 , Kota Puteri
48100 Batu Arang
Selangor Darul Ehsan

No.Tel  : 0124512725 (Whatapp Available)
            0129472725 (Whatapp Available)
Email  : homeofsugee@yahoo.com
BBM    : 2A719F3E
Instagram  : HomeOfSugee
WeChat      : Zarul_Shazidee

Awal sungguh dia bangun ..

 

Kul 5 lebih dia bangun .. Dia bangun , semua bangun sekali .. Mak dia dah sibuk ke dapur .. Aku ? Hurmm .. Kena tengok tengok dia la.. Kang panjat tangga la .. Makan meja la.. Sepahkan buku laa.. Macam macam kerja la dia nak buat sementara nak tidur balik !

Bila aku masuk ke dapur dan cari makanan , dia pon sibuk mai nak gak .. Mula laaa mulut dia terkumat kamit .. Hurmm .. nak jugak tuuu ..

Kasi la makan .. padahal time makan dia lom pon lagi .. Lepas makan tu , tengok jam dah hampir jam 7 pagi .. Lepas tu , mandikan dia .. mak dia susukan jap .. terlena !

Alhamdulillah .. lena ? Fuhh .. legaa.. Letak dalam buaian dan barulah boleh buat kerja lain .. Plan nak tidur jap tapi malas pulak .. Update blog dulu .. Kerja maaa ..

Asyraf Muslim kahwin dua ?

 

Memula aku terkejut bila dengar berita ni di blog blog hiburan tapi aku malas amik port sbb takde bukti kukuh .. Takat main cerita gitu , buang masa je layan !

Dan segala persoalan terjawab sekarang bila Asyraf sendiri bukak mulut .. Haaa..

ashraf

"Dayana Masih Satu-Satunya Isteri Saya"

Lain kali jangan memandai mandai buat cerita kalau takde bukti yer ! Bikin dosa jer ..

"Dayana masih satu-satunya isteri saya yang sah. Memang saya mengaku pergi Mahkamah Syariah tetapi untuk apa dan buat apa, saya tidak boleh kongsi. Saya harap semua faham kerana banyak hati yang perlu saya jaga, saya tidak mahu kenyataan saya akan menyebabkan salah faham yang lebih besar," ujar Ashraf yang dipetik daripada Kosmo.

“ Kenapa blog saya tak de orang nak baca ? “

 

Ada orang buat blog , untuk dirinya sendiri .. Ada orang buat blog , untuk kasi dunia baca .. Ada orang buat blog , untuk sebar fitnah .. Ada orang buat blog , tak tau kenapa dia buat blog .. terikut orang la katakan ..

Ok , dalam semua alasan di atas hanya satu saja yang menarik minat aku untuk mengulas secara ringkas iaitu buat blog yang nak kasi semua orang baca TETAPI takde la pulak orang nak baca !

Amik contoh gini la yer .. Kita nak jual nasi lemak tapi nasi lemak kita tu kita buat ikut suka kita punya gaya .. Nak letak  bunga bunga .. letak kicap untuk kasi nampak lagi cun .. Kasi nampak lagi cun ? Aisey ..camana tu ? Orang nak makan nasi .. bukan nak simpan dalam frame itu nasi lemak kan ?

Sama seperti blog .. bila buat blog , mesti kena ada tarikan untuk orang mai singgah.. Apa tarikan yang ada dalam blog kita yang membuatkan orang nak singgah ke blog kita , hari hari !! HARI HARI yer ! Bukan hari ni jer.. atau bila teringat ! Camana tu ?

Kedua .. Kalau nak jual nasi lemak , jual tepi hutan .. ada orang nak beli tak ? Kalau makan tu , monyet pon leh mai makan kan ? Tapi kita nak orang mai beli ! Ada ke ? Dalam erti kata lain , di mana nak ‘ jual ‘ blog kita tu ?

Haa .. dua tips dah kasi .. satu lagi tips kalau dua dua tu dah berjaya difahami .. Camana nak kasi orang mai ke blog kita tanpa perlu bukak gerai atau tampal poster di sana sini ?? Maknanya , orang dah kenal nasi lemak jenama Ben Ashaari ni ! Sebut je , orang tau dah mana nak dapat !! Haaa… camana nak buat tu ?

Dalam menjawab persoalan KENAPA BLOG SAYA TAK DE ORANG NAK BACA , inshaAllah jika ke dua dua tips ini diserapkan ke dalam blog anda tu mungkin akan ada perubahannya ..

Usaha .. Jangan mengeluh jer .. Kena ada sesuatu dalam blog anda tu ! Carilah ‘sesuatu’ itu .. Dan bila orang datang berkunjung, apakah yang anda hidangkan pada mereka ? Fikirkan ..

Bumbung apartment Putrajaya melayang !

 

Waahh.. akhirnya aku dah dapat cerita yang lebih lanjut setelah dapat gambar bumbung rumah apartment kuarter kerajaan di Putrajaya jatuh dalam kejadian ribut semalam ..

Dan ini gambar dari Harian Metro pagi ni ..

Foto

Dalam kejadian itu jam 6.45 petang itu, sebahagian bumbung zink di tingkat 15, blok berkenaan jatuh secara tiba-tiba berikutan angin kencang dan hujan lebat sebelum menimpa pondok rehat di bawah bangunan itu, selain merosakkan lampu jalan di situ.

Cerita lanjut leh baca di akhbar Harian Metro .. Gi je beli .. heehhe ..

Sambal lodeh oh sambal lodeh

 

Sambal lodeh ! Tau ?

Resepi ni dari mak mertua adik ipar wife aku yang ajarkan .. Kalau makan nasi panas panas , ada sambal lodeh ni , satu periuk boleh abis punya !

Dan mmg semalam abis satu periuk ! hehehehe .. Tapi periuk kecil je.. Makan pon dalam jumlah yang kecil .. Kena pandai la jaga . Maklumlah , kesihatan diri sendiri kan ? Tak de orang nak tgk kan selain diri sendiri..

Apakah bahan utk buat sambal lodeh ni ? Hurmm.. Yang aku tau ada ikan bilis .. tempoyak .. petai tu terpulang la.. nak bubuh ke atau tak .. Lain ? Tak pasti la.. hehe.. Nanti aku tanya wife eh…

 

 

-iklan-

Melancong FREE ke Australia

Good news.. Currently our company has launched new COMBO PACKAGE. Every new comer who starts their business BEFORE 30th June 2013 can get first bonus RM4700.  The company will bank in your bonus  directly into your account by 12th July 2013.  Just nice for Ramadhan & Syawal preparation. Isn't it?  PLUS + + You'll get travel points too.  Our next FREE TRIP will be AUSTRALIA..!!  Interested to join our business? Free business preview. No obligation. Contact me now.  LOVE,  Waney 013-6613197

All fully sponsored including
2 way Flight tickets, accommodation,
Halal food, transportation, & tour.
For more info, visit:
www.WaneyZainuddin.com

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI