Dapur Tanpa Sempadan...

Rabu, 25 September 2013

Siapa yang dayus sebenarnya ?

 

Baca dah Metro ? Rasanya tak yah baca pon dah tau apa ceritanya kan ?  Tengok videonya dah ? Sapa sapa yang ada internet , confirm tengok dah video isteri Mat Yo mengamuk atas padang kat airport  Subang tu kan ?

Apa pendapat anda ? Hehehe .. Mungkin ada yang kata kita tak tau cerita sebenar tapi bila baca kat Hmetro atau tonton penjelasan pengawal keselamatan tu , mungkin boleh tangkap sapa sebenarnya yang dayus.. Hehehehe .. Apakah pengawal keselamatan atau Mat Yo yang biarkan isterinya terpekik terlolong tu ?

Amboi.. Jangan la sombong sangat .. Baru sedikit tu je Allah bagi rezeki , dah nak perlekeh orang .. Haihhh .. Apa salahnya dengar je kata..

Aku pernah gak lalui menda gini tapi kena la faham .. Kita ada undang undang dan mereka buat undang undang tu pon bukan suka suka .. Ikut je la. Tu pon susah ? Bila dah jadi gini , sapa yang malu ?

Mat Yo kah yang malu ? Aku tak rasa pon.. Pakcik tu kah ? Satu malaysia sokong pakcik tu .. heeee ..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Set Kesuburan Shaklee tingkat kesuburan suami isteri untuk dapat anak


Pernah dengar Set Kesuburan Shaklee ... Kalau cari kat internet, bersepah-sepah maklumat tentang Set Kesuburan Shaklee ni. Ada kenal sesiapa yang berdekatan yang dah lama kahwin, tapi belum ada zuriat? Tak kisah sama ada rakan sepejabat, sahabat lama, sepupu sepapat, makcik, adik beradik bahkan anda sendiri mungkin pernah atau sedang mengalami masalah sukar dapat zuriat ni. 


SET KESUBURAN SHAKLEE.



Ahli-ahli Pengedar Shaklee Dari Seluruh Malaysia yang terdiri dari pelbagai latarbelakang seperti surirumah, engineer, pelajar, kerani, cikgu dan macam-macam lagi begitu rajin sekali kongsi info tentang Set Kesuburan Shaklee ini di blog masing-masing.

Bila diperhatikan betul-betul, aku jadi konfius sikit sebab ada pelbagai kombinasi berbeza Set Kesuburan Shaklee yang dicadangkan oleh blog-blog ini.

Lain ahli pengedar Shaklee, lain dia punya kombinasi Set Kesuburan Shaklee.

Baru-baru ni, aku terjumpa lagi satu blog. Blog ni dah lama duk sharing pasal kesuburan di internet, sejak 2009 lagi. Yang aku perasan, diaorang ni pun ada tulis buku jugak tentang kesuburan.

Yang buat aku bertambah hairan, blog ini juga ada buat satu entri tentang Set Kesuburan Shaklee, tapi kombinasi yang bloggers ni cadangkan adalah yang paling kontroversi setakat ni.

Kenapa aku berkata begitu? Beliau mencadangkan pengambilan CoQHealth Plus Shaklee sebagai sebahagian daripada Set Kesuburan Shaklee. Tak pernah dibuat orang.

Kebanyakan ahli pengedar shaklee lain mencadangkan CoQHealth Plus Shaklee ini untuk tenaga dan kesihatan jantung. Tapi kali ni, first time aku dengar dakwaan bahawa CoQ10 atau CoQHealth Plus Shaklee ini juga baik untuk kesuburan.

Menurut entri blog tersebut, CoQHealth Plus Shaklee megandungi CoQ10 yang berfungsi membekalkan tenaga dalam bentuk ATP kepada sel, termasuklah kepada sel sperma dan ovum bagi menghasilkan sperma dan ovum yang berkualiti. Oleh itu, ia sangat sesuai untuk diambil oleh mereka yang lanjut usia, pesakit PCOS, Cyst, Telur tak matang, lelaki azoospermia, motiliti dan bilangan sperma rendah.

Set Kesuburan Shaklee untuk suami yang ada masalah sperma



Sebenarnya, mereka bukan buat satu kenyataan yang tidak berasas. Diaorang ada sokongan dari pelbagai jurnal-jurnal perubatan tentang CoQ10 ini. Lepas baca blog diaorang ni, aku ada juga ada google sendiri tentang maklumat-maklumat yang berkaitan dengan CoQHealth Plus Shaklee untuk kesuburan ni. Ternyata apa yang didakwa oleh penulis tersebut ada kebenaran yang sahih.

Dan aku dapati ada juga beberapa blogger lain, yang mungkin kawan kepada penulis buku tadi tu, turut sama mencadangkan CoQHealth Plus Shaklee sebagai sebahagian Set Kesuburan Shaklee. Cuma ia mungkin jadi kontroversi bagi kita sebab jarang orang dedahkan tentang benda ni.

Lagipun, penemuan tentang CoQ10 untuk kesuburan ni hanya dijumpai pada tahun 2009. Masih sangat baru lagi. Sebab tu ramai yang tak tahu. So, memang aku respek dengan beberapa ahli pengedar shaklee ini yang berani mendedahkan penemuan yang penting ini. Aku rasa, mereka ni bukan jual Set Kesuburan Shaklee main hentam je, tapi diaorang kaji dulu sebelum jual.


Bagi anda yang sedang berikhtiar untuk hamil, bolehlah cuba CoQHealth Plus Shaklee ni ya. Tapi nak dapatkan daripada siapa? Anda boleh dapatkan dari mana-mana Ahli Pengedar Shaklee yang berdekatan, tapi masalahnya, diaorang tahu ke cara macam mana nak consume CoQHealth Plus Shaklee untuk kesuburan ni? Harga CoQHealth Plus Shaklee ni pun boleh tahan jugak, iaitu RM124(harga yang dicadangkan oleh Shaklee sendiri).

So, kalau anda consume ikut suka je, rugi jugak sebab CoQHealth Plus Shaklee ni bukan murah. Kalau tak berkesan, bukankah membazir tu? So, hati-hati. Jangan ambil ikut suka je.

Oleh itu, aku cadangkan korang order Set Kesuburan Shaklee yang lengkap dengan CoQ Health Plus Shaklee dari pengedar-pengedar berikut yang memang buat penulisan khusus tentang CoQ Health Plus Shaklee untuk kesuburan ini dalam blog-blog diaorang.

Diaorang mungkin akan berikan kaedah pemakanan berkesan CoQHealth Shaklee untuk kesuburan supaya apa yang anda usahakan berhasil.

Kalau korang nak tau lebih tentang macam mana nak Daftar Ahli Shaklee atau nak tau senarai Harga Produk Shaklee, boleh hubungi senarai Pengedar Shaklee di bawah ni :



Atau hubungi :





Dapat Set Kesuburan Shaklee anda dari Pengedar Shaklee yang benar-benar berilmu.

Pecah rumah serentak !

 

Hurmm.. Menurut polis , kejadian pecah rumah antara tengahari ke petang itu melibatkan beberapa buah taman perumahan di kawasan aku tinggal tu ..

Dan , kawasan tempat aku tinggal pon terlibat sama .. 2 buah rumah terlibat sama dipecah masuk dan beberapa barang berharga telah dicuri.. Dan salah seorang jiran tu , kenalan di FB aku .. siannn ..

Laporan polis telah dibuat dan langkah berjaga jaga diambil .. Hurmm .. Antaranya .. haaa .. Ada laaa .. Apa pun , harap PDRM dapat tingkatkan lagi rondaan di samping kena wujudkan pasukan keselamatan ( RT ) ..

 

Meeting ni punya pasal , aku dah balun dua keping roti canai .. Perghhh.. Rosak diet !

 

Published with Blogger-droid v2.0.10

Isu tong sampah pon nak share 1 dunia ?

 

Hahahaha .. Kecik je dik dunia ni rupanya..

Dik , ni abang nak habaq mai .. Abang mmg suri rumah , tapi abang bukanlah duduk makan tidur makan tidur yer .. Zaman sekarang , kerja tak semestinya kena gi pejabat .. Jadi , belajar rajin rajin la yer .. PM dan mantan PM pon blogger ..

Ok , meh sini abang nak jawab .. Kenapa nak up satu dunia ? Aiyokk .. Satu dunia tau rumah mana ke ? Rileks dik .. Nak ikutkan , abang lagiii hangin satu badan ..

Kenapa ? Kerapkali sebelum ni  ada je bekas makanan di depan rumah tu.. Bila datang angin , sampah tu datang la singgah rumah jiran..

Ok , masalah ‘tolong’ kutipkan tu takde apa hal la kan.. Tapi bayangkan kalau dah  masuk longkang dan mula tersumbat kemudian nyamuk mula la beranak pinak .. Aedes pon mulaa membiak .. Rasanya sapa mangsa ? Nak tunggu terperuk dalam hospital baru nak menyesal ?

Rileks dik ..Tujuan bukan sekadar nak sedarkan ‘satu kepala’ tapi banyak kepala !! Malah abang ni pon terpaksa sedarkan diri dengan periksa tong sampah dan membersihkan walaupun malas !

Jangan pandang remeh soal kebersihan apatah lagi kita ni menumpang .. Yang tinggal kat sini , bayar beribu setiap bulan . Bukan seringgit dua .. Dah tu bukan berkongsi dengan sapa sapa .. Penat keje siang malam untuk bayar duit rumah ..

Ok , malas nak ungkit hal tu .. Andai terasa , maaf la yer .. Tapi kalau dibaca kembali , takde sebut nama sapa sapa , tinggal mana malah bukan tau pon rumah kat mana .. Antara kita saja yang tau .. Jadikan pengajaran . Buktikanlah anak dara zaman ni , setanding dengan harga yang diminta yakni berpuluh ribu.

Banyak mata memandang dan tunggu masa nak menegur .. Cuma aku pilih jalan gini sebab , ramai akan dapat pengajarannya termasuk juga aku dan juga sapa sapa yang mengenali aku ..

Tiada niat nak mengaibkan melainkan jika terasa diri dan tidak mahu mengaku kesilapan .. Hidup berjiran mmg perlu beradap tapi apa kata cuba pandang cermin dan tengok sekeliling anda .. Jiran anda semua berbangsa melayu yang beragama Islam dan dah pun berkawin .. Bermakna , anda muda dan kami ni orang orang tua .. Faham tak ni ?

Jangan marah yer .. Untuk kebaikan bersama . Abang mmg tak cukup kain untuk jaga kain orang lain ..

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI