Sabtu, 3 Ogos 2013

Pink dan merah ? Sesuai ke ???

 

Hahahaha.. Jangan tgk yg ni .. kena tunggu In Trend bulan 9 utk lihat hasilnya .. huhu ..

Memula masa nampak persalinan ni aku berdoa laaa harapnya bukan utk aku .. sekali tgkkkkkk.. aku kena pakaii .. adehhh..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Sakit jiwa gue !!

Penuh dengan sampah jeee mailbox aku ni.. haihhhhsshh.. Ingakan ramai la awek kasi mesej .. hahaha ..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Sessi bergambar dengan In Trend

 

Untuk keluaran bulan September 2013 katanya .. hehehe .. Best gak la tadi .. Cumaaa .. hahaha .. tu kena tunggu la nanti.. Korang beli korang tau kenapa aku gelak .. adehhh ..

Photo

Photo

Banyak lagi gambar tapi cukuplah ni dulu . Kang banyak banyak , korang bantai gelak ! Hahahahah …

Bila artis sudi melakar..

Heeheh.. aku kalau buat sendiri , confirm jadi cam Brad Pitt .. tu yang aku malas nak lukis sendiri..  Yang ni Syed Alwi buatkan ..  comel kan akuuuu..

Nak kutuk la tuuuu..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Khas untuk In Trend

Hehe..kena mekap koooo.. nasib baik bedak bedak jerrr .. kalau ikutkan aku nak wat style KPoP tu jeer .. hahahaha..color rambut merah haaa ..hehe.. Gilooo ..

Lom turn aku utk bergaya .. nasib baik ada blogger Que Achmad .. leh borak borak.. nak mkn mkn tak leh lagi .. heehhe..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Wahai suami , janganlah sekadar jadi penumpang !

 

Dulu kaaann , kannn .. masa awal awal kawin la kannn .. yang memandu ke hulu ke hilir adalah wife aku .. Aku sekadar jadi pemerhati agung ! Hahahah .. penumpang kooo .. Best pee !!  Kalau balik ke Kelantan , wife dan adik ipar akan memandu .. Aku cuma mampu duduk tengok walaupun aku ada lesen memandu , penuh !

Menyampah je baca kan ? Serius ! Aku pun menyampahhh ! Aku jadi gitu bukan sbb aku malas tapi aku takut ! Aku takut bila aku jadi berani ! Bila aku jadi berani , aku jadi cam sekarang laa .. Dah ada 3 notis saman AES ! Tapi aku memandu tak laju wooo .. Aku pelik gak kenapa leh dapat saman tu. .Tak caya tanya la kengkawan yang join blogger drive Honda baru baru ni .. Aku dari posisi no 2 terus cirit ke no terakhir ! Arahan diberikan untuk pandu dengan laju tapi aku tak berani .. hahaha ..

Ok , tukar tajuk lak aku .. Tak lama kemudian , aku beranikan diri memandu .. Bermula dgn memandu sebelah malam di kawasan yang lengang .. Haaa .. Ala bukan susah pon , automatik je ponnn.. Tekan dan jaga stering .. hehehe ..

 

Kenapa aku berani kan diri ? Yang pertama , aku fikirkan bila wife mengandung dan saat saat kecemasan tiba .. sapa nak drive ? Takkan nak kejut anak dara kat sebelah rumah lak kan ? Nak mampus ? hahahaha .. Takkan nak suruh mak ayah kita atau adik beradik kita tolong pandukan untuk kita lak.. Kita sebagai suami , harus la peka dan bertanggungjawab.

Bila fikir gitu , aku nekad. Redha dan tawakal saja .. Yang penting ikut peraturan jalan raya dan buka mata bila memandu . Jangan bila buka mata tu , gi ngoraat awek kat  sebelah kereta kita lak .. hehe..

Nak dijadikan satu cerita la .. Hurmm … Ada seorang hamba Allah ni .. Dia ni perempuan .. Sarat mengandung .. Gi mana mana termasuklah balik kampung , dia yang pandu kereta .. Laki dia duduk sebelah. Haaa.. ternganga ? Rileks.. biasa la tu.. Kalau gi honeymoon jauh jauh pon , bini dia drive.. hahahaha .. Ok , sila nganga ..

Bayangkan bila bini dia tu nak bersalin.. sapa nak bawak kereta ni ? Takkan tunggu ambulan ??  Pastinya ahli keluarga atau kawan jadi mangsa ! Tak kesian ke kat isteri ?

Ginilah wahai suami suami sekalian alam.. isteri pon kena gak la amik nasihat ni .. Belajarlah .. beranikan diri.. Mati , semua orang mati .. tapi biarlah mati dengan bermaruah .. Eceh .. Gi la belajar dan mahirkan .. Bukan susah pon .. Nak ngan tak nak jer ..

Pergh.. nak lagi best .. dah la jadi penumpang , duit pon tak nak hulur ! Hahahaha .. Patut tinggalkan jer orang gini kat Taman Negara Uganda !

Maafkan , daddy ..

 

Gara-gara sebuah yg bagus kandungannya , aku terpaksa kurangkan Upin Ipin buat Qhaliff .. hurm  ..

Tak pe  la Qhaliff .. daddy buat kerana masa depan Qhaliff gak .. Biar je daddy yang tengok Upin Ipin dan Qhaliff tengok daddy jer yer ,sayang ..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI