Dapur Tanpa Sempadan...

Jumaat, 5 Julai 2013

Nak tu jugak !!

 

Nampak permainan .. Dia cool jer .. Daddy yang saja goda dia .. Nak tengok karenah dia ..

Daddy tersilap rupanyaa !!

Akhirnya dia dapat setelah menangis beria nakkan mainan tu ! Perghh.. ibu garu kepala sebab dekat RM100 gak harganya ! Nasib baik la rezeki Qhaliff murah bulan ni .. daddy belanja guna duit ibu !

 

Published with Blogger-droid v2.0.10

FLORAL MASK : Masker untuk aku !

 

image

Pernah dengar tak masker jenama ni ? Haaa .. Tak kan ? Apa ? Penah ? Ok .. kalau pernah pe kata kongsi sekali pengalaman anda mengenai produk ni !

OK .. aku cerita sedikit latar belakang FLORAL MASK ni eh . Bermula dengan fungsinya .. Fungsi produk ini adalah untuk melindungi kulit dari pencemaran lembut tanpa menipiskan kulit . Sangat efekif untuk menghapuskan bintik hitam & kekotoran yang degil serta mengawal masalah kulit cam muka aku ni  !

Selain dari itu , fungsinya adalah untuk menyah toksid yang ada pada wajah yang menjadi punca kepada jerawat ! Haaa.. Sapa sapa yang suka main panas , atau terdedah di tempat terbuka dan berabuk , maka sesuailah untuknya ..

Apakah kandungan produk FLORAL MASK ni ? 

Terdapat  7 bahan aktif yang berfungsi untuk membersihkan serta mencantikkan kulit si pemakai tuu .. Antaranya ialah  MOISTURE COMPLEX yang bertujuan untuk kulit kering dan kusam.Manakala Vitamin A, B3, C, E  adalah untuk merawat kulit jerawat dan jeragat .Q10  pula berfungsi menegangkan kulit dan mengurangkan kedutan. Dan  HYALURONIC ACID melindungi kulit dari pencemaran dan radiasi uv .. Menarik kan ?

Kenapa perlu guna produk ni ? Apa bezanya dengan produk sedia ada di pasaran ?

Haaa… KEISTIMEWAAN UTAMA PRODUK Mask ( peel off) yang berwarna 'purple' dengan haruman lavender merupakan satu - satunya dalam pasaran Malaysia 99.99% pasaran mask Malaysia harini adalah mask berwarna hitam atau putih dan tidak mempunyai sebarang bau ..

Cara nak gunanya tak susah pon .. Tengok nanti aku pakai ehhh … hehehe … Tapi sebelum tu  ikut je langkah langkah yang diberikan ini ..

  1. Pastikan kulit anda bersih dan kering 
  2. Sapukan masker di seluruh muka anda atau pada bahagian yang anda inginkan seperti hidung atau kawasan yang banyak bintik hitam atau putih ( jauhi dari terkena pada kening,bibir dan kawasan mata) 
  3. Biarkan selama 20-25 minit sehingga masker benar - benar kering / keras 
  4. Tarik masker yang sudah kering / keras secara perlahan dari bawah ke arah atas muka anda & anda akan dapat lihat bintik hitam & putih melekat pada mask 
  5. Bersihkan muka dengan air dingin agar pori - pori tertutup dengan sempurna 

** Sapuan menggunakan jari lebih mudah untuk di sapukan supaya lebih rata di muka ..

Tadaaaaa ! Senang je kan ? Kan dah nampak comel gitu !

Bila dah kering nanti , maka keluarlah segala kekotoran yang melekat pada mask tu ! Haaaa ..  kali terakhir aku buat gini sebelum menikah .. hehehe ..  Terbaik dan segar rasanya lepas pakai Floral Mask ni ! Keluar segala kekotoran !

Photo

Produk ni halal dan ianya adalah muslim product. Boleh di gunakan oleh lelaki dan wanita seawal 12tahun tetapi jauhkan dari kanak kanak sebab diorang pasti tertarik dengan warnya.. Nanti ingat cokelat lak .. huhu ..

Nak pakai mask ni , bukanlah hari hari . Dalam seminggu sekali , dah memadai .. Lainlah muka tu ari ari kotor. hehee ..  1 Tiub bersamaan 100ml, penggunaan seminggu satu @ dua kali.

Ok .. dah baca kan info mengenai produk ni kan ? Skang tengok pendapat rakan rakan mengenai produk ni bila aku post gambar aku di FB … hehehe …

image

Dan ini pula di Instagram !

Bagi yang berminat nak mengetahui produk ni , sila ke ..

facebook : https://www.facebook.com/dianpixyofficial

website : www.dian-pixy.com

image

Tips untuk berhenti merokok , terbaik !

 

Ada berani tak nak buat begini ? Aku tauuu.. Mana mungkin si perokok yang macho itu nak buat gini punya .. Lebih rela merokok dengan banyak lagi punya ? Kan kaaannnn ..

Jangan marah .. Perbuatan merokok di tempat terbuka itulah yang patut anda rasa segan sangat kerana andalah punca mereka sesak nafas seketika ! Kena ingat tu..

Orang minyak menyerang ?

 

Dah ! Dahh !! Jangan nak wujudkan kontroversi yer ! Ini muka aku yang sedang pakai mask ! Heheeh .. Masker dari Floral Mask .. Best ke tak ? Baca je kat entri aku ni , FLORAL MASK : Masker untuk aku !

Kelakar gak memula masa aku nak pakai ni apatah lagi warnanya ialah ungu ! Hahahah .. Tapi bila dah pakai dan mula kering .. hurmmm.. Terasa macam nak pakai tiap tiap malam la pulak ! Hahahhaha …

Jangan gelak aihhh .. Lelaki pon kena jaga muka gak .. Bukan sekadar ‘jaga muka’ jer tapi muka pon kena bersih seiring dengan hati yang bersih ! Haaaa .. hehehe ..

Tu bukan tanda PEACE yer .. Tapi ‘ 2,seringgit !’ . Tagline Mail yang dah jadi kegilaan aku ! Hahahha ..  Mail dalam  Upin dan Ipin daaaa …  Eh , bukan harga Floral Mask tauuu .. haaaa .. Kang ingat semurah tu laaak .. huhu ..

Ruangan khas buat anda !

 

Sebagai tanda penghargaan kepada rakan rakan yang menyokong aku selama 5 tahun aku bergelar blogger , aku terasa ingin wujudkan satu ruangan khas setiap hari .. Satu cerita satu hari dari rakan pembaca blog BenAshaari.Com . Segala maklumat akan dirahsiakan.

Bertajuk " KISAH MEREKA ".  Mereka yang ingin berkongsi masalah yang terpendam dalam hati , cerita pahit manis kehidupan yang dilalui mereka , kenangan silam yang mana mampu memberi kebaikkan pada pembaca di blog , amatlah dialu alukan ..

Tiada bayaran dua dua pihak . Lebih pada perkongsian dan niatkan kerana ALLAH . sEMOGA ALLAH berkati perkongsian anda dan juga kita semua.

Tujuan aku buat begini sbb ada saja kawan kawan mesej minta pendapat. Ada baiknya aku buka untuk kawan kawan memberi pendapat juga..

Emailkan cerita / pendapat / masalah anda ke benashaari@yahoo.com 

Terima kasih !

Ibu cemburu rupanya ..

 

Tak sangkaaa , Qhaliff .. Ibu jeles ngan daddy .. Dia kata Qhaliff sebenarnya manja dengan ibu , bukan daddy ! Olololo .. sampai gitu sekali eh ? Yelaahhh … Qhaliff mmg manja dengan ibunya tapi terlebih manja dengan daddy .. boleh gitu ?

Hahahaha … Siap laaaa nanti balik yer ? Hehehehe ..

Bila anak berkemban !

 

Ramai ingat Qhaliff ni gemuk atau debab .. hahaha .. Tapi bila tengok depan depan , pasti terkejut ! Yang kembung cumalah pipi dan perutnya . Perut tu , kalau lepas ‘buang’ , nipislah balik ! Hahahah ..

Part pipi tu , dia dapat dari mak dia .. Perut tu , bukan aku yer ! Perut aku masih comel walaupun dah sebulan lebih tak aktif dalam bersenam. Makin malas lak rasanya. Lepas raya la kot mula balik ..

Hurmm.. Budak ni kan .. mmg saja nak kena gomol bila dalam keadaan gini. Dia lak wat gaya selamba je .. Macam mengundang je .. “ Silalah gomol saya .. “ .. Adeh ..

Nanti ada adik , camana la dia yer .. Jadi abang yang penyayang atau yang garang ? Aku rasa .. hurmm… garang pon ada ni !

Selesai masalah baju raya !


Bila Ramadhan menjelang , pasti ramai dah mula berpusu pusu mencari kelengkapan berhari raya. Tak salah kan ? Asalkan yang wajib  itu jangan diabaikan dan perlu diberi keutamaan ..
Aku , seperti biasa akan pening kepala bab baju raya ni . Aku ni spesis malas nak gi test baju dan seluar . Nak kena bukak .. tukar.. cari yang sesuai. Heehehe…

Baru-baru ni aku ada gi ke Kompleks Shah Alam di Shah Alam.. Mestilah kan .. Mana ada kat tempat lain dah .. hehe .. Kat sana , dah bersepah dah orang menjual baju baju kurung dan baju melayu.. Perghh… Banyak benar pilihannya ..

Tapi aku , dah tau ke mana arah aku untuk hari itu !




Yup … Tapi skang butik ini lebih dikenali dengan Hijrah Couture. Tak susah nak ke sini . Cari je ,KFC .. Pastu ada lif.. naik la tingkat satu . Nanti nampak la satu banner Hijrah Couture ni .. Tak sampai 20 langkah dari lif tu pon.. hehehe ..

Ok ok .. Aku sekeluarga tiba ke butik ni .. Wife terlebih suka la kan .. Maklumlah , bukan senang dia nak heret aku ke butik pakaian ni terutamanya yang berlambak pakaian wanita ni !

Masuk je ke dalam butik ni , aku berkenan dengan design baju ni .. hurmm.. Memula aku pelik gak nape ada  butang di bahagian lengan tu.. Dan akhirnya , aku dapat jawapannya .. Heheh.. Khas untuk mereka yang gemar menyinsing lengan baju.. Haa.. Macam sehelai kemeja yang baru baru ni aku beli .. Aku beli kemeja tu sebab ada kelebihan tang tu laaa .. heeee ..








Aku , Qhaliff dan wife try satu demi satu baju yang ada kat situ .. Dan akhirnya berkenan laaaa aku dgn design dan warna ni . Dan automatik inilah baju raya aku untuk tahun ini ! Wife lak , sambil menyelam .. tambah lagi baju utk gi kerja ! Amik je laaaa ..

Menariknya , buat mereka yang malas nak menempuh jalan sesak dan panas di bulan Ramadhan nanti . boleh je beli secara online di laman web atau FB mereka .. Mudah gitu !!

Beli secara online ni , kalau ada yang tak kena .. boleh return balik untuk buat ubahsuai .. Jika tak sesuai , mereka akan return balik duit .. Haa.. ok la kan ?

Aku masuk ke laman web mereka … Hurmm .. Macam macam rupanya yang ada … Hurmm .. Nasib baik aku lelaki . Kalau perempuan ?

                        Photo: Akhtar Zarra Series
Koleksi sedondon yang kekal abadi
Tradisi tempatan dengan gaya moden dan kontemporari
Material dari kain high grade satin (shamuse)
Untuk wanita terdapat 2 cutting iaitu moden dan contemporary pleated series
Bagi kurung moden terdapat perincian lace di tangan .. simple dan anggun
Potongan contemporary pula adalah potongan kurung pahang dengan lipatan kecil di hadapan badan
Tangan tetulang halus berbutang potongan kain selisih
Nampak simple dan ayu untuk wanita muslimah

Saiz yg ada utk setiap warna : SS, S, M, L & XL
Pakaian kanan-kanan perempuan potongan moden saiz : 0,2,4,6,8,10,12

Bagi pakaian lelaki adalah baju melayu cekak musang dengan lipatan kecil (pleated) di bahagian kanan
Bagi kanak-kanak lelaki saiz 1-6  leher teluk belanga dan saiz 7-12 leher cekak musang
Saiz lelaki dewasa : S, M, L, XL
Saiz kanak-kanak lelaki : 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11

Harga
Wanita Dewasa : RM199
 Kanak-kanak perempuan :
Saiz 0 - RM69
Saiz 2 - RM79
Saiz 4 - RM89
Saiz 6 - RM99
Saiz 8 - 12 - RM109
 
Harga
Lelaki Dewasa : RM199
 Kanak-kanak lelaki :
Saiz 1 - RM69
Saiz 2-3 - RM79
Saiz 4-5 - RM89
Saiz 6-7 - RM99
Saiz 8 - 9 - RM109
Saiz 10 -11 - RM119 Photo: Akhtar Zarra Series
Koleksi sedondon yang kekal abadi
Tradisi tempatan dengan gaya moden dan kontemporari
Material dari kain high grade satin (shamuse)
Untuk wanita terdapat 2 cutting iaitu moden dan contemporary pleated series
Bagi kurung moden terdapat perincian lace di tangan .. simple dan anggun
Potongan contemporary pula adalah potongan kurung pahang dengan lipatan kecil di hadapan badan
Tangan tetulang halus berbutang potongan kain selisih
Nampak simple dan ayu untuk wanita muslimah

Saiz yg ada utk setiap warna : SS, S, M, L & XL
Pakaian kanan-kanan perempuan potongan moden saiz : 0,2,4,6,8,10,12

Bagi pakaian lelaki adalah baju melayu cekak musang dengan lipatan kecil (pleated) di bahagian kanan
Bagi kanak-kanak lelaki saiz 1-6  leher teluk belanga dan saiz 7-12 leher cekak musang
Saiz lelaki dewasa : S, M, L, XL
Saiz kanak-kanak lelaki : 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11

Harga
Wanita Dewasa : RM199
 Kanak-kanak perempuan :
Saiz 0 - RM69
Saiz 2 - RM79
Saiz 4 - RM89
Saiz 6 - RM99
Saiz 8 - 12 - RM109
 
Harga
Lelaki Dewasa : RM199
 Kanak-kanak lelaki :
Saiz 1 - RM69
Saiz 2-3 - RM79
Saiz 4-5 - RM89
Saiz 6-7 - RM99
Saiz 8 - 9 - RM109
Saiz 10 -11 - RM119 Photo: Akhtar Zarra Series
Koleksi sedondon yang kekal abadi
Tradisi tempatan dengan gaya moden dan kontemporari
Material dari kain high grade satin (shamuse)
Untuk wanita terdapat 2 cutting iaitu moden dan contemporary pleated series
Bagi kurung moden terdapat perincian lace di tangan .. simple dan anggun
Potongan contemporary pula adalah potongan kurung pahang dengan lipatan kecil di hadapan badan
Tangan tetulang halus berbutang potongan kain selisih
Nampak simple dan ayu untuk wanita muslimah

Saiz yg ada utk setiap warna : SS, S, M, L & XL
Pakaian kanan-kanan perempuan potongan moden saiz : 0,2,4,6,8,10,12

Bagi pakaian lelaki adalah baju melayu cekak musang dengan lipatan kecil (pleated) di bahagian kanan
Bagi kanak-kanak lelaki saiz 1-6  leher teluk belanga dan saiz 7-12 leher cekak musang
Saiz lelaki dewasa : S, M, L, XL
Saiz kanak-kanak lelaki : 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11

Harga
Wanita Dewasa : RM199
 Kanak-kanak perempuan :
Saiz 0 - RM69
Saiz 2 - RM79
Saiz 4 - RM89
Saiz 6 - RM99
Saiz 8 - 12 - RM109
 
Harga
Lelaki Dewasa : RM199
 Kanak-kanak lelaki :
Saiz 1 - RM69
Saiz 2-3 - RM79
Saiz 4-5 - RM89
Saiz 6-7 - RM99
Saiz 8 - 9 - RM109
Saiz 10 -11 - RM119 Photo: Akhtar Zarra Series
Koleksi sedondon yang kekal abadi
Tradisi tempatan dengan gaya moden dan kontemporari
Material dari kain high grade satin (shamuse)
Untuk wanita terdapat 2 cutting iaitu moden dan contemporary pleated series
Bagi kurung moden terdapat perincian lace di tangan .. simple dan anggun
Potongan contemporary pula adalah potongan kurung pahang dengan lipatan kecil di hadapan badan
Tangan tetulang halus berbutang potongan kain selisih
Nampak simple dan ayu untuk wanita muslimah

Saiz yg ada utk setiap warna : SS, S, M, L & XL
Pakaian kanan-kanan perempuan potongan moden saiz : 0,2,4,6,8,10,12

Bagi pakaian lelaki adalah baju melayu cekak musang dengan lipatan kecil (pleated) di bahagian kanan
Bagi kanak-kanak lelaki saiz 1-6  leher teluk belanga dan saiz 7-12 leher cekak musang
Saiz lelaki dewasa : S, M, L, XL
Saiz kanak-kanak lelaki : 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11

Harga
Wanita Dewasa : RM199
 Kanak-kanak perempuan :
Saiz 0 - RM69
Saiz 2 - RM79
Saiz 4 - RM89
Saiz 6 - RM99
Saiz 8 - 12 - RM109
 
Harga
Lelaki Dewasa : RM199
 Kanak-kanak lelaki :
Saiz 1 - RM69
Saiz 2-3 - RM79
Saiz 4-5 - RM89
Saiz 6-7 - RM99
Saiz 8 - 9 - RM109
Saiz 10 -11 - RM119



Banyak okeh ! Tak mampu nak copy semua gambar tu .. Korang leh gi tengok atau buat tempahan ke laman web atau Fb mereka iaitu di .. Tudung pon ada .. heeeee ..

WEB : http://hijrahcouture.com/
FACEBOOK : https://www.facebook.com/HijrahCouture
TWITTER : hijrahcouture

Hehehe .. Selamat dah aku ! Malas nak turun tempat sesak sesak ….

Pantau penjualan produk agama Islam !

 

Semalam aku ke Low Yatt Plaza utk survey gadget idaman .. Mood spoil sebenarnya bila gi sana dengan telatah penjual yang macam meniaga di Petaling Street ! Cuma tak la segarang mereka di PS Butik tu.. Lama dah tak gi sana ..

Pusing pi pusing mai .. tercari cari mana satu yang best ! Harga semua sama jer .. Antara yang menjadi sasaran aku ialah Samsung Note 8.0 dan Sony tablet yang terkini .. Dua dua mmg anggun tapi sayangnya aku belum sampai hati nak ‘curang’ pada HTC .. Huhu . Htc tetap terbaik buatkuuu .. tapi saja nak rasa produk lain .. Baru leh nampak perbezaan dan keistimewaannya .

Ok .. sambung.. Dalam dok jalan jalan tu , ternampaklah seorang penjual gadget ni dok asyik pegang pen reader berwarna putih yang amat aku kenali sangat .. biasa dok tengok di Facebook .. Bila lalu depannya , terpampanglah kitab suci Al-Quran ! Astagfirullah Al’ azim .. Aku pandang je mereka .. Cepat cepat kawan dia perasan dan terus tegur yang sorang lagi tu yang dok asyik bermain dengan pen pembaca tu , dihalakan ke setiap baris ayat suci Al-Quran tu.. hurmm ..

Sapa yang patut dipersalahkan dalam hal ini ? Dah sampai orang bukan Islam jual produk agama ni ? Hurm.. Jangan tanya aku camana aku kenal orang bukan Islam atau tidak .. Aku tau laa.. Nak cerita lelebih , jadi isu sensitif lak ..

Sebaiknya , penjualan secara terbuka begini perlulah ada pemantauan ..

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI