Dapur Tanpa Sempadan...

Jumaat, 13 September 2013

Bambam merajuk !!

 

Kalau kacau dia,tu yang akan dia buat ! Automatik !!Anak kawan aku yg sebaya dia , pon sama gak !

Dah masuk fasa guling guling kah ???

Published with Blogger-droid v2.0.10

Bertaruh Bdaman ?

 

Bdaman .. dah jadi kegilaan budak budak zaman ni . Aku tertanya gak camana dan apakah yang buat mereka sampai gilakan mainan dari siri katun popular kat tv ni ..

Ok la .. ada yang main cam biasa je .. Tapi ada yang siap bertaruh !! Ada sasaran dan sapa yang kalah , Bdaman dia akan dirampas serta jadi milik si pemenang ! Tu diaaaaa aihhh …

Tapi ada yang bijak.. Dia beli , dia main dan jual dengan harga yang jauh tinggi ! Dan menariknya , ada yang sanggup beli tuuu ! Hahahha .. akal budak skarang ..

Zaman aku , nak Transformer pon tak sampai hati nak mintak kat orang tua .. Kalau mintak pon , takkan dapat punya .. huhuhu . Duit sendiri , kena simpan tabung .. 

Hurmmm…

Satu tika dulu …

 

Kejap je masa berlalu .. Dulu , merangkak … aku dok buli dia  .. Bila dia geram , dia gigittt kain ..

Photo: Jap je besar ..

Sekarang ni aku lak kena buli ! Tamo jalan pegang tangan sbb ada je menda nak kutip ! Kalu tak tengok , ada la tu nak dimasukkan dalam mulut ! Banyak sangat rasa ingin tahu diaaa …

Bila isteri mengandung lagi …

 

Photo

Kena amik tugas sepenuhnya apatah lagi bila dia mula mual, loya dan pening pening ! Maka tugas aku berganda dari sebelum ini .. Heeheheh ..

Tak kisah laa… Dah wife mengandung kan ? Takkan nak marah dia lak ..

Bila dah pandai berjalan ni , maka setiap petang mmg akan bawak dia berjalan-jalan cuci mata .. kasi fresh skit memandangkan seharian duduk rumah .. Leh tensen woooo ..

Saja nak tengok gak gaya dia bila kat luar. Camana dia nak berkomunikasi dengan rakan rakan yang boleh dikategorikan sebaya ..

Hurm.. dia segan .. hehehe … Lom masanya lagi ..

Masuk dalam rumah , siapkan dia .. Tugas masak makanan Qhalif , masih lagi wife yang buat. Aku ? Hurmm.. serius , aku malas sbb akan dapat ‘arahan’ dari wife . Part tu yang aku tak suka. Aku nak , aku buat sendiri tapi bila ada orang kasi perintah , haaa.. malasss dahh !

Lain lain , ok je aku buat.. hehehe …

Lagi kanak kanak dilanggar kereta ?

 

Adoiiiyai.. Nasib baik laaa dia dah belajar skill mengelak dari aku ! Kereta merah ni ditolaknya gitu saja .. huhu .. Tak berani nak naik pon ..

Terus dia melompat tinggi ke atas keretanya ! Huh ! Bakal ganti Jacky Chan ni .. Tapi jangan la Qhaliff jadi pelakon. Nanti bersepah je dvd pirate . Penat jer .. hahahaha .. Tak berbaloi kooo .. Glam je lebih..

 

Published with Blogger-droid v2.0.10

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI