Isnin, 12 Ogos 2013

Sepetang di Pantai Sura , Dungun .

Saja menginap semalam di sini .. Bawak Qhaliff bercuti.. Pasni susah dah nak bercuti .. heehe .. daddy biziiii...

Best gak pantai sini .. mendamaikan..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Wanita cedera disimbah asid di lampu isyarat !

 

“ KUALA LUMPUR: Seorang pejalan kaki wanita cedera di bahagian muka dan mata akibat disimbah asid oleh dua lelaki bermotosikal di lampu isyarat berhadapan sebuah pusat membeli-belah di Jalan Ampang di sini, malam tadi.

Ketua Polis Daerah Ampang Jaya, ACP Amiruddin Jamaluddin berkata dalam kejadian 11.45 malam itu, mangsa berusia 31 tahun melecur 10 peratus di bahagian muka manakala rakan mangsa, seorang wanita, terselamat.

Beliau berkata kedua-dua wanita itu dikatakan sedang menunggu untuk melintas di lampu isyarat itu sebelum didatangi dua lelaki menaiki sebuah motosikal yang bertindak menyimbah asid ke arah mangsa. “ – Bharian Online

 

Hurm.. banyak dah aku tengok kebelakangan ni , perempuan kalau memandu .. cermin tingkap dia , dibuka luas luas ! Seolah olah nak kasi masuk gajah dalam kereta dia ! Apa tujuannya ? Amik angin luar ? Huk alohhh ..

Gambar Hiasan

 

Tak pernah terbit ke di hati tu betapa bahayanya perbuatan tingkap dibuka seluas alam tu ? Tengok ni haaa .. kes simbah asid kembali ! Dan sasarannya mereka yang bukak tingkap kereta luas luas !

Yer , kekadang tu sbb nak save petrol terutama bila dah meter tu ke arah E ! Belajar belajar la senantiasa isi penuh. Jangan tunggu nak abis baru tercari cari stesen !

Di zaman ni terutama di traffic light tuuuuu .. mcm mcm kes leh jadi .. Hati hati la yer …

Semakin memahami perangai anak ..

 

Dengan Qhaliff , aku takkan cakap pelat . Cuma kekadang tu , aku ketawa besar bila dia cuba bercakap dengan aku tapi yg keluar bunyi bunyian je …

Benar , aku tak patut ketawa gitu sbb nanti dia malu nak bercakap tapi tak boleh nak tahan sbb cute sangattt .. Siap dengan muncung muncung ..

Sekarang ni , bila dia cakap apa saja .. Aku akan jawab ..

“ Yer … daddy tauu .. “

Aku mengiyakkan saja .. Bila dia nakkan sesuatu , aku akan kata ..

“ Sabarlah sayang ..Cuba belajar bersabar skit .. “

Serius , dia terus cool dan tunggu je tindakan susulan dari aku .. Ini membuktikan bahawa , budak kecik ni faham cakap kita tapi kita je tak nak faham mereka ! Faham tak ni ? Haa…

 

Published with Blogger-droid v2.0.10

Syiah ? Ala tu sekadar mazhab jer pon !

 

Ada yang pandang sipi sipi bab syiah ni terutama dalam negara kita .. Mereka lebih prihatin isu jenayah lain sepert buang bayi , tembak dan lain lain ..

Bila suruh google dan cari maklumat , katanya dah lama dah dia tau pasal syiah ni tapi ianya sekadar mazhab je pon ! Dia kata laa.. Bukan aku kata ! OK , aku bagi sekeping gambar ni dan nilaikan ..

Inilah yang berlaku di Syria ! Dan di Mesir , puak puak syiah sedang bermaharajalela ! Mereka yang bermazhab Sunni ini menjadi sasaran Syiah ! Membunuh sesuka hati mereka ! Kononnya ‘agama’ mereka yang menyuruhnya ! Agama apa ??? Sapa sebenarnya yang suruh ?

Kalau rajin , google laa untuk cari jawapannya .. Tengok sendiri camana mereka sembahyang .. Apa yang mereka buat dalam peperangan .. Kalimah syahadah mereka .. Terlalu menyimpang dari ajaran sebenarnya !

Semoga Allah lindungi umat Islam di seluruh dunia … Aminn …

Bom di Tumpat pulak ?

 

Tembak-menembak  ? Gengsterime ! Amuk ? Bunuh bayi ? Dan terbaru , bom pulak ?

Adik ipar aku bagitau tadi .. ada kejadian bom di Kuala Krai tapi berita tu belum dapat disahihkan lagi sbb tak keluar di media online atau tv ..

Tapi di JKKK FAN CLUB punya fan page ( FB ) , ada dah ..

Photo: Berita terkini BOM control yang diletakkan di bawah sebuah kereta diletupkan di taman sri periuk chbg 4 tumpat...1230 sakni... Seorang kerani sek keb guchil k krai mati dgn kedua tangan putus dan perutnya pecah... Dasyat Malaysiaku kini.... Berdoa dan bertawakkallah kita walau dimana berada.....

HASIL SIASATAN AWAL :

1. Menurut saksi mangsa keluar dari rumah ibu mertua utk melihat suatu benda atas kereta Naza Citra WNS 8721 (warna gold). Tiba2 dengar letupan kuat dan dapati mangsa terbaring atas jalan mengalami kecederaan teruk dan dapati meninggal dunia.

2. Mangsa alami kecederaan putus dua belah tangan dan perut terburai

3. Mangsa : Mohd Yusrizal bim Mat Zai
Kpt : 810618-03-5649 (32 thn)
Almt : Kg Kenor 18000 Kuala Krai,  Kelantan
Kerja : Kerani Sekolah Rendah Kebangsaan Manik Urai, Kuala Krai
Status: Berkahwin ank seorang (perempuan, 4bln)
4. Tempat kejadian: hadapan rumah No 127 Blok M Rumah JPN Kok Seraya, Tumpat, Kelantan

Sumber: whatsapp, mohon sahabat sahkan berita ini benar atau tidak.

GT

 “ Berita terkini BOM control yang diletakkan di bawah sebuah kereta diletupkan di taman sri periuk chbg 4 tumpat...1230 sakni... Seorang kerani sek keb guchil k krai mati dgn kedua tangan putus dan perutnya pecah... Dasyat Malaysiaku kini.... Berdoa dan bertawakkallah kita walau dimana berada.....

HASIL SIASATAN AWAL :
1. Menurut saksi mangsa keluar dari rumah ibu mertua utk melihat suatu benda atas kereta Naza Citra WNS 8721 (warna gold). Tiba2 dengar letupan kuat dan dapati mangsa terbaring atas jalan mengalami kecederaan teruk dan dapati meninggal dunia.

2. Mangsa alami kecederaan putus dua belah tangan dan perut terburai

3. Mangsa : Mohd Yusrizal bim Mat Zai
Kpt : 810618-03-5649 (32 thn)
Almt : Kg Kenor 18000 Kuala Krai, Kelantan
Kerja : Kerani Sekolah Rendah Kebangsaan Manik Urai, Kuala Krai
Status: Berkahwin ank seorang (perempuan, 4bln)

4. Tempat kejadian: hadapan rumah No 127 Blok M Rumah JPN Kok Seraya, Tumpat, Kelantan

Admin Fan Page tu pon tak boleh nak sahihkan berita tu tapi tadi aku tengok di Sinar Harian Online , berita tu pon ada gak .. ternyata berita ni benar belaka ..

Keluarga kongsi detik sebelum bom meletup di Tumpat

“ TUMPAT - Mohd Yusrizal Mat Zain mengalihkan objek yang diletak di bumbung kenderaan pelbagai guna (MPV) tanpa disuruh sesiapa sebelum mangsa maut apabila objek itu meletup dalam kejadian di Tumpat, Kelantan hari ini.

Biras kepada Mohd Yusrizal, Norliana Nazihah Mohd Nasir, 28, berkata beliau ternampak objek mencurigakan itu pada kereta Naza Citra milik suaminya semasa menyelak langsir pintu hadapan rumah ibu mertuanya sejurus sebelum 11 pagi. “.

 

Al-Fatihah buat mangsa .. Semoga kes ni dapat segera diselesaikan .. Harapnya tiada kaitan dengan pengganas atau gengster ..

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI