Dapur Tanpa Sempadan...

Selasa, 13 Ogos 2013

Jangan sangka kereta tu power dah !

 

Tak silap aku , berlaku di Lebuhraya Pantai Timur. Ada sebuah kereta Proton Wira ni .. Dia punya pecut , mmg bunyi serupa F1 punya .. Dasat dasat ..

Memula tu , dia belakang aku .. makin rapat dengan aku.. Aku kasi je dia lalu .. Berdesup dia pergi .. Aku ikut je dia dari belakang sbb kereta tak banyak pon ..

Walaupun aku ikut dia , jarak kereta aku dengan kereta dia .. sejauh satu tiang lampu .. Jauh tuuu .. Bukan apa , risau je laa kot kot dia berhenti mendadak , pasti aku jadi kelam kabut punya ..

Jangkaan aku tepat ! Tapi bukanlah dia berenti mendadak .. Tetapi , kereta dia tu .. tiba tiba , ada besi jatuh dari bahagian bawah kereta dia ! Besi tu aku perasan macam alat pembuka tayar tu haaa .. Besar la gak !

Bayangkan jika besi tu melantun dan kena cermin kereta aku ! Nasib baiik laaa dia tak melantun ! Kalau tak …. hurmmmm .. Untung gak la aku duduk jauh dari dia .. Boleh haru biru kalau aku ikut rapat dia !

Serupa cari dvd lucah !

 

Lama dah aku nak cari tapi tak terbeli beli lagi . Aku mmg dah ada yang didownload .. Berlambak dalam hp aku ni .. Tapi , tak puaas tengok ! huhu ..

Akhirnya aku buat keputusan .. Gi cari kat kedai dvd harap .. heheh ..

Maka petang tadi , nak dijadikan erita .. Aku masuk la ke  kedai dvd haram.. Usha usha  dvd yg ada dlm tu.. Takde pulak dia display .. Mungkin dia sorok kot ? Maklumlah … dvd hot gituu ..

Dah puas pusing .. confirm mmg tkde  ! Maka aku buat keputusan terbesar dalam hidup aku .. Tebalkan muka aku ni ! Muka yang bersepah dengan bulu misai dan janggut serupa orang jahat ni ..

Hurmmm... Gi kat tokey dia yang tengah bizi layan orang  .. Bisik kat telinga dia pelan pelan ..

" Upin Ipin takde ke ? " .. Tanya aku ..

“ Sudah abis stok la kawan .. “ . Dia jawab !

Aku frust !! Takkan nak beli Mickey Mouse .. Cars pon ok gak kan ?

Masa untuk ..

 

Tidur puas puasss duluu..

Dah puas , makan pagi lak ... Pastu mandiii timeee.. Dah turun , tak leh naik dahhh..

Dalam kereta , sambung tidur..

 

Published with Blogger-droid v2.0.10

Bila tiba di Kemaman .

Wajib singgah beli sata dan otak otak ! Nasib baik masih dlm mood raya jd takde la byk gerai bukak..

Tapau skit utk org tua ..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Bila aku di Dungun …

 

Takut dia nak berjalan atas pasir ni .. sbb kan pasir ni bila pijak dia tenggelam .. Jadi dengan keberatan badan dia ni , dia tak berani nak berjalan .. Merangkak dia ! Hahaha .. Lawak laaa anak aku sorang ni ..

Hurm.. cantik pantai ni .. Sayangnya bahaya untuk bermandi manda .. Ombak yang kuat , dan dia bukan spesis pantai landai yang membolehkan anak anak kecik bermandi manda .. Jenis curam tu haa .. Bahayaa wooo ..

Dan bila di sini , automatik aku teringatkan satu amaran mengenai tsunami baru baru ni.. Dari bacaan aku di FB , ombak ketika tu dah menghampiri semenanjung pantai timur tiba tiba beralih arah ! Wallahualam .. Kuasa  Allah .. apa saja boleh jadi ..

Tiba masa nak bertolak balik ke Kuala Lumpur .. Abis dah percutian sehari di sini .. hehehehe .. 

Dungun di hati ku .. hehehe ..

Apa itu Hujan Meteor ?

 

Gambar hiasan jer ..  Aku terbaca gak semalam pasal hujan meteor ni tapi terlupa nak tengok .. Lokasi aku sekarang ni mmg cantik sangat la nak tengok semalam tapi pada jam tu , yakni menurut pakar , jam 11 malam ke atas baru leh nampak .. tapi sayangnya , hujan turun la pulak ..

Ada yang kata apa yang best sangat tengok menda menda gini ? Ini dikatakan minat .. Minat manusia ni macam macam .. Kalau semua minat pada satu menda tu jer , tak meriah la dunia ni .. Macam pensil warna .. Kenapa tak satu warna je ? Kan sama je .. Bila dah berwarna warni , barulah nampak cantik ..

Begitu juga dengan minat.. Melihat langit ciptaan Allah ni mmg sangat mengasyikan ..  Bayangkan baring tepi pantai bersama yang tercinta  dan melihat langit di sebelah malam .. Cantik dan sangat indah terutama bila langit cerah .. Er , jangan gi bantai tengok sebelah tengahari .. buta mata tu haa ..

Apa itu hujan meteor ? Menurut wikipedia Hujan meteor adalah fenomena astronomi yang terjadi ketika sejumlah meteor terlihat bersinar pada langit malam. Meteor ini terjadi kerana adanya serpihan benda luar angkasa yang dinamakan meteoroid, yang memasuki  atmosfera bumi dengan kelajuan yang tinggi. Ukuran meteor umumnya hanya sebesar sebutir pasir, dan hampir semuanya hancur sebelum mencapai permukaan Bumi. Serpihan yang mencapai permukaan Bumi disebut meteorit. Hujan meteor umumnya terjadi ketika Bumi melintasi dekat orbit sebuah komet dan melalui serpihannya.

Punca kekalahan Datuk Lee Chong Wei

 

Tutup penghawa dingin ? Perghh .. Gile kejaammm !!

Sampai gini sekali strategi diorang ? Kejaaam sungguh ! Satu penganiayaan pada DLCW ..  haihhhh ... sian sungguh ...

Takpe la , Datuk .. Anda senantiasa juara bg rakyat Malaysia ! Tak guna juara dgn cara kotor ..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Resorts di Pantai Sura , Kuala Dungun.

 

Tercapai hajat nak menginap di Dungun ni .. Nasib baik la ada kawan wife yang cadangkan .. Terima kasih la yer Puan Ayuni sbb cadangkan menginap di sini dari dok asyik menginap kat Cherating tu .. hehehe ..

Ada dua resorts yang dia cadangkan .. Mayang dan Ulek .. Heheheh .. Dua dua kitorang gi check .. Memula tu gi ke Mayang .. Wife gi turun dan aku jaga Qhaliff .. Lagi pun aku dah penat giler .. hehehe .. nak rehat sat dalam kereta ..

Wife datang balik .. Dia kata kat kaunter penyambut tetamu takde org .. Huk aloh .. boleh gitu lak ? Resorts ni nampak dah macam 4-5 bintang .. tapi ??

Tak lama kemudian datang seorang staff dia .. Dan melayan segala pertanyaan .. Katanya bilik yang tinggal cumalah berharga RM100 jer .. Hurm.. leh bayang la camana punya bilik tu.. Bilik suite yang best best abis dah .. huhu..

Pastu gi ke Ulek Resorts  .. di sana , layanan ok .. Bilik hampir tiada .. Nasib baik ada yang baru check out .. Dapat gak la bilik .. Harga RM200++ .. Duk depan kolam .. Puas laaa Qhaliff mandi nanti ..

Kunci dah dapat .. masa untuk masuk ke bilik .. Hurmmm .. hurmmm .. Bilik , lain dari hotel yang kebelakangan ni aku gi .. terutamanya bilik bilik hotel di negeri negeri .. bukan bandar besar cam KL maksud aku laa..  Dalam erti kata lain , biliknya mmg best la..cantik deconya .. Itu citarasa aku laaa .. citarasa korang , aku tak pasti tapi mmg best la …

Part makan , tak rasa lagi .. Kalau malas nak makan di hotel , leh je gi cari kat luar.. Bersepah kedai makan .. huhu ..

Kesimpulannya .. Tarak nyesal la singgah sini disamping dapat kenalan baru .. hehehe .. Terima kasih Puan Ayuni dan En. Nik sbb sudi melayan kami sekeluarga ..

Gambar bilik tak sempat nak amik sbb Qhaliff dah sepahkan .. huhu ..

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI