Dapur Tanpa Sempadan...

Sabtu, 17 Ogos 2013

Iklan matang atau iklan terdesak ?

 

Photo: Apa pendapat korang mengenai iklan ini ?

Ok ke letak iklan begini dikhalayak ramai ? Iskhh … boleh la kot ? Sebab takde tindakan dari penguatkuasaan pon ? Ke terlepas pandang ? 

Gambar ni diberikan oleh seorang rakan di FB untuk bertanyakan pendapat aku mengenainya .. Apa pendapat aku ? Rasanya jawapannya dah pon dapat .. hehehe ..

Lebih 60 rakan memberikan padangan dan 100% geleng kepala ! Kenapa semua ini terjadi ? Kak Ton pon jauh lebih bagus dari iklan gini haaa ! Apa kehenya ?

Bila kritik gini , mereka kata tak support produk tempatan tapi kalau produk tempatan merendahkan level mereka hingga gaya gini , rasanya ini mmg salah mereka sendiri ! Tak perlu tuding jari pada sapa sapa pon ..

Hurmm ..

image

Bila rindu kat anak ..

 

Sebak dada bila teringatkan si bambam ni .. Dah dua ari tak gigit pipi dia ! Huhuh …

Kawan aku kata , jgn pikir sgt .. Nanti dia terasa dan tercarik. Tu yg dia demam tu ! Cara utk mengurangkannya .. baca page page isu Mesir dan Syria !!!

Bersyukurlah .... kata mereka ..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Nama saja aku ni berdarah Penang !

 

Aku di Pulau Pinang sekarang ni .. Kengkawan media tanya , apa yang best kat sini .. Cam cam la aku jawab .. Bila diorang ajak gi , maka .. aku mengelabah ! Kenapa ?

Aku bila balik kampung , aku hanya akan duduk dlm rumah ! Takkan keluar kecuali ikut mak pak aku berjalan ! Untuk aku keluar berjalan jalan , maaf la yer ! Takkan punyaaaa …

Dan kesan jangka panjangnya .. ni la diaaaa .. Chowrasta pon tak tau kat mana ! Pasar Karat ? Stadium ?? Laagii laaa .. hahaha .. Ha , Padang Kota dan Balik Pulau atau Tokong Ular… aku tauuuu .. heheheh .. Komtar pon aku tau apaaa !

Bersama rakan media , wartawan bebas …

Malam ni , nak gi Penang Free School .. sambutan Hari Raya Kementerian Pelancongan kat sana lak ..

 

Published with Blogger-droid v2.0.10

Apa saja post kalau dah popular !

 

Aku tak la kata popular tapi aku maksudkan orang lain .. Heheh.. Bila dia post apa saja , pasti akan ada orang LIKE dan KOMEN .. Nak lagi best , siap SHARE lagi !! Tuuuuu dia aaihhhh ..

Nasib baik laaaa aku tak popular ! Aku terpost gambar kosong ni tadi.. kalut sangat nak turun dari bas.. Lapar pon satu hal ! Hahahaha…

Jumlah LIKE terkini ialah .. 60 .. hahahaha .. tak tau nak kata apa dah ! Sila salahkan aku ! Hahahha …

Ustaz Azhar Idrus kemalangan ?

 

Terkejut bila kawan Whatsapp bg gmbr ni .. Memula ingat dia tak terlibat .. sekali bila baca 'statement' tu , baru tau Ustaz Azhar Idrus kemalangan dan menariknya ..  hurmmm..

Wallahualam ..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Demam rindu dia ..

Wife melaporkan td , badan Qhaliff panas balik.. Hurmmm ..

Sabar sayang ..daddy pon rindu sangattttt ....huhu..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Mr. Singh !

 

Breakfast .. Buat kali pertama , aku makan skit tapi dengar cakap orang banyak ! Hehehe .. Bekas penjawat awam yang berjawatan Inspektor Kesihatan ..

Apa yang menariknya cerita Mr. Singh ni .. Dia suruh panggil je Mr.Singh .. Nama penuh dia , tak yah la tau eh .. heheh .. Dia skang seorang Tour Guide.. Memang bagus la dia ni .. Aku tengok tekun je dia bercerita walaupun takde orang nak dengar sangat termasuk aku !

Tetapi selepas kenal sapa dia , aku respek gile la ngan orang macam ni ! Nampak kosong tapi berisi sangat pengalaman hidup dia ! Perghhh ..

Mr.Singh mengajar aku sesuatu yang selama ni pon mmg aku buat iaitu LURUS ! Walaupun orang tak suka , kita tetap kena lurus sebab TUHAN NAMPAK ! Dan menariknya , apa yang kita lakukan adalah tunjuk ajar mak pak kita !!

Nak pukul si comel ?

Snapshot dari Facebook

 

Senantiasa aku gosok kepala dia .. Cium dahi dia .. Supaya dia terasa yang ayah dia ni sayangkan dia dan inginkan yang terbaik buatnya ..

Sewaktu baby ni , mmg la kan.. Kita manjakan lebih .. Ada yang kata , nanti besar .. haa.. barulah tak nak dengar kata ! Mesti ada sebab kenapa jadi gitu kan ? Jangan nak terus salahkan mereka atau nak kata sbb kita manjakan merekalah , mereka jadi degil gitu !

Kena nilai semula sikap kita sebagai ‘pendidik’  pada mereka .. Kekerapan kita habiskan masa dengannya .. Ilmu yang dicurahkan . Cara melayan mereka.. Semua ni mmg memainkan peranan penting..

Nak dapat anak bukan mudah .. Dah dapat , jangan ingat mereka tu hak mutlak kita. Kita cuma pemegang amanah. Melentur mereka dari seawal usia. Dah besar , susah wooo ..

Harap Qhaliff jadi anak yang baik dan taat pada perintah Allah .. Tamo nakal nakal ..

Proton Suprima oh Proton Suprima !

 

Dengarnya lancar ari ni kan ? Tu pon sumber dari blog automobil …

Photo

Photo

Photo

Ni ke ? Bersepah dah gambar ni kat Internet .. Hurmm .. Dari gambar , nampak cam bestttt jeer .. Harga dengarnya antara 80K gak laa .. Hehehehe ..

Cuma satu jer laa .. Pasai pa ada TURBO ? Nak pi mana dengan TURBO tu memandangkan bersepah AES ? Huk alohh .. Dan petrol pon bukanlah murah..

Aku tak tau la kot kot TURBO tu tak guna petrol.. Aku bukanlah teror sangat bab keta ni .. hehhe .. Pasai pa aku cakap utagha ni ? Huk aloh.. tetiba jer ! Hahaha ..

Ok ok .. kalau aku ada 1 juta , aku nak beli tak ? Tamoooo !! Kalau aku ada rm500 ribu , nak beli tak keta ni .. Tamoooooo .. Kalau depa kasi freeeee … mau dak ? Gila ka tak maooo ?

Pasal apa aku tak mooo ?? Dah ada kereta dah poon.. Kalau nak beli , aku cari kereta hok kecik tu .. cam Jazz atau Myvi untuk kereta belasahan .. huhu .. Hok ni mahai gak petrol nanti. Kena jimattt beaaa … hehehhe ..

Aku kembali akhirnya !!

 

Dah hampir 2 tahun aku tinggalkan Kementerian Pelancongan .. Dan hari ni , satu sejarah buat aku yang mana aku kembali sebagai MEDIA ! Perghhhh … media koooooo .. Hahaha

Dan , menariknya … hehehe .. Aku bersua muka kembali dengan ‘big boss’ aku dulu dan pastinya , dia terkejut melihat aku .. Weee.. Sukaaa sukaaaa .. Suka kenapa ? Sbb aku berjaya buktikan yang aku … haaa.. Tu biar je la aku yang tahu ..

Alhamdulillah .. ramai gak kenalan yang aku ‘tingga’ dulu , jumpa di sini .. Antaranya Ketua Pengarah Tourism Negeri Perak .. dia pon terkejut aih tengok aku ! Hahahaha..

Apa pon .. aku bersyukur , program ari ni berjalan dengan lancar dan aku dapat ramai kawan baru yang terdiri dari pelbagai latar belakang yang menarik , serta tak kedekut ilmu !

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI