Dapur Tanpa Sempadan...

Ahad, 14 Julai 2013

Penatnya dia puasa ..

 

Tidur dari lepas Maghrib sampai sekarang ! Dah kul 12 malam .. Jaga jap jap je gitu .. Petang td mmg dia tak tidur sbb gi Alamanda. Memang dia ngantuk sangat dah masa kat sana sbb dah biasa tidur petang ..

Dalam kereta dia tidur jap .. Tapi tak lena . Sampai rumah , main dulu .. Merayau sana sini .. baru dia ngantuk sangat.. Pastu , tidurrrr !!

Berbuka dengan rileks je ari ni .. hehehee ..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Guna FLIPBOARD layan FB dan TWITTER ..

 

Pakai smart phone tapi tak reti nak manfaatkan sebaik-baiknya .. Download aplikasi yang boleh memberikan kemudahan dan juga infomasi. Jangan sia siakan .. heee ..

Pernah dengar FLIPBOARD ? Ok , aku baru layan sehari dua ni . Memula aku ingatkan ianya cuma satu 'majalah hiburan online jer.Jadi , aku tak amik kisah sangat ..

Tapi selepas dok belek belek .. baru aku tau .. Dengan sedikit setting yang mudah , mereka yang punya akaun FB dan Twitter , dapat layan kedua duanya dalam satu aplikasi yang sangat cantik !

Nampak tak ? Dia dah susun comel je gini .. hehe ..

Bila masuk ke Facebook , maka di punya paparan gini. Tak la macam di FB skang ni .. hehe.. Macam ni nampak la kemas skit . Yelah , kalau layan di cafe ke , kedai mamak gini .. tak la segan skit kan .. hahaha.. Al poyo poyo la skit .. nampak macam dok membaca majalah gitu ..

 

Nak reply pon boleh laaa ..

Pastu layan Twitter lak .. haaaa.. Lebih kurang cam FB tadi ..Cantik kan ? Tak eh ? Haa.. buat la sendiri .. aku nak download dan pakai ! Pastikan lagi cun dari ni.. hehehehe .. Guwau jer ..

Reply skitttt ....

Amacam ? Tak best ? Suka lagi design original eh ? Hehehe .. Ok , tak kisah .. hak memasing .. Oh , aku tak pasti la smart phone jenis apa leh pakai . Aku baru je godek godek NOTE 8.0 ni dan , aku terus terang .. aku jatuh cinta dah ! Hehehehe...

* Bagus guna bila ada wifi sbb makan kuota gak ni dan juga bateri ..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Chocolate Mois dan Red Velvet utk buka puasa ..

 

Heehehe .. pandai wife amik kesempatan diatas pujian aku tempoh hari yang mana aku kali pertama merasainya dan amat sukakan rasanya .. aku mmg suka coklat nih !

Ada orang tak leh makan .. Ari tu ada kawan komen di FB , katanya dia cirit birit lepas makan chocolate mois ni tapi kes tu sangatlah terpencil. Mungkin tak leh makan coklat kot ? Wallahualam ..

Untuk aku dan keluarga , mmg ok jer .. Takde masalah . Kalau susu coklat , mmg aku akan cirit birit tapi itu tak membimbangkan aku pon .. hehe.. Ok , itu isu lain ..

Aku ada post gambar ni di FB tadi .. Ada kawan tanya dan berminat nak order. Bagi yang biasa beli di Petronas , harganya tak tetap. Ada yang RM5.00 - RM6.50 .. Size kecik jer .. Sat aku cari gambar tu balik ..

Ok , jumpaaa .. Ni diaaaa ..

 

Ok , yang wife baru amik tadi.. sizenya jauh lebih besar .. 1 kilo koooo !! Makan sampai pengsan !!

Disamping tu , dia ada amik Red Velvet .. Yang ni aku tak rasa lagi tapi ada kawan di FB tanya camana nak beli .. heheheh ..

Ok , aku malas nak jual kek ni tapi wife la beria nak buat bisnis ni .. Kedua dua kek ni dari ANIS yang dah popular tuuu .. hehehe .. Kalau berminat nak tempah , leh je tempah kat aku .. Tapi area KL dan Putrajaya je la .. Nak pos , jadi mahal sangat woo.. sebab pos main timbang kati punya woooo !

Cari aku di Fb ehhh kalau nak  .. hehehe ... atau email pon boleh laaa ..

Nak tolong ibu ke ?

 

Awal pagi lagi dah gi tolong ibu mengemas di dapur .. Bila jumpa tiffin plastik ni , terus suka dia .. Angkat dan terus ke ruang tamu !

Kopek petai .. part ni dia mmg suka .. Semalam , blogger Que Achmad kasi petai kat aku.. Terima kasih . Wife suka sangat petai .. aku tak kisah je pon .. Tapi nampaknya , budak kecik ni minat petai gak ! Hahaha .. Tak leh makan lagiiii .. tunggu besar skit baru blehhh ehh ..

Gambar atas .. mak dia kopek , dia tolong sepahkan .. Budak budak .. hahaha.. Daddy , tgk jeeer ler ..

Gambar bawah .. muka selepas gigit kulit petai ! Hahahah .. ok , kulit dah basuh yer .. Kang ada tanya ..

" Kulit tu dah basuh ke , abg Ben ? " .... huhuh..

Dah sampai tahap tak terkawal yang mana semua benda dia nak 'rasa ' maka rasuah UPIN IPIN .. terus senyap ..

Tak pakai baju ke ?

 

Ada kawan tanya di FB dan juga Instagram  ..

" Kebelakangan ni abang Ben post gambar Qhaliff mesti asyik bercawat jer.. Memang tak pakai baju ke Qhaliff kat rumah ? ".

Kebetulan jer. Sebelum ni aku post gambar dia , mesti berbaju kan ? Cuma sejak sejak dia dah bijak berfikir , mmg payah skit nak pakaikan baju terutama selepas mandi.

Manakala gambar gambar yang dia sibuk bermain tu , gambar sblm mandi yang mana aku dah bogelkan dia tapi tunggu masa sesuai untuk dimandikan .. Kebetulan lak dia suka wat aksi aksi melucukan dan aku teringin nak kongsi sama dgn rakan rakan akan telatahnya tu ..

Dan ada juga gambar gambar dia yang aku amik selepas makan. Abis baju comot aihh ..  Tu yang dibogelkan untuk tukar baju lain .. Asal dibuka baju dia , maka dia akan berguling untuk melarikan diri ! Sakit pinggang nak pakaikan dia baju ! Huhuh. .

Takkan la nak kasi dia bogel duk kat rumah .. Masuk angin nanti .. huhuh ..

Published with Blogger-droid v2.0.10
Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI