Dapur Tanpa Sempadan...

Khamis, 8 Ogos 2013

Terima kasih JPJ dan PDRM !

 

Jangan hanya tau nak caci maki mereka saja .. Bila mereka lakukan tugas dengan cemerlang , selayaknya mereka patut menerima pujian walaupun mereka tak inginkannya namun sebagai pengguna jalanraya  yang selamat pulang ke kampung halaman untuk beraya , pastinya sangat bersyukur atas kelancaran jalanraya serta kehadiran mereka di bahu jalan raya bagi memastikan segalanya menurut peraturan ..

Apa yang aku perasan ialah perbezaan bila kehadiran penguatkuasa dan penggunaan kamera perangkap laju .. Apa gunanya kamera ni ? Nak tangkap mereka yang pandu laju ? Apakah ianya berbaloi berbanding dengan meletakkan pegawai bertugas di lokasi lokasi yang boleh dianggap berpotensi berlakunya kemalangan ?

Bagi aku yang melihatnya semalam , setiap kali adanya kon dan lampu amaran pihak penguatkuasa , automatik pemandu jalanraya memandu dengan perlahan. Jika ada yang engkar , mereka terus disaman di situ ! Itu lebih baik dari 2 bulan kemudian , baru terima surat saman ! Memang menyakitkan jiwa !

Janganlah nak kata kekurangan kakitangan .. Rakyat Malaysia yang menganggur berapa ramai ? Yang menanggur ni pulak bukan calang calang ! Kecik kecik dah mampu bina bom ! Dah besar mampu buat stunt dengan motor biasa je pon ! Malah kenderaan pon mampu mereka ubahsuai ! Golongan beginilah yang patut serta penguatkuasa .. hehehhe ..

Sekali lagi , terima kasih PDRM dan JPJ serta pihak pihak berwajib yang lain terlibat dalam operasi raya ni ..

Beraya di hospital Machang la aku..

Sempat bergambar ngan Qhaliff sebelum gi Hospital Machang .. Sebelum tu , gi solat sunat Aidilfitri dulu..

Mengantuk aku ni.. gara gara tidur awal , jaga kul 2 pagi.. Dah terbiasa gini lak aku skg ni ..

Dok tunggu adik ipar wife aku keluar dr wad kecemasan.. Lelah dia sejak kelmarin .. hurmm .. Dah gi klinik semalam tp tak ok lagi..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Sudah pandai cemburu ini budak !

 

Bila aku dukung Arissa , pandai dia jeles tapi dia tak tonjolkan sangat.. Dia wat wat cool jer dengan bermain main .. Tapi dalam tu , dia dok pandang gak kat aku yang saja saja asyik main dengan Arissa .. hehehe ..

Dan segalanya terbukti benar .. malam tadi aku suap makan kat Ammar , dia datang dan terus duduk kat aku .. Dia pon nak padahal makanan tu pedas.. dia nak jugak ! Adehhh .. Meraung kalau tak bagi.. hahaha. pandai daaahhh !

Camana la ada adik nanti nih !

ninetology : Telefon bimbit best yang mampu dimiliki !

 

Kali pertama aku dengar pasal phone ni , melalui adik ipar aku .. Dia beli satu untuk kegunaan hariannya.  Telefon yang mahal dibelinya pakai tak lama pastu dah hantar ke center untuk dibaiki.. Aku tak nafikan kerana ianya berlaku pada aku jugak .. huhu ..

Selepas aku membeleknya , aku terus update di blog ! Saja nak kongsi dengan rakan rakan .. Tapi rupanya , aku ketinggalan zaman .. Ramai dah tau pasal ninetology ni ! Aku je yang tak tau !! Hahaha ..

Dan baru-baru ni , aku dijemput untuk hadiri majlis pelancaran produk yang dianjurkan oleh syarikat Ninetology ni di KL Hilton.. Satu peluang untuk aku merasai sendiri keluaran terkini telefon pintar yang murah tapi setanding dengan telefon pintar yang sedia ada di pasaran ..

 

Ada 3 jenis telefon pintar yang dipamerkan disini .. Ketiga-tiganya berbeza diantara satu sama lain namun punya tarikan tersendiri ! Nipis , dan solid !

image

Ok . aku test ketiga-tiganya  siri , Z1+ , X1 dan Z1 . Apa yang menarik sekali bagi aku ialah kameranya depannya ! Kamera depannya ialah 5MP ( belakang 13P)  !! Sangat berguna untuk aku yang suka sangat amik gambar dengan cara berdepan ni ..

Bayangkan , telefon bimbit yang aku guna ni berkamera depan cuma 1.5MP jer  ! Kalau 5MP camana punya cun ? Pergh.. makin kerap la aku upload gambar ke FB dan Instagram .. Harga murah , kualiti pon best !

  

Harga sekitar diantara RM1100-1300 yang mampu dimiliki ni menggunakan processor 1.2GHz Quad Core dan 16GB ROM/ 1GB RAM memori ini memang berbaloi untuk mereka yg idamkan telefon bimbit yang rendah bajetnya .. Yelah , bukan semua orang mampu beli yang mahal mahal namun kualitinya setanding ! Antara pandai guna dan pandai jaga ! Haaa ..

Kalau aku nak beli la kan .. Aku akan amik .. er .. er.. aku rasa semua ok sgt nak guna.. Memang pening pala skit nak pilih mana yang best !

Majlis petang tu diakhiri dengan satu pertandingan menduga minda yang mana hadiahnya ialah salah satu jenis telefon bimbit yang dipromosikan di situ.. Memang mencabar dan … aku tak dapat ! Huhuhu..

Bagi yang berminat nak mengetahui dengan lebih lanjut , sila ke fan page NINETOLOGY ..

Berita baik buat para blogger .. Ninetology membuka ruang utk blogger yang beri minat saja , membuat review mengenai telefon pintar Ninetology ini ..

Program Review telefon pintar Ninetology yang dipanggil “Tech Kaiju Arena” ini menawarkan hadiah yang mmg best.. Hadiahnya ialah gadget dari Ninetology dan juga wang tunai ! Tamo ? Rugi laa ..

Anda akan diberi pinjam telefon pintar itu untuk seminggu kemudian anda akan membuat review mengenainya .. haaa .. mudah je kan ?

Camana nak join ? Sila email ke Samuel Lee : samuellee@ninetology.com dgn butiran berikut ..

  • Name
  • Blog URL
  • Email
  • Contact Number
  • dan jenis telefon pintar Ninetology  + 1x Other Latest Mobile Brand yang ada ..

Ok , jika anda terpilih .. mereka akan hubungi anda dalam masa terdekat .. Syarat syarat lain , mereka akan bagitau anda nanti .. hehehe ..

Tunggu apa lagi ?

Salam Aidilfitri buat rakan pembaca BENASHAARI.COM !

 

Andai kata selama saya menulis di blog ini , ada yang terasa hati dengan baris kata kata yang dilemparkan oleh saya andai secara sengaja atau tidak , 10 jari dihulur tanda maaf dipinta dari saya . InshaAllah , akan saya perbaiki di hari mendatang kelak ..

Selamat Menyambut Aidilfitri. Semoga hari kemenangan ini membawa sejuta rahmat buat kita semua ..

Dari kami sekeluarga …

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI