Khamis, 26 September 2013

Biar buruk tapi .. dari cantik tiada isi !

 

Lama tak terima komen begini .. Ke ini satu kritikan atau satu ugutan mahupun satu kejian ? Gulp ..

Bukan tak pernah ada offer untuk buat satu blog khas untuk aku .. Kasi cun lagi .. Tapi aku tak berminat walaupun nak sangat ubah .. Kenapa aku tak nak terima dan biar saja begini ?

Jawapan aku ialah satu .. Mereka masuk blog aku adalah kerana apa yang aku tulis ! Walaupun blog yang cantik satu kelebihan tapi aku tolak kelebihan begitu. Maklumlah , manusia cepat kagum pada kecantikan dan tertutup abis apa yang nak disampaikan pada disebalik kecantikan itu. Cam perempuan cantik tak tutup dengan perempuan cantik yang menutup ketika mengajar di dalam kelas orang dewasa .. Heee ..

Satu lagi , bila ada blogger baru naik dan baru nak buat blog , bila lihat blog aku gini , pasti mereka berkata ..

“ Blog gini aku pun boleh buat ! Bukan susah ponnn !! “ . Dan dia pun buat .. Secara tidak langsung , lahir lagi blogger yang inshaAllah berkualiti penulisannya setelah terdorong untuk menghasilkan sesuatu yang lebih baik dari blog aku ni ..

Aku tak perlu perkatakan  mengenai tuan punya blog yang bagi komen diatas utk mengeji mahupun mengutuknya . Aku ada masuk ke blognya dan tersenyum. Masing masing punya cara tapi jangan kita pertikaikan orang lain hanya kerana kita berBMW dan orang tu berPROTON SAGA je .. Mana tau orang yang berPROTON SAGA tu habiskan masa lapangny dengan membawa anak yatim ke sekolah berbanding yang berBMW yang mana habiskan masa lapangnya di padang golf .. Biar Allah saja nilai niat kita.

Akhir kata dari aku yang ‘kosong’ ini , cermin cermin diri kita dan pandang juga kiri kanan ..

Bikin daddy gile ini hari !

 

Abis tunggang langgang rumah hari ni dibuatnya .. Aku dah nak letak jawatan dah ! Dah mandi , dia kencing pulak atas lantai ! Dah pulak nak kena mop.. Pastu bila makan , dia sepahkan atas lantai..

Photo

Bagusnya dia … bila aku pandang marah , dia berenti ! Dan datang pujuk aku dgn cium pp aku !!

Published with Blogger-droid v2.0.10

Tahniah Adam AF dan Fiza Elite

 

Satu perubahan yang sangat mengagumkan ! Dan tak sangka sungguh ianya dari mereka.Maha Agung Allah .. Sekejap saja manusia boleh berubah dan sebaiknya berubah ke jalan Allah ..

Aku bila lagi ? Huhuh..

Photo: Tahniah! Adam dan Fiza..

Kalau dah suka , berkenan .. Terus la menikah kan ? Buat apa tunggu lama lama .. Berkepit sana sini kesudahannya ,masuk angin keluar asap !

Buat mereka , semoga Allah berkati perkahwinan mereka dan juga perubahan mereka ini.

Syahdu tengok diorang . Dah jumpa jalan ke syurga.. InshaAllah ..

Kembali kegiatan lama !

 

Malas dah nak main badminton ni. Last main , masa zaman persekolahan . Selepas gagal menempatkan diri dalam pasukan negara bagi kempen Piala Thomas setelah gagal tipis pada Rashid Sidek ketika tu , aku terus gantung raket aku !

Hurm.. nampaknya ianya kembali menghantui aku setelah aku turun ke gelanggan baru baru ni di Komplek Sukan Nilai .. Best woo situ ! Gelanggang gile banyak . Pastu guna getah hijau tu. Teringat kembali saat saat aku bergelar juara flat bawah 7 tahun. Perghh.. Tak sangka juara ! Tu pun sbb lawan aku tarik diri .. Dia sunat malam sebelum tu !

Photo: Blogger Weekends Activity : Badminton

Photo: RIADAH...........fuhhhhhh!!

Hurm.. semakin bergiat aktif rakan rakan blogger aku ni .. Hari ni badminton , pasni paintball lak .. Perghhh ..

Selain main dengan kengkawan blogger ni , aku layan gak ngan jiran jiran taman perumahan aku ..

Terasa muda balik .. heee ..

Peti sejuk terbaru Mitsubishi Folio BXseries, JXseries dan Zseries !

 

Wowww…. Pantas betul Mitsubishi keluarkan peti sejuk yang bermutu tinggi .. Hari tu , diorang keluarkan L4 Grande yang sangat digerami oleh wife aku .. Kali ni mereka keluarkan 2 jenis sekali gus iaitu FOLIO MR  JX64W / FOLIO MR BX52W .

Pelancaran Peti Sejuk Siri Folio JX dan BX ini telah dijayakan baru baru ini di ALOFT Hotel , Kuala Lumpur .

Menarik sungguh kan ? Perghhh .. Bayangkan ianya berada di bahagian dapur rumah kita… Perghhh .. Confirm dapur jadi tempat lepak punya laa .. Tak sangup nak tinggalkan peti ais yang sangat menawan ini ..

Apakah yang menarik sangat peti ni ????

Menggabungkan ciri-ciri terbaik dengan teknologi canggih, peti sejuk ini direka secara erganomik dan memaparkan ruang simpanan berguna, ruang pembeku berdiri kompak bebas fros dengan laci menggelongsor yang meminimumkan kehilangan udara sejuk dan laci pelbagai gunaan dengan pembahagi untuk meyimpan sayur-sayuran.

Antara ciri ciri utama yang ada pada peti ais ini ialah Vitamin Factory , pembuat ais automatik ,pembekuan lembut . penyah bau anti-bakteria , rak auto . penyejuk bukan CFC , smart cube dan struktur penebat kepanasan nipis baru .

Peti ais ini mempunyai ruang penyimpanan yang cukup besar dilengkapi dengan penggunaan teknologi Folio LED yang membuatkan penggunaan tenaga elektrik lebih efisien , meningkatkan kualiti pembekuan , lebih mesra alam serta mengekalkan kesegaran makanan di tahap optimum.

Tak cukup hebat lagi kah ? Untuk mengetahui dengan lebih lanjut , sila ke http://www.mitsubishielectricmalaysia.com/

Mana ada RON95 naik laa !!

 

Dengarnya RON95 akan naik lagi eh ? Tapi ada yang kata tak naik cumalah subsidi dikurangkan .. Heee.. Kalau subsidi dikurangkan , apa jadi ???

Aku pelik gak la kan .. Masa PRU ari tu , janji manis ditaburkan untuk memikat pengundi pengundi .. Tapi dah lepas PRU , lain pulak ceritanya ..

Tapi apa nak buat kan ? Bising camana pun , kita tetap gak guna. Tiada kesepakatan antara kita menyebabkan kita ditindas .. Ops , ditindas tang mana ??? Bersyukurlaahhh !!

Memanglah .. kita yg berkemampuan makan nasi lemak , teh tarik setiap pagi ni ok la.. Camana lak dengan orang  yg nak beli roti 50 sen untuk anaknya gi sekolah untuk cover makan pagi dan tengahari lak tu ? Mungkin dia tak guna kereta atau motor .. Dia mungkin berbasikal setiap hari tapi apakah barang keperluan tidak akan naik selepas harga petrol naik ??

Cakap banyak pon tak guna kan ? Kita mampu bising gini jer selagi ada pihak dok kata BERSYUKURLAH . Alhamdulillah ..

Tak tau nak kata apa dah ..

Kawan baik Qhaliff ..

 

Tak sebaya tapi pantang jumpa ! Menariknya , bila si Aniq ( sepupu yang besar tu ) suruh sayang kat pipi dia .. Qhaliff cium laa diaaa ! Tapi bila bapak dia suruh ? Jangan harap lerrrr …

Photo

Photo

Hahahaa .. Boleh pulak Qhaiff panjang kerusi ni ala ala style upin ipin tu pastu layan kartun sama sama .. Aku panggil pun dia wat dek ! Haihhh … Siap la pasni aku ..

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI