Jumaat, 4 Oktober 2013

Qhaliff tolong daddy jadi blogger pulak !

 

Published with Blogger-droid v2.0.10

Nokia Lumia ada Instagram ke ??

 

Sebelum ni , mmg takde .. Tapi baru-baru ni , ada daahhh ! hehehe … Sewaktu kali pertama aku pakai Nokia Lumia 925 ni , aku rasa sangat tak best.. Hati aku masih terikat pada HTC .. Maklumlah , dah guna bertahun tahun ..

Tapi selepas aku menang Nokia Lumia 925 ni , aku explore abis abisan ! Dan ternyataaaa .. Woww ! I likeeeee laahhh !! Nasib baik laaa aku menang ! ahahahha .. Rezeki !

Ok , untuk telefon bimbit yang mengunakan operasi Window Phone terkini , bagi pengguna sedia ada Instagram .. sila download 6TAG. Sama jeee  ! Ianya bukan satu app yang baru tetapi sama seperti Instagram. Mereka ‘berkaitan’ cuma nama je lain .. hehehe ..

Contoh aaa.. Ni gambar Qhaliff yang aku nak upload ke Instagram.

Selepas download 6Tag , login guna id kita seperti biasa dan .. Tadaaaa.. Keluarlah paparan begini .. Amacam ? Comel cam aku kan ? Hahahaha..

Dan uploadlah gambar yang aku nak tuuuu tanpa rasa bersalah .. hehehe.. Tak dedah aurat kan ? So tak perlu rasa bersalah la.. hehe ..

Selepas berjaya upload , aku tengok Instagram di tab aku yang gunakan Android.. Taadaaa… Ada kooooo !!

Perghh.. siap la pasniiii .. Makin banyak laaa aku upload gambar di Instagram ! Muhahahahahahha …. Muhahahahahha …

Ada satu lagi yang best mengenai  Nokia Lumia 925. Nanti aku ceritakan ..

Kensel nak jual ! Heeee…

 

Comel je dia kan ?

 

Olololooooo… baiknya diaaa …

Nampak comel jer kan ? Rasa cam nak tiom tiom je diaa.. Tiom tu cium ler ! Bahasa budak perasan cute zaman ni .. hahahaha .. Jangan marah aaa ..

Apa kaitan dengan mangga kat bawah ni ??

Bayangkan jika mangga ni kena kepala anda di kala anda tidur dan yang membalingnya adalah budak di atas ni ?

Perghhh .. nyaris kena mak dia ! Ari tu dah remote Astro buat singgahan di bibir wife lalu mengeluarkan darah. Comel kan ?

Geram  ??? Biasa la budak budak.. Kalau bukan budak , lamaaaaa dahhhhhhhhhh … Grrrr …

 

 

Published with Blogger-droid v2.0.10

Pandai dah dia !

 

Apa saja yang aku buat , mata dia akan memerhati dan dia akan buat semula apa yang aku buat ..

Contohnya , cam bukak pintu pagar ni .. Pintu pagar luar tu , dia dah tau camana nak bukak .. Yang ni , tak reti lagi dia .. Dalam erti kata lain , pasni kena hati hati ! Amat bahaya biarkan dia sendirian !

Selain bukak pintu , peti ais adalah tempat kegemaran dia ! Dia tau disitu ada banyak ‘harta karun’ yang boleh diisi dalam perut .. Grrr …

Dalam kereta , sebelum aku start enjin .. dia perhatikan kat mana lubang kunci kereta dan tindakan selepas itu ! Perghhhh … Bijak cam aku gak ! Hahahaha .. Tamo la cam aku.. Cam mak dia .. Cam aku , bijak kot belah lain ! Hahahaha ..

 

 

Published with Blogger-droid v2.0.10

Potong stim betul la !

 

Baru nak feel WALKING DEAD versi Malaysia .. Sekali .. Hurm… Aku ni bukanlah nak cari salah filem tempatan tapi kot ya pon , hati hati la skit. Walaupun ianya sekadar filem komedi , orang yang datang tengok tu , bayar tiket dan masa diluangkan untuk support filem tempatan tapi bila ianya dibuat sambil lewa gitu jer .. hurmmm

Aku tak nafikan filem hollywood yang box office pon banyak gak masalah masalah gini tapi tidaklah menonjol sangat .. Kalau menonjol pon , penonton lebih teruja pada jalan cerita atau kesan khas yang digunakan. Jadi tertutuplah kesilapan itu..

3 saat kemudian ..

 

Ok la .. sehingga babak ni , aku leh katakan filem KL ZOMBIE ni  ok la skit dari filem hantu yang mengarut kebelakangan ni .. Kiranya , kalau tonton pon leh la ketawa gak laa..

Namun , belum cukup buat aku untuk pergi ke panggung. Cuma aku tak beli dvd cetak rompak je .. Hehehe.. download jer.. Alooo , download pon guna duit ok !! Bukan copy dari kawan tauuu !

Hehehe .. Yer , tauuu .. tetap cetak rompak.. Dah tu nak wat camana .. Kang gi , tak berbaloi .. aku gak rugi ! kan kan ? 

Toshiba Canvio Slim II , sesuai untuk anda !

 

External Hard Drive yang sangat menawan hati aku ini , pastinya dari Toshiba ! Kenapa ? Senang citer , tengok warnanya saja dah buat aku tertawan .. Aku suka warna luaran TOSHIBA CANVIO SLIM II ni .. Serius sangat ‘mahal’ bila orang tengok walhal tak la mahal mana pon .. hehee ..

Berkapasiti 1 Terra Byte  ( 1TB  ) dengan harga tidak lebih dari RM300 ini  pastinya akan memikat anda yg tercari cari external hard disk utk menyimpan data dan buat backup file yang sedia ada ..

Kenapa aku kata gitu lak ? Haaaa ..

Pertamanya , Toshiba  Canvio® Slim II  ini boleh klonkan keseluruhan komputer anda ! Kalau kata nak format pc , maka gunakanlah Toshiba Canvio HDD ni untuk mengklonkan keselurahan pc anda  termasuk sistem operasi dan juga perisian ! . Perisian sedia ada dalam HDD tu. Tak peru risau..

Keduanya ,  Canvio® Slim II dilengkapi dengan perisan Popoplug yang mana bernilai USD$29.95 ( utk PC /MAC ) bagi memudahkan anda memuat turun atau mengakses gambar anda di dalam hard drive ini melalui tab atau telefon bimbit anda !! Haaa.. senang kan ?? Tapi perlu ada internet la ..  dan komputer perlulah dihidupkan senantiasa .. Kalau off , camana nak tranfer kan ? Hehehe ..

Dan juga percuma 10GB cloud storage. hehehe ..

Perbandingan yang aku guna sekarang dengan Toshiba Canvio yang lebih slim dan menawan ..

Seperti external hard drive yang lain , Toshiba Canvio Slim II ini juga dilengkapi dengan kata laluan jika ingin mengaksesnya. Kalau hilang , tak la pening kepala kan ? Hehehe ..

image

Antara kelebihan lain Toshiba Canvio Slim II ini ialah jadual backup secara automatik ! Anda setkan bila masa yang anda rasa nak buat , dan ianya akan dibuat secara automatik. Selain itu , anda juga boleh pilih folder dan file untuk dibackupkan.

Ops .. NTI® Backup Now EZ™ full system backup hanya boleh digunakan pada platform Microsoft Windows jer ..

Dan jangan lupa , jika dah beli Toshiba Canvio Slim II ni , sila download Popoplug pada telefon bimbit dan tab anda bagi memudahkan kerja kerja backup dilakukan. Haa.. Hanya terdapat pada pengguna Apple dan Android sahajaaaa .. hehehe ..

Sekali lagi.. Harga dalam lingkungan RM200 lebih gitu laa .. Dah ada dipasaran rasanya .. hehehe ..

image

Hehehe.. Jangan tak tauuu yer .. Canvio Slim 500GB pemenang bagi anugerah reddot design bagi tahun 2013 .. Ini bermakna produk ini diiktiraf !

Tunggu apa lagi ? Kata nak cari kan ? Cari , belek belek .. sesuai ? Jangan tengok jer .. Beli terus ! Hehehe..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI