Dapur Tanpa Sempadan...

Jumaat, 16 Ogos 2013

Rindukan daddy ..

 

Gambar yg baru dihantar wife .. olololo.. Rindu kat daddy ehhhh.. hehehehe.. Lusa daddy balik ehhh sayang ..

Mak dia tak windu keeeerŕr ???

Published with Blogger-droid v2.0.10

Ok , aku malu !!

 

Baru sampai Ipoh .. Bilik hotel pon dah dapat .. Satu bilik , kongsi dua orang .. Ok la .. Bilik pun luas .. Aku berkongsi bilik dengan En. Fuad .. Seorang travel blogger yang baru berkecimpung dalam dunia blog .. 9 bulan katanya ..

Orangnya , aku rasa dalam usia 50an .. Saja la tanya apa dia buat dulu.. Dia nak terangkan pon cam .. hurm.. Cam rasanya bertahun pon tak abis .. Aku senyum je la..

Aku hulurkan kad aku .. Dia hulurkan kad dia .. Patut laa .. Dia cam takut nak bagitau dia seorang konsultan.. Yelah , nanti orang pk dia cam nak berlagak la pulak kan ? Tapi , alhamdulillah .. orangnya sangat merendah diri !

Dua kejadian yang memberi kesan pada aku dalam tempoh singkat .. Yang pertama bila sampai ke bilik .. Dia bergegas masuk ke tandas.. hehe.. Nature call katanya ..

Menariknya kaannn .. Bila aku lak masuk , tak lama kemudian .. Takde tanda tanda orang guna tandas pon walhal sebelum tu , bunyi air bagai laaaa .. Perghhh ..

Aku lak keluar .. Aku pusing belakang tengok .. Tandas dah bersepah dengan air ! Geleng kepala aku .. Adehhh ..

Dan yang kedua .. Makan tengahari .. Huhuh.. Dasat aihh .. Aku tengok cara dia makan .. Pinggan dia bersih jer.. Kemas je lauk pauk dia yang dia amik.. Satu jenis  dulu .. pastu dah makan , baru amik lauk lain ! Berbeza dengan aku , dah serupa macam nak mandi bunga jer pinggan aku tu.. Bermacam jenis lauk pauk ada walhal hidangan depan mata jer !

Abis makan .. Pinggan dia , kosong ! Bersih ! Wehh.. dia ni makan ke tak ???? Adoiyaiii .. Selepas makan dia naik ke bilik dulu disusuli aku yang tak abis abis ratah lauk ! Hahaha .. Lantak ler .. Lapar nihhh ..

Photo

Di bilik , aku on hp dan charge semua gadget yang ada .. Kebetulan dia pon baru sampai bilik dan nak charge gak .. Aku suruh charge kat plug yang aku sedang guna ni .. Dia kata tak pe.. Dia tak nak kaco.. Dia cari cari yang lain dan ada ! Huhuh..

Tiba tiba dia tegur aku setelah melihat aku bersungguh sungguh menaip sesuatu kat laptop ni .. ( Qhaliff sebut , topp. topp.. Rindu kat dia ! )

" Kau buat apa tu ben ? "

" Update blog , Encik Fuad .. Saya mmg kerap update blog .. Sehari ada la dekat 9 entri .. Dulu lagi banyak .. " .

"Really ? Benda benda cam ni laaa aku nak kena belajar dengan kau ! Nanti ajar aku eh .. " .

Walhal ilmu dia lagi tinggi berbanding aku , merendah diri nak belajar lagi .. Memang cantik dah Allah ketemukan orang begini dengan aku ! Huhuh.. suruh cari lagi ilmu !

Hotel Syuen , Perak

 

Kali pertama sampai bandaraya Ipoh .. Kot ? Tak ingat … Dan ini kali pertama aku menginap di Ipoh ni .. Terima kasih la yer Tourism Malaysia …

Hotel ni dari luar nampak cam … hurmm… takde selera nak duduk tapi ! Tapi !! Bila dah masuk ke biliknya , wow ! Luas dan sangatlah bersih !

Menariknya , Wifi di mana mana saja dalam hotel ni dan ianya PERCUMA !! Perghhh.. lega kepala otak aku .. Leh update blog dengan puasnyaaa ..

Makan , ok ! Sedap . Layanan , tip top .. Parking free .. Cuma view je laa .. hahaha .. Ok la kan ? Takkan nak view laut je memanjang.. Tukar angin la pulak .. ( mentang mentang freee ) ..

Harga , aku tak sure .. korang leh google la cari Syuen Hotel di Ipoh ni .. hehehe ..

Huwaaaaaaaaaaaaa !!!

Sayangkan anak , ganda gandakann .. ehh .. silap.. hehehe.. Kali pertama aku berjauhan dgn dia .. Ni nak gi Perak dan Penang .. Projek skit.. Sebagai media .. cover event Kementerian Pelancongan hingga Ahad !! Lamaaaa tuuuuu...

Rindu dah kat Qhaliff ..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Sedih tengok Qhaliff …

 

 

Sorang sorang je dia main .. Walaupun aku cuba nak main dengan dia , dia tetap nak gi main dengan budak budak yang sebaya dengan dia .. Tapi diorang tamo main ngan dia .. Dia ketawa tengok diorang dan cuba ikut sama bermain , tapi tak dilayan .. Siannnnn diaaa …

Rasa cam .. nak menitis je air mata bila tengok keadaan gitu ..

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI