Jumaat, 9 Ogos 2013

Hilang kat dahi , naik di pipi !!

 

Mula mula aku nampak dia terbang depan  aku pastu singgah ke dahi wife aku ..

" Pangggggg " ..

" Adoiiiiiii .."

Satu tamparan lelaki dari aku .Dia jerit .. Tapi dia tak berani nak balas sbb sebelah dia , ayah dia.Kalau kat umah sendiri , sahih aku dah terima pembalasannya.. Hahaha.. gelak besar aku .. Nyamuk terlepas , dahi jadi mangsa.. Bukan sengaja..automatik .. Aku mmggggg geram kat nyamuk !!

Tak lama kemudian , anak aku jadi mangsa dan ianya membuatkan aku membalas dendam besar besaran !! Bukan satu .. bukan dua ..tapi empaaaaat sekali gussss !!!! Grrrrrrr..

Huhh !!!

Tapi gigitan nyamuk tu membuktikan bahawa aku bukanlah saja saja gi tampar dahi wife aku ! Hahahaha .. Ianya benar .. tiada benar selain benar belaka !

Benjol di dahi dah hilang tapi timbul pulak ‘benjol’ di pipi !

Published with Blogger-droid v2.0.10

Gara-gara ‘internet’ hampeh !

 

Selepas solat Jumaat tadi , perancangan nak ke rumah adik beradik mak mertua aku sebelum ke kubur . Tiba-tiba hati aku tergerak untuk call blogger Que Achmad .. Nak gi beraya la umah dia. Dah la kenduri kawin dia ari tu pon tak gi .. Huhu.. Dah rapat cam adik beradik , kena la gi haaa..

Telefon nokia rm99 aku tu dah seharian mati sbb takde bateri. Jadi aku harap pada telefon wife je la . Aku pinjam jap dan dail no telefon Que ..

Aku serta keluarga aku dan adik beradik wife baru je sampai umah makcik diorang . Dan Que pulak .. Dia awal awal dah bagitau aku yang dia nak datang rumah melalui Whatsapp. Dia call , tak dapat .. Memang la.. telefon aku mati dah ..

 

Tergerak hati tuuuu … Nasib baik aku call dia ! Dan dia kebetulan otw ke rumah wife aku .. Perghhh .. Dan terus aku mintak dia datang ke rumah makcik wife aku .. dia pon sedang buat rumah terbuka jadi elok sangat la join sekali .. hehee.. Dia pon dah bagi kebenaran ..

Gambar atas ni , gambar lama … Gambar masa gi buat photoshoot IN TREND untuk bulan depan ..

Sambung .. Que dan wifenya sampai akhirnyaa.. Dan kali pertama kami beraya .. Sapa sangka kan ? Dari dalam dunia maya , bertemu ke dunia realiti dan seterusnya jadi akrab .. Kuasa Allah ..

Tapi kebengangan aku pada Celcom belum abis lagi ! Nasib baik aku ada broadband Maxis ! Dapat la gak update sebaris dua kata untuk logkan di blog .. Haihh …

Kuasa Allah .. dia gerakkan hati aku untuk call Que yang sedang dalam perjalanan ke rumah wife untuk beraya ! Kalau tak call tadi , mmg takde la rezeki nak jumpa .. dan rezeki Qhaliff dapat duit  raya yang lumayan dari Que Achmad ..

Tq bea ..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Naik menyampah aku ni !!

 

Apa dah jadi ? Bayar penuh tiap bulan ! Gebang lebih .. naik sampai 4G la konon .. tapi cer tgk  tuu ..dah 2 hari gitu.. Dgrnya banyak tempat kene gak .. hurmmm...

Published with Blogger-droid v2.0.10

Blog peribadi je pon !!

 

Pelik ? Blog peribadi tapi ramai suka baca ? Apakah orang lebih suka baca kisah hidup orang lain berbanding blog blog ilmiah ? Haaa .. kan ?

Apakah blog peribadi ini tiada langsung ‘ilmiah’ ? Cuba masuk mana mana blog perbadi dan baca guna akal fikiran .. Kalau gi masuk untuk tengok gambar jer .. mmg hampa laa ..

Jangan kita ingat , ilmu ni terdapat dalam blog blog tertentu jer . Kalau rajin kita masuk ke blog blog peribadi ni , ada saja pengajaran yang mereka selitkan dalam penulisan mereka ..

Kena tau .. majoriti blogger yang panjang lebar cerita kehidupan mereka ni , bukanlah kanak kanak yang baru kenal huruf atau bercerai susu .. Kebanyakkannya akan kongsikan pengalaman hidup mereka dalam tu walaupun hanya sebaris ayat saja !

Sebagai ‘orang baru’ dalam dunia blog ni , kita jangan pantas nak mengkritik penulisan orang lain terutama bila baca satu dua entrinya saja .. Cuba kenal penulisnya terlebih dari dengan baca dari awalan entri entrinya .. Pasti akan ada sesuatu yang menarik menyebabkan blognya menjadi perhatian ..

Jangan sangka orang pandu BMW tu dah tergolong orang jutawan !

Cerita Aidifitri #1

 

Semalaman tak tidur gara gara tertidur awal .. Mengantuk ? Biasa dah .. Aku akan jadi mengantuk sangat bila tengahari menjelang .. Maka , ok je bagi aku ..

Perancangan hari pertama raya , tak berapa nak jadi tapi menjadi bagi aku … heheheh . Kenapa ? Aku gi teman adik ipar wife aku ke hospital .. Lelah .. nasib baik tak teruk sangat..

Di hospital , ramai juga rupanya ada lelah ni .. tak kira usia wooo .. Aku bersyukur la takde lelah tapi ada darah tinggi.. hahaha.. Cuma kebelakangan ni dah kurang sangat sakit kepala  gara gara darah tinggi ..

image

 

Dalam kul 12 tengahari ari baru settle dari kul 10 gitu .. Huhuh.. Tak pe la .. aku pun malas nak duduk rumah .. Ramai benar orang datang .. Penat nak senyum aku .. hahaha ..kejam tak ? Tak de laa… Berdosa wat perangai gitu tau ! Jangan buat ! Aku tak buat pon .. saja je wat lawak bodoh .. Aku malas duk rumah sbb aku akan mengantuk seterusnya akan tidur !

Dan tepat jangkaan aku .. balik je dari hospital , lepas makan dan solat zohor , aku lenaaa sampai petang .. Bangun bangun , berpeluh aku rupanya.. Panas hari ni kat Kok Lanas kecuali sebelah petang .. baru hujan lebat turunnn ..

Dan aku kembali mengantuk .. sambung tidur ! Perghhh .. terasa  beza ! Kalau masa remaja dulu , sahih gi join kutip duit raya.. tapi tida lagi sekarang !! Huhuhu..

Jom tidur Qhaliff.. esok gi rayaaa …

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI