Selasa, 30 Julai 2013

Duit tersangkut di mesin la pulak !

 

Nak bayar duit kereta la kononnya tadi . Maka gi la  ke Maybank Putrajaya .. masukkan duit kat mesin cash deposit ni .. tup tup , keluar 'mesin tergendala dan ada resit keluar ..

Pada mulanya , aku cuba nak tranfer jer ke akaun pihak ketiga . Berulang kali cuba , gagal .. Orang makin ramai beratur belakang aku. Terus keluarkan cash dan ke mesin deposit.

Berbalik pada kejadian tu .. Kebetulan ada ' pengawal  ' yg bertugas dok keluarkan duit dari mesin  .. Aku tanya dia apa yg perlu dibuat .. Dia suruh call customer service .. Aku pon call .. Lamaaaanyaa kena tunggu .. Duit punya pasal , aku sabar ajaaa ..

Akhirnya,  dapat gak ckp ngan pegawai bertugas .. Dia tanya macam macam antaranya  no id mesin , no akaun pihak ketiga dan nama .. dan settle .. Kalau berlaku pada korang , pastikan ada resit dan dapat no id mesin tu .. sbb mereka akan tanya untuk buat tindakan susulan .. Pastikan terus call tau .. Jangan tunggu sampai rumah baru nak call

Dia suh tunggu besok .. tunggu sms yg bgtau dah clear atau sebaliknya  ..

egaaaa..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Lambat berbuka ..

 

Berbuka ala kadar kat rumah dulu.. solat .. pastu gi Alamanda .. hehee..Saja makan kat luar.. kasi wife rehat ..

Kat Alamanda , makan di Black Canyon .. pastu , gi beli beg .. hehe.. Utk  SG Note 8.0 ni saja dah 3 beg !! Huh ...

Published with Blogger-droid v2.0.10

Jus Kesihatan untuk Qhaliff

 

Lama dah ada kat aku tapi lom pernah nak bagi kat dia sbb nanti dia abiskan semua ! Aku pon nak jugakkk ! Hahahhaa …

Nak dijadikan cerita , tadi aku bagi la sesudu dan dia suka la pulakkk ! Tunggu suapan kedua tapi tak boleh ! Satu sudu je untuk budak budakk ! 2 sudu untuk daddy nanti lepas berbuka ..

Jus Kesihatan dari Duta Herbs ni mengandungi ekstrak buah tin , madu , kurma , habbatus sawda , sarang burung , anggur merah , kismis merah , buah badam dan buah delima .. ada lagi ! Stevia dan air .. hehe ..

Stevia tu apa ?? Sat aku google ..Oooooo .. tau dahhh …tau dahh ! bagus rupanyaaa stevia ni .. Nak tau ? Gi la google sendiri ! Heheheh .. bagus wooo .. kalau tak google, korang tak tauuu wooo.. melainkan korang dah tau la.. hehehe ..

Untuk mengetahui dengan lebih lanjut , sila ke www.anjassari.com .

 

Published with Blogger-droid v2.0.10

Beraya dengan LAZADA ..

 

Dulu , aku selalu nampak iklan LAZADA ni di Facebook tapi belum pernah masuk ke laman web rasmi mereka iaitu LAZADA.COM.MY . Maka hari ni , buat pertama kali aku masuk ke sana untuk ‘ lihat’ sendiri apakah kebenaranya yang pernah aku dengar mengenainya iaitu mereka menjual produk dengan harga diskaun yang cukup berbaloi ..

2013-07-29_1234

Seperti yang korang tau , aku kan baru je beli power bank tapi bukanlah beli di Lazada sbb aku tak tau lagi pasal Lazada ni .. Bila aku masuk tengok di laman web mereka , ternyata produk yang dijual di sini sangat menarik perhatian aku dan jauh lebih murah dari beli di luar sana .. maksud aku beli kat kedai la .. Tak caya ? Leh gi SINI utk tengok sendiri !

Produk yang mejadi ‘hot’ ketika ini ialah  :

Double Sided Pan

 remico-8423-162601-1-product

Garment Steamers

clip_image002

 

Lomo Camera

clip_image001

Tablets

clip_image002

 

Aqua Pix Waterproof Camera

clip_image004

Sempena Aidilfitri yang bakal menjelang nanti , LAZADA ada buat promosi khas utk mereka yang tercari cari produk utk meriahkan lagi sambutan raya ni .. hehehe ..

syoknya_raya_blogpost

Macam macam produk ada  di Lazada ni .. siap dengan diskaun yang berbaloi sekali .. Antara barangan yang ditawarkan termasuklah peralatan dapur, barangan bilik tidur, buku agama dan buku masakan, fesyen serta tawaran eksklusif barangan elektronik.

Terpikat ? Aku pon.. tab dia murah murah tuuu .. huhuh.. Macam nak beli satu je utk Qhaliff .. amacam ? Camana nak beli ? Tonton video Youtube ni untuk mengetahui cara cara membuat pembelian di Lazada ..

Bagaimana pulak dengan penghantaran ? Perkhidmatan pembelian secara online yang disediakan oleh Lazada termasuklah penghantaran percuma ke seluruh negara termasuk Sabah dan Sarawak , dasar pemulangan dan pertukaran dalam masa 14 hari serta jaminan harga terendah , dan pada masa yang sama mengekalkan jaminan penuh pembuat untuk semua produk mereka.

Perkhidmatan bayar waktu terima turut disediakan di Lembah Klang dan sesetengah kawasan di Semenanjung Malaysia. Para pelanggan boleh menyemak sama ada mereka layak dengan memasukkan poskod mereka semasa mendaftar keluar ..

Amacam ? Tengok jer lagi ? Gi la masuk dan tengok apa produk yang menarik hati.. kalau berkenan , tunggu apa lagi kan ? Heheee ..

Dendam ku , terbalas jua akhirnya !

 

Dah dua hari aku dan Qhaliff diserang dek nyamuk yang tak tau berapa ekor sebenarnya sbb tak kelihatan ! Seolah olah diserang dengan nyamuk halimunan gitu haaa ..

Terkini , hujung hidung Qhaliff jadi mangsanya ! Ini membuatkan aku marah !! Yolah , dah macam badut lak nampaknya .. hahahah

 

Aku letak Qhaliff dalam bilik bacaan/solat .. Dan aku mengamuk di ruang tamu .. Abis aku sembur satu rumah ..huhu… Manakala dalam bilik , Qhaliff jadi nyamuk lak ! Huwaaa..abis semua dia sepahkannn ..

Akhirnyaaa .. akhirnyaaa .. akhirnyaaa .. mampuss koooo .. Memula tu , dia pengsan jer.. aku tengok dia bergerak lagi .. Aku bunuh dia dengan cara kejammm sekaliii .. Yelah , dia dah bikin badan aku ini uerparut .. Ilang kecomelan badan ku ini dan juga kaki Qhaliff.. huhu ..

Haaa.. dah tak rasa dahhh kena gigit dek nyamuk .. Memula aku ingat aku ada pertalian darah ngan nyamuk .. Yelah , aku ngan Qhaliff je kena gigit.. Wife tak pon .. adehhh ..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Terkejut beruk ?

 

Hehehe .. Selain dari jaga muka , aku dah mula amalkan amik makanan kesihatan tambahan .. Baca dah kan semalam ? Ala yg Ephyra tuuuu .. hehehe .. Cer tengok entri semalam .. confirm jumpa kenapa dan mengapa aku amik ..

Tapi tu la.. muka jaga dah .. dalaman pon jaga dah . Gym je lama tak gi .. Perut dah semakin naik .. Memang nak kasi naik skit berbanding sebelum ni kurus skit.. ala ala kpopoyeh  je rupa badan aku .. tamo arhhh .. Nak ala ala WWE punya badan .. Baru gempah sehhh ..

InshaAllah .. selepas abis Syawal nanti , operasi membakar lemak kembali .. antara sebab lain , siku aku yang sakit ari tu hinggakan aku nak workout pon tak leh , dah ok .. Mungkin sbb aku amik Ephyra tu .. dan pastinya kerana ALLAH laa kannnnn ..

Aku terkejut beruk tu sbb tengok perut aku kat cermin .. Dah macam perut gajah jantan bunting dah ni…

Bila sana sini tembak menembak !

 

Semakin banyak lak kes tembak orang ni di negara kita. Bak kata PDRM , keadaan terkawal lagi .. Aku tak nak persoalkan apa mereka kata cuma aku risau jer .. Yelah , zaman ni , asal tak suka je terus upah orang .. pukul ke .. bunuh ke.. Tak ke naya gitu ? Haih .. nak bagi sakit hati orang pon dah takut skang ni .. hahaha .. Maklumlah , kita ni cakap kadang kadang rasa ok jer.. tapi ‘diorang’ lak terasa lebih ..

Jadi , perlukan aku mencari ‘perlindungan’  ? Mana yg sesuai untuk aku eh ?

Yang ni ? Ganas sangattt ..Nampak macam aku pemburu itik lak ..

Yang ni , bawak gi Syria atau Mesir ..best ni ! Belasah si Syiah tuuu ! Huhuh..

Yang ni pon leh tahan nii. huhuh .. Takkan aku nak beli ni dan usung gi lepak kat GSC kot ? Adeh ..

Yang ni ? Kecik sangat.. Tak bergaya langsung.. Macam koboi lak rasanya .. Wild wild west gituuu .. hehehe .. Tak cool .. Ni dah moden ..

Yang ni ? Aku bukan Terminator ! Nampak lipas pon dah segan .. Apa cerita ! Huhuh ..  Semua tak sesuai untuk aku ni .. Dah tu nak guna lagu mana ?

Pasang bodyguard ? Macam takut mati la pulak kan ?

Rasanya …

Banyakkan berdoa dan tawakal pada Allah .. Semua manusia mati ..

Dah boleh ajak bergaduh !

 

Leh tahan budak sorang ni .. Garang pon satu hal ! Hahahah .. Kelakar tgk dia marah .. hahaha .. Asal dia marah je , aku terus wresling ngan dia .. hahahah .. syok wooo .. Badan dia yang ‘berotot’ sana sini buatkan aku nak gigit jer .. hahaha .. Nasib baik puasa .. Dia tak pe laaa .. tak posa .. hehehe ..

Photo

Sat gi sambung gaduh ngan dia .. Hehehe .. Bila suami jaga anak .. Nasib baik hero.. kalau heroin , aku jugak kena lepak kat dapur .. huhu ..

Suami kena belasah ? Owh ,biasa la tu ..

 

Kalau isteri kena belasah dek suami , bukanlah perkara luar biasa di zaman ini .. Kalau suami kena belasah ? Suami tu lelaki yer .. Lelaki kena belasah dengan isterinya ? Waduhhh .. apa kes ? Apakah si isterinya memiliki black belt color hitam ? Dasat dasat . Salah guna ilmu niii … hehehe..

Antara punca ialah tak nak belikan baju kurung yang baru ! Hahahahha.. Sampai gi belasah suami eh ? Haaa.. Kan dah si suami report polis .. Risau je dapat baju baru yang bernombor lak .. hehehe .. Akai ada , tamo gunaa.. Guna gak nafsu !

Hati hatilah atas tindakan kita. Syaitan dh digari tapi kenapa masih berperangai seperti syaitan merasuk diri ?

Sebuah kereta untuk anakku , Qhaliff !

 

“ Asyik tengok daddy memandu jerr ! Boring laa .. Nak gak memandu kereta sendiri kan ? “

Bak kata Mail Upin Ipin , “ Layan jerr… “ ..

Dalam kereta , asyik dia menguap dan keboringan .. Asyik tidur , tidur dan tidur .. Tak pun Upin Ipin .. huhu ..

Photo

aqhbn1`gv `11q ( tu Qhaliff yang taip.. sempat pukul curik bapak dia punya laptop ) ..

Photo

Akhirnya aku mengalah … Aku belikan jua untuknya !! Demi .. kasih  pada anak .. huhu

Daddy beli stering dan gear dulu eh .. Hon tu pakej .. Nanti tahun depan punya besday , daddy belikan tayar lak .. satu satu ek ? Pastu kita cantumkan , dapatlah Mercedes lampu biawak ! Haaa.. Lampu belalang zaman tu tak laku dah .. huhuh..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Layari Internet Tanpa Had dengan Hot Tiket Internet

 

poster 20x30

Tak lama lagi dah nak Raya dah. Setiap tahun aku pasti akan balik ke kampung di Kelantan untuk beraya dengan seisi keluarga di sebelah wife. Tak sabarlah nak meluangkan masa bersama keluarga di kampung. Kalau dulu tu memang susahlah nak bertemu dengan ahli keluarga yang lain melainkan ketika Hari Raya. Dengan adanya internet, kalau rindu dengan mak ayah mertua  di kampung tu bolehlah ‘video-call’ nenek menggunakan Skype.

Tapi, tak semua kampung ada capaian internet lagi. Ada sesetengah kampung yang masih takde internet. Untuk generasi muda-mudi yang sentiasa melayari FB, Twitter, Instagram mesti ramai yang akan kecewa dengan problem ‘no internet connection’ di kampung. Macam manalah kita nak update makanan raya kat instagram kalau takde internet? Atau tweet kat kawan “selamat hari raya”?

Berita baik buat mereka yang ingin senantiasa berinternet di Hari Raya Aidifitri nanti .. 24 jam dengan berinternet tanpa henti gitu .. Er , macam aku gak la.. hehehehe .. Apakah berita baik itu ? Hehehe ..

Sempena Aidilfitri , NEW Hotlink Internet Hot Ticket memperkenalkan UNLIMITED internet !! Maknanyaaaa , korang atau aku boleh melayari internet tanpa had dengan harga yang murah iaitu RM15 and dan boleh guna selama 15 hari ! Kiranya sehari RM1 ..

Kuota yang diberi ialah 500MB tapi bila dah penuh 500MB tu tak bermakna korang tak leh berinternet dah ! Masih boleh cuma kelajuannya tidaklah selaju sebelum itu tapi bagi aku , kalau guna untuk check FB sikit-sikit , Whatsapp ,atau Instagram, ok dah tu, kan ?

Kalau nak kekalkan kelajuannya , beli 2 Hot Ticket. Bila beli 2 , boleh tebus dan dapat FREE 2 piece KFC chicken ! Hehehe… Ok la kan ? Beli dan guna sewaktu raya nanti .. Macam macam nak upload gambar dan cerita di Timeline FB korang .. Jadi dah standby awal awal .. Tak de nak pening kepala dah ..

Tunggu apa lagi ? Dapatkan Hotlink Internet Hot Ticket di dealer yang berdaftar berhampiran anda sekarang ! Untuk keterangan lebih lanjut , sila ke SINI ..

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI