Isnin, 23 September 2013

Bila Qhaliff berpistol-pistolan !

 

Hahahaha .. serius !! Aku tak ajar dia berpistol pistolan ! Tapi dia dok tengok sepupu dia dok usung pistol dan mak aku ada kasi satu kat dia ..

Yang dia pegang tu , aku belikan dia satu. Yelah , aku dulu pun minat main perang perang dan suka sangat dengan pistol mahupun mesin gun tuuuu .. Kereta kebal dan helikopter perang adalah minat aku termasuk juga jet pejuang. Terus terang , mmg aku bercita cita nak jadi tentera tapi aku tak de disiplin dan belum tentu mampu berdisiplin ! Hahahaha .. jadi , jangan susahkan mereka !

Berbalik pada Qhaliff , dalam video ni .. dia punya bunyi pistol dah cukup buat aku ketawa terbahak ! Mana dia belajar pon tak tau laa aku .. adehhh ..

Aku tak upload video ke youtube.. Leh tonton kat SINI , kalau nak laa ..

Rajukmu , tidak lagi menjadi !

Hahahaha .. Cukup ! Daddy dah boleh baca segala rajukmu itu ! Memula dulu , boleh la kelam kabut bila dia menangis ..

Tapi sekarang ? Sekarang ? Hahahahahaha … Bila dia menangis merajuk , dia ‘menagih’ simpati dari aku .. Apakah aku melayannya ? Aku pandang dan senyum jer … Hahahaha

Selepas dia sedar ‘rajuknya’ tidak menjadi , dia diam dan bangun semula .. hahahha … Automatik tak nangis dahhh .. hhehehee …Udah udah la tu sayang ku .. Rajuk mu sudah dalam poketku ..

Namun , sebagai seorang ayah dan dia pula  cuma anak kecil , aku layan je laaa… anak laki sorang ni bawak perubahan dalam hidup kami ..Kan ?

Published with Blogger-droid v2.0.10

Semakin buat aku geram ..

 

Dengan keletah dia .. Haih .. ada kalanya nakkk je gigit pipi dia .. Adakalanya , rasa nak je telan dia ..

Kereta dia tu , semakin berani dah masuk.. Ada sekali dua dia tekan pedal untuk maju ke depan .. Pastu dia lari turun.. Tapi yang pasti sekarang ni kan.. dia cukup tak lepass laa pistol dia haaa .. Ke hulu ke hilir pegang pistol .. hahaha .. Memang bapak dia akan beli hok pump gun la pasni .. Er , jgn jadi sazali yer ..

Minggu lepas ada 2 video dia yang .. hurmm .. mmg kalau tengok balik , aku pasti ketawa .. Haihhh .. Dah besar diaaa ..

Pasni giliran adik dia lak buat aku kelam kabut. …

 

http://instagram.com/ben_ashaari

Sakit urat !

 

Adehh .. Setelah berkurun tak main badminton , semalam gi layan main kat kompleks sukan Nilai .. Hurm.. best gak .. sini ada bowling , snooker , badminton .. karaoke rasanya ada gak kot .. Tak pasti sangat tang karaoke tu.. ehhe .. Tapi yang pasti amat selesa kat sini ..

Pegang raket .. terasa keras benar la pergelangan tangan.. Dah dok pegang besi jer .. Pukul bola ? Pergh.. memula tu kekok gak.. Tak leh nak sasar lagi bola tu ..

Tapi lepas 4-5 kali pon , hehehe .. terasa macam Lee Chong Wei masa usia 4 bulan lak ! Hahahaha ..

Lepas 4 set , berpeluh semacam .. kurus pon rasa gak .. Balik rumah , terus demam ! Hahaha .. siku pon sakit balik .. Hurmm.. masalah ni … Takut tak leh angkat besi .. huhu ..

Set Shaklee dan Produk Shaklee yang Terlaris


Kebelakangan ini Produk Shaklee dah semakin menjadi trend dikalangan pengguna Malaysia. Antara Set Shaklee yang memang evergreen sepanjang zaman ialah Set Menyusu Shaklee dan Set Bersalin Shaklee.Tapi sebenarnya Produk Shaklee ni bukanlah terhad kepada dua tu saja.





Ada lebih dari 30 kombinasi Produk Shaklee yang mana tak larat aku nak ceritakan keseluruhannya dalam satu entry. So aku akan pecah-pecahkan entry tentang Produk Shaklee mengikut Set Shaklee yang popular dalam Malaysia ni.

Sebagai pengenalan kepada Produk Shaklee, aku nak mulakan dengan Set Shaklee yang popular je dulu.


Antaranya :
  1. Produk Shaklee untuk bantu ibu menyusu atau Set Penyusuan Shaklee.
  2. Produk Shaklee untuk merawat ibu berpantang ; Set Berpantang Shaklee atau Set Bersalin Shaklee
  3. Produk Shaklee untuk bantu dapat anak atau Set Kesuburan Shaklee
  4. Produk Shaklee untuk ibu mengandung atau Set Kehamilan Shaklee
  5. Produk Shaklee untuk Kuruskan badan, ada yang panggil Set Kurus Shaklee, ada yang panggil Set Slimming Shaklee, sebenarnya sama je.
  6. Produk Shaklee yang paling legend iaitu ESP Shaklee 




Dan banyak lagi senarai Produk Shaklee premium contohnya Vivix Shaklee dan Collagen Shaklee.Sekarang ni dah terlalu ramai yang jual Produk Shaklee, ada jual mahal, ada jual murah….kan? 

Sebenarnya kalau korang nak tau, Produk Shaklee yang korang nampak mahal tu adalah Harga Produk Shaklee yang syarikat Shaklee suruh Pengedar Shaklee jual. Kalau yang korang nampak harga murah tu ialah Harga Produk Shaklee untuk ahli berdaftar Shaklee atau Pengedar Shaklee berdaftar sahaja.


Tapi biasalah orang  ni bisnes sikit takut persaingan, main perang harga. Sedangkan kalau korang Daftar Ahli Shaklee, bukan saja korang dapat beli Produk Shaklee dengan Harga Shaklee tapi juga dapat pulangan wang tunai setiap bulan. Ada Pengedar Shaklee yang jual murah tu cerita? Hehehe


Nak beli Produk Shaklee memang orang boleh beli dari sapa-sapa saja . Tapi nak dapat konsultasi tentang Produk Shaklee, tentang Set Shaklee apa nak di makan untuk satu-satu masalah, cara makan Shaklee yang betul, cara menangani healing crisis, kepakaran ini semua hanya ada pada Pengedar Shaklee berkualiti saja :)


Kalau korang nak tau lebih tentang macam mana nak Daftar Ahli Shaklee atau nak tau senarai Harga Produk Shaklee, boleh hubungi senarai Pengedar Shaklee di bawah ni :Kalau korang nak tau lebih tentang macam mana nak Daftar Ahli Shaklee atau nak tau senarai Harga Produk Shaklee, boleh hubungi senarai Pengedar Shaklee di bawah ni : 



Pengedar Shaklee Bangi Putrajaya, Cyberjaya, Seri Kembangan 


Pengedar Shaklee Penang


Pengedar Shaklee Gombak Wangsa Maju, Setapak dan Cheras 


Pengedar Shaklee Kelantan 



Pengedar Shaklee Melaka 


Pengedar Shaklee Kuantan




Tempat korang takde dalam senarai Pengedar Shaklee di atas?

Apa lagi cepat-cepat contact number bawah ni


Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI