Selasa, 10 September 2013

Ternyata dia bosan ..

 

Hummm … dia tak tau nak buat apa.. Kereta merah tu , dia takut nak main ..  Masuk dia berani tapi bila bergerak , dia lari keluar ! Adehh ..

Pastu dia selongkar beg duit aku dikala aku dok call Maybank gara gara Maybank2u aku kena block sbb salah password ..

Abis dia selongkar beg duit aku , dia ajak selongkar peti ais dan jumpa laaa buah ni .. Belasah makan cam orang tua makan ! Adehhh ..

Jangan kata dia je bosan.. aku pon bosan ! Tak peee , Qhaliff .. esok kita gi berposing .. ada interview lagi untuk majalah .. huhu …

 

 

Published with Blogger-droid v2.0.10

Kenapa daddy Ben boroi ??

 

Hurmmmm … Bila kasi makan , dia lari sana sini .. Main sana sini .. Isi penuh , tak abis separuh .. Isi separuh , tak abis suku .. Isi suku , tak abis juga !

Sapa yang abiskan ? Bapak diaaaa jugak.. Bila mak dia balik lak , masak .. Masak untuk dua orang .. Mak makan sebab teringin .. Bapak makan sbb abiskan saki baki !

Camana bapak tak boroi ? Nasib baik la laki ni makin boroi makin kacak !

Published with Blogger-droid v2.0.10

Patutlah sampai sanggup mencuri susu bayi !

 

Kelmarin aku keluar ke kedai runcit untuk membeli susu Qhaliff . Stok abis. Susu ibu masih lagi dia minum tapi disebabkan wife mengandung maka perlu dilebihkan susu formula ni.. Ada isu skit .. hurm..

Biasanya wife yang beli susu ni. Tapi duit aku gak la.. Jangan ingat aku ‘ suri rumah ‘, segala perbelanjaan wife tanggung . Tak elok gitu ..

Bila aku tengok harga susu formula utk baby ni , aku geleng kepala. Dalam hati aku terdetik ..

“ Patutlah ada kes orang curi susu formula ni . Mahal rupanya. Sian kat org tu. Mesti terdesak sangat sampai sanggup mencuri. Sian kat baby tu.. “.

Mahal okeh ! Memang ada yang murah tapi harganya masih lagi mahal !

Kat Malaysia ni , ramai orang kaya. Beli itu ini beribu ringgit. Sanggup buat apa saja untuk abiskan duit asalkan cantik ! Tapi berapa sen duit dia dikeluarkan untuk bantu orang kurang berkemampuan di Malaysia ni ?

Nak lagi best , orang kaya kat Malaysia ni pon ada yang amik bantuan zakat dan BRIM ! Yang benar benar miskin , cuma merasa sekali setahun pastu untuk bantuan kebajikan , ciput jer dapat ! Walhal pembaziran berlaku di ‘sebelah sana’ . Gi la tengok sendiri ..

Kalaulah kerajaan ada buat Bantuan Susu Bayi setiap bulan untuk keluarga miskin ..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Bila isteri mengandung ..

 

 

Wife tak leh makan makanan yang dibeli. Kena masak sendiri tapi dia tak larat masak ..

“ Abang masak boleh ? “

Gulp .. last aku masak nun masa aku baru nak kacak .. Sekarang ni , bila dah kacak .. mmg aku tak pegang sudip dah. Kuali tu aku pegang la.. sbb nak basuh !

Adeh .. satu kerugian laaa aku malas masak ! Ceh , malas mengaku tak tau masak tuu ..

Wahai lelaki bujang , sila belajar memasak ! Jangan jadi cam aku .. Nanti wife suruh masak , tak reti .. nak suruh sapa ? Anak dara sebelah rumah ke ?

Dah ada pelatih baru !

 

Photo

Nampaknya , bakat dia dah lebih ke arah tolong aku mengemas alatan ni ! Hehehe .. Aku takkan kasi dia angkat besi selagi belum cecah usia 21 tahun !!

Kenapa ? Aku nak suruh dia seimbangkan dunia dan akhirat sebelum mampu berfikir dengan lebih matang .. Maklumlah , main besi ni dugaan dia leh tahan gak woooo ..

Apakah dugaan tu ? Hehehhe …

Takat main perut dan cutting tu , ok la .. Nak jadi cam bapak dia , ehhh.. toksah laaaa …

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI