Dapur Tanpa Sempadan...

Ahad, 30 Jun 2013

RM2 je pon !!

 

Gi Kompleks PKNS tadi .. Ini kali ke dua aku ke sini ….Hurm.. Jalanraya dipenuh kereta .. Aku tercari cari parking .. Kebanyakkan kereta parking di bahu jalan menyebabkan pemandu memandu dengan perlahan ..

Hurmm.. wife teringatkan tempat letak kereta yang berhampiran .. Tak susah pon nak ke temapt parking tu haaa.. Dan menariknya , parking tak mahal mana pon !

Aku parking dari kul 3 petang hingga 7 petang .. Menarknya , aku cuma perlu bayar RM2 je ponn !!

Banyak kosong tpi kalau korang perati betul betul , nun diatas sana tu , mereka parking di tempat yang tak sepatutnya .. Kenapa ini semua berlaku ?

Mungkin sblm tu , kawasan ni penuh kot ? Tapi kan … kann .. hehehe … Tak tau laa .. Agaknya orang Malaysia ni mmg suka menda free.. Tak kisah la kan ? Saman , bayar jer .. Orang Malaysia masyukkkkk …

 

 

Published with Blogger-droid v2.0.10

Budak perasan !!

 

Hehehe.. Singgah kat Masjid Putra tadi untuk solat Maghrib.. Aku je turun. Qhaliff ngan mak dia tak turun .. Selepas solat , aku kembali ke kereta .. Tengok tengok , diorang takde dalam tu !

Pandang kiri kanan .. Ternampak wife dok melepak dengan penjual mainan di depan Masjid Putra .. Qhaliff dok layan mainan kat situ .. Aku pon gi la kat diorang ..

Tiba-tiba Qhaliff bangun dan berjalan sorang diri .. Berjalan dan terus berjalan. Kami memerhati jer tingkahlaku dia .. Hhehehe.. Nak tengok akal dia ..

Sampai di depan sekumpulan pelancong dari Arab ni , dia berenti . .Kenapa ? Ada seorang lelaki tua sedang pegang kamera dan menghalakan ke arah Qhalifff !

Dan Qhaliff berposing !! Hahahaha.. Padahal orang tu nak amik gambar anak dia yang ada di belakang Qhaliff tu haaa .. Selepas orang tu turunkan kamera dia , Qhaliff sambung berjalan !

Gelak besar kitorang ! Perasan lebih laaa budak ni ! Sama gak masa photoshoot Harian Metro tadi.. Dia punya posing ngalahkan aku ! Huh !!

Published with Blogger-droid v2.0.10

Ini semua salah bapak !!

 

Ini budak aaa.. sikalang tak boleh tengok kolam yang penuh dengan air ! Cepat cepat dia nak gi terjun dlm !

Salah sapa semua ini ? Cuba bagitau ?? Kalau bapak tak ajar main kolam , haaa.. takde laa dia nak usik mana mana kolam .. Padahal sebelum tu dia cukup takut ..

Hurmm.. Jawabnya skang ni kena beli kolam la kat rumah aku ni atau kena renovate buat kolam .. Heeeee… Semata mata kasi dia mandi ? Baik buat kolam ikan air tawar.. Leh wat bisnis memancing sampai lebam ! Huhuhuh…

 

 

 

Published with Blogger-droid v2.0.10

Dia dah mula menconteng !!

 

Siaplah aku pasni ..Kena standby bertong cat utk cat kembali dinding rumah !! Kena nak pakai cat best tu ? Haaaaa ... Best part , dia guna air liur untuk padamkan kesan contengan tu !! Sapa ajar pon tak tau laaa..

Jangan sampai dia deco kereta aku dah la .. Tu gambar bawah ni dr kengkawan.. Hasil kerja tangan anaknya .. Fuhhhh ..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Seharian tak main dengan dia ..

 

Daddy bizi cari duit untuk beli pamper la , Qhaliff .. Keluar siang .. Malam baru balik .. Makan pon sempat sekali jer .. Terlari sana sini daddy.. Rinduuuu sama diaaa ..

image

Malam , kul 10 , baru sampai rumah mak aku .. Wife lak , terpaksa temankan aku di KLCC sbb ada satu projek kat sana .. Jadi , tinggalkan Qhaliff kat rumah dengan mak ..

Suka dia duduk sana.. Main tak hengat punya .. Tidur awal la dia malam ni .. Kalau tak , kul 12 malam baru nak tidur !

Esok , ada satu lagi interview .. Dengan Harian Metro lak .. Qhaliff pon join sama .. heee ..

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI