Dapur Tanpa Sempadan...

Ahad, 7 Julai 2013

Aniaya ibu sendiri !

 

Perasan tak ada longgokan pakaian kat belakang Qhaliff tu ?

 

Nak dijadikan cerita .. Si Qhaliff ni dok la layan Upin Ipin kat hp aku tu.. Dan mak dia dok la lipat pakaian .. Kiranya memasing wat hal sendiri la.. termasuk aku ..

Dalam Qhaliff dok layan citer tu , dia leh pusing dan tarik semua abis baju baju yang mak dia lipat di kala mak dia dok layan hp , menjawab Whatsapp !

Lepas dia tarik , dia sambung tengok Upin Ipin seolah olah dia tak buat ‘kerja’ tu ! Boleh ???????

Popularnya , chocolate moist !!

 

Rupanyaaaa , aku dah ketinggalan zaman !! Dah lama popular chocolate moist ni ..hehehe..

Kali pertama aku rasa , minggu lepas bila wife bawak balik ke rumah. Aku ingat dia cam kek coklat yang biasa dia beli tu .. Bila dia suap ( auww.. mesranyaa ) ke dalam mulutku yang comel ini , terasa sungguh keenakkannya ..

Jadi , tadi petang gi la ke Dengkil .. Perancangan awal adalah untuk ke Bagan Lalang tapi dah sesat pulak .. Heheheh .. Terus patah balik ke rumah. Nasib baik tak jauh mana pon .

Sewaktu dalam perjalanan pulang tu la wife mintak aku berenti kat stesen Petronas sbb nak beli kek .. Aku ingatkan kek apa la… Bila dah beli , baru aku .. kek ni dijual kat Petronas dan wakil wakil terpilih jer ..

Sedap ke ?

Sedap ke ? Haa.. Dua kali korang tanya kaann .. Baca sendiri komen kengkawan ! Hehehehhe ….

Amacam ? Nak cari tak ? Mahal skit la tapi berbaloi ! Heheheh ..

Jom shopping !!!

 

-iklan-

Sebut je shopping memang dh jadi kesukaan semua orang...bak lelaki or perempuan...walaupun sebenarnya perempuan yang paling suka shopping...Shopping ni umpama terapi...cewah...tak percaya?...cuba u all pergi shopping...konfem segala tekanan hilang...

Apa tempat feberet u all untuk shopping???...Jaya Jusco,Sogo,Jalan Tar,Midvalley,The Garden,Time Square,KLCC dan banyak lagi la...

clip_image002[1] clip_image004[1]clip_image006

Pernah terfikir tak berapa banyak untung yang peniaga tu dapat setiap hari?..Mesti banyak kan?...kita sebagai pengguna just buang duit jer...uikk,ganas tu bunyinya...

clip_image001clip_image002[3]clip_image003

Seronok kan if kita shopping and at the same time kita boleh untung jugak...zura dah jumpa caranya...shopping dapat duit....bukan buang duit...

Haa,...macam mana tu?

Katakanlah dalam sebulan kita shopping barang-barang keperluan seperti barang kesihatan,kecantikan, penjagaan diri dan lain-lain dalam lingkungan rm400...Paling sikit la tu...If kita shopping kat tempat yang zura dah nyatakan tadi, konfem kita tak dapat apa-apa untung...

Caranya senang je,...kita tukar kedai/mall yang lebih menguntungkan kita...

Apa yang akan kita dapat?

  1. Dapat beli barang dengan harga diskaun.Maksudnya harga lebih murah dan lebih jimat
  2. Dapat bonus/rebate daripada pembelian kita
  3. Peluang untuk memenangi insentif pelancongan yang dianjurkan

Best kan?...zura dah lama tukar kedai/mall yang boleh bagi pulangan pada kita walaupun ita bershopping banyak...

Mesti u all tertanya-tanya ...dan mesti ada yang tak faham...dan paling bahaya adalah salah faham...Ok,senang kalau u all nak tau kedai/mall mana yang boleh bagi semua kelebihan tersebut,jom kita shopping sama-sama...zura akan tunjukkan

Call/sms je zura.Ambil phone sekarang dan terus dail nombor ni 0172608066/0102208453

Jangan biarka soalan yang tiada jawapan menguasai anda...haha...gurau je...jangan marah!!!

Jom Shopping!!!

Bila mak dia ada !!

 

Lawan bijik mata diaaa .. Ngantuk tapi tamo tidur ! Kalau nak tidur sekali pon , mesti nak tidur ‘original’ punya ! Mesti mau kena peluk .. nenen .. baru selamat !! Kalau tak ?

Mata dok stim lagu ni je laaa .. Pastu siap langgar dinding jalan ! Ngantuk sangat dah tuuu ..

Kalau berdua ngan aku , sebelah siang jer , 3 kali tidur !! hahaha .. Sangat mudah lak tu .. hehehe ..

Sama tapi tak serupa..

 

Hampir sama besar Qhaliff dgn Qaseh .. sepupu Qhaliff ..anak buah aku .. Qaseh baru berusia 9 bulan manakala Qhaliff dah masuk 15 bulan tapi size , sama tinggi koooo...huhu..

Ramai kata Qhaliff nampak besar padahal ??

Published with Blogger-droid v2.0.10

‘Tak mo lembik lembik di bulan puasa yer ….’

 

Assalamualaikum wbt semua.. kita bertemu lagi di segmen iolls uolls bertempat di blog Brader Ben yang sememangnya hot hangat meletop kebabommm ( kalo tak hot idakler iolls nak menumpang buat entry kat sini kannnn )

Dalam segmen sebelum ini iolls dah berceloteh panjang lebar ukurlilit diameter persegi kan… so kali ni iolls akan go straight to the point yer… yang sebenarnya iolls very the busy lately nih so tak dapat nak berceloteh sangat…

Okay, bersempena dengan ketibaan Bulan Ramadhan tak lama lagi, tinggal berapa hari jer nih kan, so memang tak sah laa kalo iolls tak bercerita tentang Set Mighty 3 Gems… since kali ni kita nak straight to the point, so uolls boleh terus baca, cerna, ingat dan hapal info-info tentang Set Mighty 3 Gems nih yer… kenapa kena hapal??? Supaya nanti in future buatnya tetiba uolls terasa nak mencari sesuatu yang boleh membuatkan uolls merasa cergas dan bertenaga ketika berpuasa, tak payah laa uolls nak mendapatkan perkhidmatan Mr Google lagi… segala maklumat dah ada dalam kepala so boleh terus zaaasssss kontek iolls untuk mendapatkan harga istimewa… ekekekekeke

clip_image002

Energizing Soy Protein

  • Protein lengkap yang mengandungi 9 asid amino yang sangat tinggi nilainya dalam pembentukan sel
  • Protein adalah amat penting dalam pembinaan tubuh badan kita, terutama kepada janin dan bayi yang sedang membesar
    þMembekalkan tenaga
  • Memberikan rasa kenyang
  • Diperlukan untuk kuku, rambut dan kulit yang sihat
  • Membantu sistem pertahanan tubuh untuk melawan penyakit
    þ Membanyakkan susu badan (milkbooster)
  • Membantu mengekalkan kepejalan otot
  • Glisemik rendah yang dapat membantu mengekalkan gula dalam darah yang normal
  • Mengekalkan tahap kolestrol normal dan menggalakkan kesihatan jantung dan prostat
  • Meal Shakes
    Meal Shakes adalah salah satu pilihan pemakanan instant yang berkhasiat kerana penyediaannya yang begitu mudah, dan kandungannya yang lengkap membekalkan nutrient keperluan harian
  • Membekalkan sekurang-kurangnya 35% (atau lebih) Nilai Harian (Daily Value) bagi pelbagai jenis vitamin dan mineral penting yang diperlukan oleh tubuh
  • Sumber yang kaya dengan kalsium, fibre dan protein
  • Pilihan terbaik rendah lemak dan rendah glisemik
  • Rasa French Vanilla yang enak, boleh diminum begitu sahaja atau dicampur dengan susu atau apa-apa minuman kegemaran.

Performance Drink

  • Ia adalah minuman ahli sukan yang mengandungi imbangan elektrolit yang terbaik untuk membantu mencegah dehidrasi, seperti fungsi minuman isotonik
  • Ia membekalkan 3 jenis karbohidrat untuk tenaga dan stamina
    þIa membantu tubuh kita menjaga kestabilan bendalir agar tidak kekeringan
  • Ia mengandungi formula karbohidrat unik Shaklee iaitu opticarb yang membekalkan tenaga serta merta. Opticarb ialah rangkaian karbohidrat yang memberikan kita tenaga berterusan tanpa menganggu kestabilan gula dalam darah.
  • Membantu mencegah rasa dehidrasi akibat kurang minum diwaktu berpuasa

Yang bagusnya tentang Set Mighty 3 Gems nih, ia boleh diambil oleh seisi keluarga hokay… tak kisah laa uolls ke, hubby/wifey ke, mak bapak ke, mak pak mentua ke, anak bujang/dara ke, anak kecik sekolah rendah ke, even kalo uolls baik ati, bibik pun boleh ambil jugak… baru laa bibik bersemangat nak kemas rumah, cuci tandas, basuh langsir segala….

Camana cara pengambilannya?? Ohhh… very the easy measy and full of variety okeh… kalo malas uolls amik satu scoop each, campurkan dalam shaker, tuang air suam/sejuk, shake-shake-shake dan terus minum…. Marvelesssss…. Otherwise, boleh juga uolls blend esp + meal shakes + kurma yang telah dibuang biji [tak nak buang biji boleh juga, rosak blender uolls, iolls tak tanggung] dan minum… performance drink pula bancuh berasingan dengan air suam/sejuk… nak lagi resipi lain??? Boleh… boleh… beli set ni dengan iolls nanti satu kajang resipi iolls emelkan… ngehngehngeh

Oklah… untuk ending iolls harus tepek testimonial… and testimonial kali ni very the special coz pengalaman dari seorang Doktor Perubatan…. Nak tahu kenapa doktor ni amalkan supplemen Shaklee?? Simple… Prevention is Better Than Cure…

clip_image004

Uolls berminat?? Boleh kontek iolls [sms/whatsapp to Dila, 013 3506678] untuk discuss-discuss dan nego-nego selanjutnya… Dan harga istimewa bersempena mood Ramadhan yang bakal tiba ini akan ditawarkan buat uolls yang berminat…

Disclaimer : Produk ini bukan bertujuan untuk mendiagnos, merawat,menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit.

Sebelum subuh ..

 

Dia jaga sebelum sebelum waktu solat subuh menjelang .. Dah , mengejutkan aku dengan melakukan provokasi !

Pastu , dia sambung tidur seolah olah tiada apa yang berlaku ! Dan aku , sakit kepala akibat terkejut dengan hasil provokasiknya itu !!!!

Published with Blogger-droid v2.0.10

Application Android Waktu Solat terbaik !

 

Baru guna 2-3 hari. Sangat best ! Bila baca komen sebelum download , masalahnya cuma satu jer .. Selepas update,kita kena setting semula locationnya. Tu hal kecik je bagi aku ..Lain lain , takde la pulak ..

Search je SOFTNET WAKTU SOLAT di Play Store anda ..

Download dan kemudian setting. Tang setting tu , korang kena klik di bahagian Hari / Tarikh tu untuk keluarkan menu setting tu ..

Yup , sangat bagus utk mereka beragama Islam yang menggunakan gadget berplatformkan sistem operasi Android ni . Dia akan maklumkan serta punya grafik jangka waktu solat .. Ramai yang masih tak sedar hal ni .. heeee ..

Nganga lagi ?

Published with Blogger-droid v2.0.10
Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI