Dapur Tanpa Sempadan...

Khamis, 4 Julai 2013

Samsung Note 8.0 atau Sony Xperia Tablet Z ?

 

Aku pening .. Tadi aku dah bagitau yang aku tercari cari gadget untuk tingkatkan lagi aku punya kerja .. hehehe… Kononnya laaaa …

Atau

 

 

Hurmm.. Hari ni aku pulang dengan tangan kosong .. Tapi rasanya aku dah tau aku nak amik mana pasni !! Hehehe.. Apa apa kena google dulu untuk mendapatkan jawapan yang lebih best ! Hehehee …

Jadi , yang mana akan aku ambik ni ? Tungguuuu aku beli … hehehe ..

Aku jadi gila sekejap !!

 

Hurmm .. kat Low Yatt ni .. Nak cari gadget baru utk wat kije .. Sony tab atau Samsung Note 8.0 .. hurmm..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Budak muncung buat kerja..

 

Dapat je barang kat tangan dia , mula la sibuk ! Sibuk dgb pelbagai gaya diluar jangkaan mak ayah dia ..

Mana tiru pon tak tau laaaaa .. mak dia kot ?

Published with Blogger-droid v2.0.10

Boleh ke sara keluarga nanti ?

 

“ Gaji kecik .. Keje bagai nak giler tapi masih lagi begitu ! Nak kawin , takut. Belum ada anak lagi ! Camana nak hidup berkeluarga ?? “

Kalau percaya pada Allah .. Kalau mintak pada Allah .. Janganlah mengeluh bab rezeki ni .. Luas bumi Allah ni. Kalau takde sebelah sini , mungkin sebelah sana ada .. Yang penting , kena cari dan kena mintak ! Nak mintak pulak , kena la ikut caranya. Macam nk mintak keje la.. Bukan main serbu jer..

Aku percaya .. setiap perkahwinan ada rezekinya sendiri. Setiap anak , ada rezekinya sendiri .. Yang penting , niat ..cara kena betul ..

Jangan risau la .. Kalau rasa nak menikah , maka menikahlah.. Bab anak tu , bagi yang belum ada .. bersabar dan terus berusaha .. pada masa sama , nikmatilah kehidupan suami isteri. Enjoy la.. Gi la bercuti sana sini.. Berpelukanlah .. Berpegangan tanganlah .. Ianya halal sudah bagi mereka yang dah menikah ..

Halal dan berkat dlm mencari rezeki adalah tuntutan agama .. Tu mesti ada !

 

Published with Blogger-droid v2.0.10

Manja benar dengan ayahnya !

 

Setiap kali malam menjelang , mmg Qhaliff sukar nak tidur ! Dia nak aku baring sebelah dia , tengok Upin Ipin dengan dia .. cium pipi dia sampai dia mengantuk ! Pastu baru dia cari mak dia .. nenen time ! Hehehe.. Baru tidur !

Kalau aku solat , dia pasti akan ikut sama dengan aku. Samada akan berada di atas sejadah atau bermain berhampiran ! Dengan mak dia , takde la pulak gitu ..

Hurmm… Kalau mak dia gi kerja .. selamba je tengok .. Kalau daddy dia yang gi kerja ? Haaa.. Mata tak berkelip tengok daddy dia keluar dari rumah. Tunggu daddy sua tangan jer ..

Hurmm… manja sorang ni .. Tapi ok je bagi aku.. aku pon takde la manja abisan .. Tegas gak ngan dia .. Cuma bila part belajar tu , daddy dia yang ngantuk dulu ! hahahha ..

Gedung pakaian muslimah anda

 

-iklan-

DESIGNMUSLEEMA.COM  , gedung pakaian muslimah anda

Kami bukanlah orang baru dalam bisnes online telah beroperasi sejak 2009, secara offline dan online. Berskala kecil tetapi bercita-cita BESAR. Kami sedang berusaha untuk meletak nama DesignMusleema sebaris dengan nama-nama besar dengan butik ONLINE yang telah tersohor. Walaupun tidak dikenali satu MALAYA namun kami telah berjaya mencuri pasaran pakaian muslimah dengan produk-produk kami seperti tudung, tshirt labuh muslimah dan barangan kelengkapan haji dan umrah.

BUSANA MUSLIMAH

Pelanggan-pelanggan yang telah memiliki tshirt labuh muslimah dan tudung designmusleema sangat yakin dengan kualiti produk kami. Ini dapat dilihat dengan “repeat order” yang tinggi. Kami membawa jenama AQEELA untuk tshirt labuh muslimah yang telah terkenal dengan kualiti fabrik dan rekaan yang cantik-cantik. Fabrik lycra dan cotton adalah menjadi pilihan. Kami juga mengeluar produk tshirt labuh muslimah polos dari fabrik cotton yang sangat-sangat COOL bila dipakai.

clip_image002

Tshirt Labuh Muslimah

Selain itu produk yang sangat meletop adalah baju menyusu atau “nursing blouse” sentiasa menjadi rebutan ramai. Yang tak menyusukan pun sibuk sangat sebab corak dan rekaan yang cantik-cantik. Dari segi saiz pula kami menyediakan saiz xs hinggalah 4xl.

clip_image004

Blouse nursing

Tudung pula kami pentingkan ciri-ciri bertudung yang mengikut syarie. Tudung-tudung kami kebanyakannya saiz L dari 19 inci hinggalah saiz 3xl iaitu 26 inci. Kebanyakkan tudung-tudung kami ada lapik dagu dan tanpa pengeras supaya senang dibawa bersolat. Rekaan tudung pula terdiri dari tudung twist atau scallop ataupun tudung ala ariani. NAMPAK BIASA TAPI RAMAI YANG TERGILA-GILAKANNYA. Why?? Kami pentingkan kualiti fabrik dan jahitan berkualit dari tukang jahit kami yang professional tu. Fabrik pula terdiri dari jenis lycra, lycra dop dype dan cotton. Supaya hasilnya memberi kepuasan kepada si pemakainya dan everlasting bak kata ORANG PUTIH tu. Tak perlu bayar lebih untuk kualiti.

clip_image006

Tudung twist dengan lapik dagu

clip_image008

Tudung ala ariani dengan lapik dagu

clip_image010

Tudung 2xl mustard

Dengan lace keliling dan ada lapik dagu

HARGA

Sangat-sangat patut lah semuanya dibawah paras RM80.00. Mana nak dapat ! Berbaloi lah sangat.

LOKASI PERNIAGAAN

Kami beralamat di A-4-6, Apartment Kenangasari, Jalan 17/56, 54200 Kuala Lumpur, beroperasi dari rumah sepenuhnya. Sesiapa yang berada di sekitar kawasan ini boleh buat temujanji terus dengan kami ya. No. telefon rasmi masih lag pencinta CELCOM – 019-2883235. Untuk lihat dan rasa produk boleh buat temujanji dengan kami ya..

PRODUK LAIN

Kami tidak berhenti setakat blouse, tshirt labuh muslimah dan tudung sahaja. Kami juga memasarkan kelengkapan solat haji dan umrah di satu lagi blog kami www.telekungmusleema.blogspot.com juga pakaian kanak-kanak muslimah. Kalau saya nak review satu persatu rasanya 10 mukasurat nanti ni. Jadi kita berhenti dulu di sini. Kita akan perkenalkan produk-produk lain dalam sesi ini di masa akan datang ya. Malam-malam ni tak dapat banyak idea melahirkan bait-bait indah. Siang tadi dah pusing satu Kuala Lumpur jumpa pelanggan tetap dan pembekal.

Jom shopping beg !!

 

-iklan-

Hai u ollssss, u ollsss dah beli beg untuk beraya ke belum? Kalau belum kami di sini ada menjualnya. Kami mengeluarkan koleksi bag BRANDED MNG, ZARA & FURLA, bukan original ye u ollsss tapi harga sangat lah mampu dimiliki berbanding dengan beg keluaran original. Selain itu, kami juga menawarkan beg ROXY yang pasti memang original tapi lagi murah dari pasaran. Siap ada tag harga lagi u ollss . Okey, beg-beg ini amatlah  sesuai di pakai semasa raya & anda juga boleh menggayakannya untuk ke kuliah. Rugi u ollsss tak beli sebab tersangatlah awesomeeee.

BG 018BG 008

BG 005 (1)F03

BG 001 395092_338809729551286_643636045_n

Selain itu, kami juga ada menjual vintage box, harga pasaran antara RM60-RM70. Tapi kami menjual dalam lingkungan RM40-RM50 sahaja. Okey, apa kegunaan vintage box ni yeee? Untuk yang memerlukan simpanan tudung esklusif sewaktu pulang ke kampung anda boleh meletakkan tudung anda dalam beg vintage ini, untuk mengelakkan tudung anda rosak. Anda juga boleh meletakkan aksesori anda dalam vintage box ini. Sungguh esklusif anda pulang beraya.

578623_391192207646371_88331839_n 734096_391192107646381_205532184_n

U ollsss banyak lagi sebenarnya yang kami jual, antaranya tudung bawal tribal, rantai, gelang, fishtail top, & keychain form. Kalau camtu, jom terjah FB kami sekarang untuk dapatkan barang-barang yang anda sukai. Anda berpeluang untuk memenangi salah satu koleksi tudung tribal kami dengan menjadi pengomen terakhir pada gambar teaser tudung kami. Jom terjah sekarang ! Hanya di  Indah Qalisya !!!

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI