Dapur Tanpa Sempadan...

Isnin, 9 September 2013

Kuat sangatkah kentutanku itu ?

 

Plan nak berjogging jam  6 petang . Qhaliff masih lena. Mak dia dah memasak utk makan malam . Yesss …. syiokkk ! Yelah , boroi banget dah ni .. Nazak !

Tukar baju , pakai track .. Sarung kasut .. Kentut skit untuk ringankan badan .. hehehe ..

Tiba tiba dengar rengekan si kecik dari dalam bilik ! Grrrr… Mak dia buat bising kat dapur , dia tak jaga pon ! Aku kentut skit je pon .. terus dia jaga ! Selalu gitu ! Itu bukan kebetulan !!

Serius ! Aku semakin takut nak kentut ! Ternyata buncitnya perut aku ini adalah kerana angin yang patut dibuang tapi ditahan demi anak tercinta. Wife biasa dah dengar dan bau .. Sebati katanya ..

Jangan golak aihh .. Tunggu la menikah nanti ! Tak kira hensem ke .. cun ke .. kentut tetap kentut ! Cuma tengit atau tidak je la .. hehehe ..

 

Photo: Aku nk workout , dia pun sibuk nak workout gak .. Camana aku tak boroi ??

Kensel jogging ! Workout jer kat atas sbb dia nak ikut aku jogging .. Huh , baru plan nak main badminton ngan anak anak dara kat sebelah .. huhu..

Bila wanita diikat di dalam trak !

 

Foto

Bayangkan anda sedang memandu di jalan raya. Tiba-tiba ternampak situasi begini ? Apakah yang akan anda lakukan ?

Telefon polis ? Hehehe .. Yer , anda akan malu sendiri nanti ! Kenapa ? Itu cumalah satu  gambar yang ditampak dibahagian belakang trak itu. Bukan real pon !

Namun imej ini mendapat kecaman ramai pihak kerana ianya bukan satu bahan gurauan ! Isu sensitif ni !!

Tapi kalau yang bawah ni , ok laa ..

Foto

Sniper bang ! Confirm melompat bila nampak gini.. Tetiba je ada askar standby nak tembak anda !

Smart kan ? Kalau aku , aku nak letak gambar awek berbikini kat belakang ! Confirm orang akan jarakkan kereta mereka untuk lihat dengan lebih jelas dan kemudian eksiden ! Sapa suruh tengok aurat orang lain kan ? Hahahahaha .. Aku pon dapat dosa .. huhu .. Tak baikkk ..

Letak gambar aku sendiri je la … senang ..

Dikala anak meraung, daddy ?

 

Bersungguh sungguh dia menangis ! Yelah , time dia tdo.. dibantai gunting rambut ! Memang meraung laaa .. Tapi kan , dia mmg pantang diusik rambut dia tu ! Aku try gak gunting masa mandikan dia , tak kasi diaaa .. Hurmm ..

Wife cuba menenangkan dia namun usaha kami gagal sama sekali ! Bagi dah macam macam ,mmg dia tamoooo …

Di kala Qhaliff bizi meraung …

Daddy sibuk berposing !

“ Boroikah aku ? Oh , tidakkkk !! “

Published with Blogger-droid v2.0.10

Semput aku dibuatnya..

Aku makan nasi ayam serupa telan ngan pinggan sekali ! Tak dan mengunyah dibuatnya.. Adeh.. Pastu bila berjalan serupa makan angin !!

Gi klinik.. confirm campak .. Aku nak update ni pon mengah dah ..sambil kejar dia !

Published with Blogger-droid v2.0.10

Kerana berpanas ?

 

Semalam , aku ke majlis perjumpaan dan rumah terbuka taman perumahan di mana aku tinggal sekarang ni . Kena la campur masyarakat skit .. jgn jadi kera sumbang .. kan kaan ?

Bila dh ada anak bini ni , kena la usung sekali kannn .. Hehehe .. Cuaca pada mulanya redup , mmg best la bersantai berbual. Tapi bila dah mula panas terik , maka .. berpeluh peluh ..

Qhaliff .. mmg tak reti panas .. Dia asyik nak gi main kat tempat panas je.. Nak ikut abang abang tu .. Adehhh …

Ke

Kesannya ? Malam tu nampak badan badan dia mula merah dan ada yang membengkak macam kena gigit nyamuk ..

Di lengan , tengkuk , ketiak , celah peha .. banyak la naik .. Aku sapukan dengan minyak gamat dan losyen. Cuak jap la aku . Nak bawak dia ke hospital , dah lewat malam sangat dan jauh. Bahaya lak .. Jalan gelap woooo …

Aku pantau perkembangan dia.. Sehingga jam 2 pagi , nampak dah susut tapi dia mula demam .

Ni baru nak bawak gi klinik Maria. Dia selesa ngan ubat di sana .. InshaAllah .. Pastu gunting rambut.

Daddy merajuk ??

 

Pasni nak buat style ibu je laa .. Muka daddy takyah letak dah dlm blog atau mana mana pon .. Merajuk daahhh..

Aahhhh..tak kiraaaaa...

Published with Blogger-droid v2.0.10

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI