Dapur Tanpa Sempadan...

Ahad, 28 Julai 2013

Kerana Upin Ipin !!

 

Kalau aku biar dia jalan , abis semua dia langgar .. Abis semua dia tarik .. Abis semua dia tegur . Jenuh gak nak kena ikut dia .. huhuuh .. Sabo je lahhhh ..

Aku dukung ? 10 minit ok lagi .. 15 minit ? Mula lenguh dah lengan aku .. Nak tak nak , letak dia dalam troli ni dan pasang Upin Ipin .. Sebelum tu kasi roti.. Diam jap ..Abis roti , mula ‘meronta’ .. huhu ..

Tengah sedap Qhaliff layan Upin Ipin , tetiba aku ditegur ..

“ Budak budak zaman sekarang ni .. Bagi Upin Ipin , diam terus ! Cucu makcik , gitu laa.. Kalau tak pasang kat tab , pasang kat handphone .. Dalam kereta pon , siap pasang dah skrin ..” .

Aku pandang tepi aku. Seorang wanita separuh umur tersenyum pada aku .. Aku membalasnya ..

“ Itulah makcik .. Kalau tak pasang , jenuh gak dia tamo duduk dalam ni .. Nak pegang memanjang , penat saya .. hehe .. “ . Jawab aku sambil melemparkan senyuman ..

Senyum dia .. kemudian dia berlalu .. Aku kembali pandang Qhaliff ! Abis dah hp tu dia main tekan tekan .. Kelam kabut aku amik dan pasang video sebelum dia kembali ‘amuk’ .. huhuh ..

Inikah idola anda ?

 

Justin Bieber ludah

Justin Bibiaq yang gemar meludah merata rata termasuk pada peminatnya !! Ini ke idola anda ? Oh , bukan .. Baguslah begitu ! Nasib baik laaaa aku tak pernah layan lagu dia ..

Manusia .. bila dah berada di atas , lupa sapa kat bawah .. Bila kat bawah , baru asyik teringat saat di atas ! Waktu tu , baru nak menyesal ?

Hurmmm .. sampah !

The Wolverine !

 

 

Antara movie yang aku nak tengok tahun ni .. Watak paling aku gemari dalam X-Men sbb hatinya yang kering serta kedegilannya tu .. Heheheh .. I likeee ..

Baru tengok tadi di Alamanda dengan blogger , MawardiYunus  . Amik tiket 1130 pagi .. tak ramai orang .. leh tengok dengan tenang .. hehhehe ..

Ok , best ke tak ? hurmm .. Berbanding filem Pacific Rim , aku suka lagi filem Wolverine ni .. sebab apa ? Sbb ada jalan cerita berbanding PR tu yang dipadatkan agar tidak terlalu lama sangat ditonton..

Ceritanya padat dengan aksi cuma sesekali tu , ada drama cinta .. Hehehe .. Tapi ok la .. tak meleret .. Berapa bintang ? Aku kasi 4/5 bintang ..

Dua daddy , dua anak blogger ..

 

Hehehe .. akhirnya , setelah setahun lebih .. Last jumpa masa aku buat makan makan di rumah aku , tahun lepas .. Sekarang , dah besar diorang ..

Semalam , dua dua ni buat Lava Grill Restoran ni serupa diorang punya ! Abis bergendang sana sini .. huhu ..

Sedap burger eh ? Hehehe.. ada lagi sedaapp .. nanti citer eh .. Bawah ni antara rakan blogger yang gi Iftar smlm ..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Projek berbuka puasa Geng Putrajaya #LavaGrill

 

Alhamdulillah .. Perancangan minit minit terakhir jadi kenyataan. Aku risaukan ramai tak jadi datang sebab aku dah booking tempat di Restoran LavaGrill Burger , Serdang. Tuan rumah  sudi open table buat kali ke 3 pada kami .. hehe.. Semoga Allah murahkan rezeki tokey LavaGrill , Encik. Razman .. juga bekas blogger ..

Memula ingat nak buat besaran-besaran yakni berbuka di dataran Putrajaya jer tapi macam ramai jer con 50-50 jer .. Maka , seperti biasa aku pelawa geng Whatsapp aku je la yg tinggal di sekitar Putrajaya, Bangi dan Kajang. Nak ajak jauh jauh , kang masalah dengan kesesakkan lalu lintas lak ..

Photo

Ituuuu pun ada jugak datang lambat ! Janji klul 630 petang , sampai kul 7 lebih ! Haihh .. Apa punya olaanggg daaa .. Janji tak serupa bikin .. Huhuh.. Aku la tuu.. Apa nak buat .. ada anak bini .. Nak kena settle rumah dulu baru leh gi .. 

Azan Maghrib berkumandang .. Maka kitorang yang berkumpul di Masjid Putrajaya , berbuka dengan kurma dan air yang dihidangkan di masjid dan menunaikan solat Maghrib terlebih dahulu sebelum bertolak ke Restoran Lava Grill , yang tak jauh pon dari situ ..

Bla bla bla bla.. selesai makan, borak borak dengan En.Razman  yang turut buka gerai burger bakar di bazaar Ramadhan Putrajaya terlebih dahulu sblm beransur pulang tepat pada jam 11 malam ..

Apakah menu yang dihidangkan oleh Restoran Lava Grill ini ? Tungguuu espisod akan datang ..  Buat mereka yang tertanya tanya di mana restoran ni , ianya terletak dekat Balai Polis Sri Serdang.. Dekat dengan Kedai Hari Hari tuuuu .. hehehe .. Tak susah aihh nak mai sini ..

Antara blogger yang hadir tadi ialah , Que Achmad dan isteri , Pembawa Wacana dan keluarga , admin Fuh.my ,Nizam Ijam,  MawardiYunus , Shawn , Najeeb , Faizal Fredly , Dkna Abza dan tunang , Sueizza dan tunang , Qaseh Dalia , Yan Ty , Miezarx ,

Nanti sambung ehh .. Terima kasih rakan rakan dan maaf pada rakan yang nak join tapi terlepas pandang .. Huhu .. aku segan nak pelawa .. Yelah , projek kecik jer pon ..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI