Dapur Tanpa Sempadan...

Isnin, 15 Julai 2013

Bila si kecil tak nak makan..

 

Tamo makan sgt dah skang ni dia ! Disuap ,siap dia buang balik dengan menjulurkan lidah dia !! Haaa .. Masalah yg dihadapi oleh ramai ibu ibu di luar sana .. Kita serupaaaa ..hehe..

Tapi aku dapat satu jalan penyelesaiannya. Jangan paksa dia .Umpan dia dengan makanan yg dia suka makan cam biskut baby tu.. buah epal pon ok gak .. Saja kasi buka selera dia dulu ..

Yup , sememangnya terbukti berjaya. Lepas tu dia tercari makanan setelah makanan yg diberi tu abis ! Masa ni la baru suap dia dengan makanan yg dimasak sendiri .. hehee..

Kecil kecil tau memilih dah ehhhhh ..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Bila penat minum mineral coffee

 

-iklan-

Tak semua orang suka minum kopi... biasanya orang tua atau orang lelaki yang suka minum kopi ni... Zura pun tak biasa minum kopi... selalu minum milo,teh or nescafe... masa belajar dulu memang biasa la minum nescafe... sbb nescafe ni rasanya sedap daripada kopi...yela tu...

image

Tapi sejak tahu kelebihan kopi ni,zura dah mula rasa suka nak minum kopi... mula-mula minum kopi susu... sebab tak nak rasa kopi sangat.. then try minum kopi o pulak.. cuba kita tengok apa kelebihan minum kopi ni..

7 kebaikan minum kopi yang tak pernah diceritakan.

Selanjutnya di  http://www.zurarahman.com/sedapnya-kopi-ada-kebaikan-ke-minum-kopi-minuman-kegemaran-nabi/

Alahai anak aku ..

 

Menganga eh tengok perempuan ? Tak laa.. dia tengok rancangan Hi 5 tu haa.. Bila ada budak budak dalam tu , mmg dia akan tertarik untuk menontonnya. Apa saja rancangan termasuklah Seronoknya Mengaji ..

Hurm… budak .. tertarik dengan visual audio .. Tapi kena kontrol .. kang tak terkawal lak .. Ini tv ana yang punya ! Siap pegang remote tu nanti !

Tapi daddy dah standby dengan remote khas !! Hahahahha .. Nasib baik laaa beli Note 8.0 ni .. leh kawal tv dan Astro sekali .. hehehe ..

Anda mengalami masalah kesukaran untuk tidur ?

 

-iklan-

Tak boleh tidur lena ? Badan terlalu letih ? Perlu pelapik tidur yang boleh merawat dan memberi aura positif kepada badan semasa tidur ?

BIO VELOCITY SLEEP MATE boleh menjadi rakan tidur anda !

Direka khas merawat dengan healing power , dengan teknologi tenaga matahari....tenaga matahari ??? macam mana tu ???? sekarang dengan teknologi canggih macam-macam direka untuk memenuhi keperluan kesihatan . kenapa tenaga cahaya matahari ?? tenaga matahari adalah sinonim sebagai sumber tenaga untuk semua living things on earth. tenaga matahari ini akan menjadikan aliran tenaga dalam badan seimbang.

Baca di SINI utk maklumat selanjutnya ..

Tidur sendiri la dia sekarang ni ..

 

Photo

Dia tidur awal smlm.. kul 8 malam sbb ngantuk sangat dan aku jangkakan dia akan jaga dalam kul 12 ke atas dan tepat jangkaan aku ,  dia jaga kul 2 pagi setelah berkali kali mengeliat ! Puas tdooo..

Kalau dia jaga kul 2 pagi , mak dia nak bangun masak sahur jam 5 pagi  dan aku , baru nak tidur ni , camana ? Sapa nak tengokkan dia ?

Hurmm… Nasib baik la dia bukan jenis merayap ke dapur sorang sorang.. dia cuma main kat sofa dan kat mak  ayah dia.. Dan kena ada umpan gak .. pasang je Upin Ipin .. bila abis , dia akan angkat hp tu dah bagi kat aku untuk pasangkan siri yg lain !

Kul 3 pagi lebih rasanya dia tidur balik .. Pastu bangun semula jam 7 pagi .. hehehe… Dan sekarang , jam 10 pagi .. dia tidur semula .. Banyak benar tenaga dia direcharge ..

Berbakti melalui blog !

 

Siapa sangka, kan ? Sebenarnya aku tak buat apa apa pon .. Aku terus update blog mcm biasa .. Alhamdulillah , tak besar mana pon apa yang aku buat .. Yang penting kita ikhlas dalam ‘bercerita’ ..

Ada org pandang rendah pada mereka yang bergelar blogger ni .. Mereka sangka blogger hanya tau cari isu panas jer dan menyebarkan fitnah .. Heeee ..

Apa pon , segala perbuatan kita .. bergantung pada niat kita dan hanya Allah saja yang tau akan niat kita .. Akhirat , sila jawab ..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Amukan Qhaliff !!

Bangun je tidur … takde keje lain dahhh selain ajak daddy bermain bersama !

Aku kena ikut je dia .. Main kat tangga la.. Nasib baik dapur dia tak gi kaco … Mau penat aku mengutip nanti !

Aku kemas , dia sepahkan .. Aku kemas , dia sepahkan .. Aku rasa dia mmg minat kumpah SEPAH kot ?? Hurm ..

Bila Upin Ipin start kat tv , terus angkat kaki dan lepak depan tv !

Iskh .. iskh  .. iskhhh.. Bila nak baca buku ni ????

Published with Blogger-droid v2.0.10

"Bang, guna otak , bukan siku !"

 

- Gambar dari Facebook

 

Mudah , kan ? Buat dulu tanpa guna otak pastu baru nak mintak maaf ? Budak dua org ni mmg suka cari publisiti murahan..

Aku harap ada tindakan selanjutnya dr pihak berkuasa. Kalau tak , ramai jer buat nanti. Tak kira la sapa yg buat , tindakan tegas perlu ada utk mengekalkan kestabilan keamanan dlm negara..

Tak leh kasi muka org yg cetuskan isu perkauman dan agama ni..

 

Gambar yg mencetuskan kontroversi ! Siap ada tanda halal lagi .. Hurmm..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Rendang ikan sardin untuk santapan Aidilfitri ?

 

Dia fikir , ikan murah kot dan 'daging' nak duduk dia saja ke tengok ayam naik harga ? Hehehe .. Sesenang hati je suruh elak makan ayam eh ?

Takkan itu je solusinya ? Haihhh .. kalau gini , budak tak lulus SPM pon leh kasi jawapan .. Hurmm ..

Nak Note daddy gak !!

 

Tak kiraaaaa... Siap kejar aku.. Sorok ? Mata mcm helang ! Alih tumpuan dia dgn bergurau.. confirm lupaaaa..

Published with Blogger-droid v2.0.10
Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI