Rabu, 7 Ogos 2013

Daddy dah dilupakan ...

 

Huwaaaaa.. dia tak kisahkan aku dahhh bila ada gengg .. huhu .. Daddy main ngan Arissa je la .. huhu.. Qhaliff main ngan abang Ammar .Ibu gi masak kat dapur tuuuu . Heheeh …

Rindu main ngan baby ...

Published with Blogger-droid v2.0.10

Kepala anak kesayangan benjol ? Penyelesaiannya mudah !

 

Qhaliff , bulan ni saja 3 kali dah eksiden di dahinya tu.. Letih dah aku nak berkejar amik ais batu untuk demah di dahinya tu .. Pasni , aku nak belikan sesuatu untuk dia pakai ..

Ok tak ? Kalau aku pakaikan dia gini , rasanya dahi dia benjol lagi tak ? Hahahaha .. Adehh .. Nak cari solution untuk kaki dan tangan dia lak .. asyik kena gigit dek nyamuk jer ! Aku nak pinjam suit Iron Man je la gini .. huhuhu ..

Sayangkan anak , tangan-tangankan eh ? Perghh…

Gara-gara Guna Pun Sesat ( GPS )

 

Bertolak ke Kelantan selepas berbuka puasa dengan famili aku . Tapi tak tau nak ikut jalan mana .. Sumber sumber sedia ada kata , jalan Gua Musang , Kuala Lipis tu jammed .. Rasanya jammed pon sbb orang balik keje kot ?  Maklumlah petang .. Belah malam ? Hurmm..

Kalau sampai ke tol Gombak , tak jammed maka ikut je la Gua Musang .. Tu planningnya la dengan wife .. Qhaliff , tak kisah pon ikut mana ..

Sampai tol Gombak , kereta banyak .. Aku nekad ikut jalan Terengganu dengan berpandukan GPS walaupun dah berkali kali aku gi tapi masih tetap tak yakin .. hehehe ..

Perjalanan cantik sehinggalah sampai ke Chukai. Sampai situ , WAZE suruh aku masuk ikut jalan alternatif .. Aku berat skit nak dengar cakap dia sbb kalau ikut cakap hati aku , ikut je jalan biasa ..

Namun , aku tetap ikut cakap WAZE tuuu .. Dan hasilnya , laluan Ibok – Kuala Terengganu tu serupa aku hidup seorang diri atas dunia ni  .. Macam dalam filem zombie laakkk !!  Wife , dah bantai tidur .. Aku tau dia sedar tapi dia takutttt .. hahaha ..

Padan muka aku laaa .. nasib baik laa bulan Ramadhan .. maka , tak la takut sangat walaupun aku keseorang dalam hutan tuu.. mana ada kereta lain nak ikut jalan tuuu sbb menurut rakan di FB , jalan utama di Kemaman tu dah dibuka .. adehh ..

Terbayanglah ..

Bayangkanlah … aku yg tak pernah lalu laluan tu , hanya nampak hutan dan kekadang rumah .. Tapi ada pulak sekolah ? Hehehhe .. Maknanya time malam je ‘mati’ .. siang ceria jerrr .. Huhuh… 

Menariknya, rupanya tu highway 2 lorong jer ! Tak nak letak kamera AES ke kat sini ? Kereta leh tahan laju .. Silap silap pontianak terbang langgar had laju pon leh dapat kat sini .. hehehe ..

Baru aku tau yang highway ni tak masuk bandar Kuala Terengganu langsung. Tau tau terus sampai Jerteh seterusnya leh ke Kota Bharu gituuu .. heheheh .. Cuma kalau malam tu , kena hati hati laaa sbb tau tau ada lembu kerbau lalu.. hehe.. Kalau yang atas tu lalu , tak tau la camana eh ?

Alhamdulillah .. Kul 7 pagi sampai umah mak mertua aku. Berenti solat subuh kat masjid Jerteh dulu baru sambung perjalanan. Sahur ? Dlm kereta jer. Nasib baik jiran ada bekalkan nasi impit sebelum bertolak .. huhu.. Rezeki ..

Ok , pasni aku tamo dah lalu situ ! Baik aku lalu je Gua Musang dan Bukit Tujuh tu sbb aku lagi familiar kat situ .. hahaha .. Insaf ? Tak jugak.. best pe lalu Ganu .. Meriah wooo ..

Balik kampung ..

Ke Kelantan tahun ni .. Tahun lepas raya KL .. Hehehe.. Sebelum balik tadi , beraya ngan org tua aku dulu kt Cheras..

Skg ni kat Maran. Ikut  Lebuhraya Pantai Timur ( LPT ) .. Alhamdulillah , clear je jalan .. Ngantuk tu ada tp berenti berenti laa .. Qhaliff , jap lena , jap sedar .. siann..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI