Dapur Tanpa Sempadan...

Khamis, 27 Jun 2013

Nasib oh kereta baru ..

 

Haih.. tak larat nak bersihkan dalaman kereta ni .. bekas titisan susu  minuman Qhaliff bersepah .. hurmm.. Nasib baik la anak sendiri.. Kalau takkk .. lama dah aku suruh dia turun dan balik jalan kaki ke rumah , sendiri !!

Dan tadi gi basuh dah kat Alamanda .. Terbang RM20.. Janji bersih untuk event Honda Sabtu ni ..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Kesan setelah jerebu tiada

 

Debu kat badan kereta .. perghhhh .. baik punya hitam ! Bayangkan debu debu tu masuk ke paru paru ..

Nasib baik la bulu hidung ada utk tapis udara yg tercemar tuu  ..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Dapat penaja untuk baju raya !

 

Alhamdulillah .. Murah rezeki si kecik nih ! Kecik ke ? Hahaha .. Adehhh .. Berketul lengan aku dukung dia . Nasib baik dia nak dukung tapi mmg aku suka dukung dia.. Dukunglah selagi boleh .. Nanti bila dah sampai masa , hurmm… pasti rindu semua tu ..

Baju raya sedondon untuk aku dan Qhaliff ! Haaa.. Wife kena beli sendiri.. hahaha .. Tak kisah la.. orang nak bagi , kita terima .. Rezeki jangan ditolak la kan .. Nganga jer .. Asalkan ikhlas dan diberkati Allah ..

InshaAllah , nanti gi ukur ke butiknya .. Butik mana ? Tu nanti cerita laaa .. heeee..

Murah rezeki anak kan ? Dari aku mula takut nak kawin sbb tak cukup duit , skang ? Sesungguhnya setiap perkara yang baik itu ada balasannya .. Banyakkan bersabar..

 

 

Published with Blogger-droid v2.0.10

Kembar Ben Ashaari ?

 

image

Hati hati yer … Ni fake punya profile. Gambar tu pon gambar palsu . Rasanya tu blogger yang aku kenali ..

Macam macam la manusia skang ni .. Susah susah la mak ayah bagi nama suh pakai , sibuk la nak guna nama orang lain .. Kang bila kena tangkap , tau pulak menangis menyesal ! Masa buat tu , tamo pikir !

Berbaloikah ?

 

Gadai nyawa kejar pencuri

Dari Sinar Harian Online .. Baca kat SINI dulu baru tau apa kesnya dengan gambar di atas ..

Kalau aku la kan ? Serius .. mmg aku akan buat seperti mana mereka jugak ! Tapi kan , sebenarnya perbuatan begini amatlah merbahakan diri sendiri dan juga orang lain ..

Katakanlah , dapat kejar orang yang mencuri tu .. dia ada senjata merbahaya .. Camana ? Jangan ingat kita punya ilmu bergaduh ni , boleh terus guna je.. Orang yg buat kerja gini biasanya nekad untuk buat apa saja .. Hati dah kering…

Sememangnya amatlah sukar utk buat keputusan pada waktu kecemasan begini . Sebaiknya fikir dulu sebelum melakukan sebarang tindakan … Andai yakin benar nak berdepan , silakan .. Kalau was was , gi je la report polis .. heeee ..

Di saat dia berak !

 

Bersungguh la dia memanjat tangga .. Dengan hasil simpanan 2 hari yang baru nak keluar tu ( tu pon lepas minum jus ori oren yang aku perah sendiri ) , dia merangkak naik tangga seolah olah ajak gi tandas bilik atas ..

Aku yang duduk sebelah dia ketika di tangga tu , mmg perlukan oksigen sangat sangat.. Rasanya dengan jerebu di luar saat tu pon aku mampu tahan lagi.. Yang ni ? Aku surrender ..

Baru nak dukung dia , kat tv terpancarlah rancangan Upin Ipin .. Terus dia berenti merangkak dan layan jap cerita tu .. Aku , kesian lak nak halang dia .. Biar la dia tengok jap .. aku pon duduk di sebelah dia .. dengan menahan nafas !

Bila selesai , bawak naik gi tandas dan tengok hasilnya .. Padat dan melekat ! Adoiiiiiiiiiiiiiiiiiiii !! Tak tau nak kata apa dah ..

 

-iklan-

Melancong FREE ke Australia

Good news.. Currently our company has launched new COMBO PACKAGE. Every new comer who starts their business BEFORE 30th June 2013 can get first bonus RM4700.  The company will bank in your bonus  directly into your account by 12th July 2013.  Just nice for Ramadhan & Syawal preparation. Isn't it?  PLUS + + You'll get travel points too.  Our next FREE TRIP will be AUSTRALIA..!!  Interested to join our business? Free business preview. No obligation. Contact me now.  LOVE,  Waney 013-6613197

All fully sponsored including
2 way Flight tickets, accommodation,
Halal food, transportation, & tour.
For more info, visit:
www.WaneyZainuddin.com

Awek berkemban mengoda jiran

 

Pergh.. tajuk tak leh hingat ! Tapi serius , mmg ramai yang tergoda bila aku post gambar ni ke FB tadi .. Macam macam komen dapat haaaa ..

image

Korang ingat awek mana ? Tergoda ? Hahahah .. rileks laaa ..

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI