Dapur Tanpa Sempadan...

Ahad, 18 Ogos 2013

Penyamun atau ?

 

Plan malam ni , nak gi memenuhi jemputan Ujang dan Yana.. Semalam  tak sempat nak gi sbb ada kat Penang .. Kalau ada kat KL sekali pon , aku pening la gak sbb banyak sangat jemputan .. Hari berkesempatan sbb malam ni mmg free.. Siang , wa tatak free looo ..

Siap .. lepas Maghrib nak gerak ke Bandar Baru Bangi .. Nak cepat skit , ikut jalan Dengkil – Kajang tu tapi gelap woo situ .. Manyak evil dead punya jalan .. Huhu.. Dah la hujan ..

Nak dijadikan cerita , sampai depan satu bulatan ni aku secara perlahan berhentikan kereta sbb .. dah depan bulatan .. takkan nak main keluar je kan ? Lagi pun ada kereta sedang lalu !

Tiba-tiba kedengaran satu hon berkali kali dari belakang . Aku pandang la belakang .. Sebuah teksi tanpa penumpang ! Aku tau takde penumpang sbb lampu ‘TEKSI’nya terpasang.

Aku pelik la kenapa dia buat begitu tapi aku buat tak endah jer .. Masa dalam bulatan tu , dia hon lagi ! Saja nak provoke aku la kot ? Nak kasi aku marah .. Dia masuk ke satu lorong yang gelap kemudian berenti seolah olah nak aku ikut dia ! Kalau orang yang panas baran , confirm dia kejar punya ..

Tapi entah mengapa , aku tak endahkan dia.. malas nak layan ! Terbayangkan kambing golek kat umah Yana tuuuu .. Terus aku pandu kereta tanpa pedulikan dia ..

Kalau aku ikut dia camana ? Pergh.. dah la zaman ni bersepah penyamun .. Ke atas kereta aku …  ? Terbayang cerita KARAK .. huhuu ..

Mesir Kini : RABIA , simbol 4 jari

 

Ramai tertanya .. Apa simbol 4 atau RABIA tu ? Apakah sejarahnya ??

Mesir Kini

Photo

“ Sebagai ringkasan, Simbol 4 (arab : Rabi'ah) ini melambangkan Medan Rabiatul Adawiyah, Medan terbesar pro demokrasi berkumpul berdemonstrasi dan juga merupakan tempat peristiwa pembunuhan beramai-ramai oleh kudeta tentera. Ini adalah kempen solidariti global bagi mengecam kudeta tentera Mesir. “.

Aku sokong dengan tukar dah di FB dan Twitter .. hehehe .. Tu je aku mampu lakukan setakat ni selain dari berdoa dan update di blog ..

Bagi yg nak menderma  atau memberikan sumbangan .. sila rujuk banner bawah ni ..

Bila Qhaliff lakukan silap mata !

 

" Uncle , tgk ni saya wat megik ! Jap lagi hanger ni hilang !

"Yeker ??? Mana gi hanger tu nanti ?? "

“ Dalam mulut uncle ! Best takk ??? “

“ #$%^&*#& !!! “

Photo: " Uncle , tgk ni says wat megik ! Jap lagi ilang hanger ni dan ada dlm mulut uncle .. "

"Yeker ??? "

Published with Blogger-droid v2.0.10

Setelah dua hari tak bersua muka !

 

Photo

Reaksi Qhaliff yang pertama bila bersua muka dgn aku pagi td ..

Menjeling kooooo !!!!!

Wat tak tau je diaaa bila aku panggil dia ..  20 minit jugak la nak buat dia datang kat aku.. Tu pon lepas aku kata .. Byeeee …

Majuk betuii.. Skang ni , dok melekat ngan aku jer .. hehehe ..

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI