Sabtu, 5 Oktober 2013

Bila JDT ‘belasah’ TRW !

 

 

Minggu lepas , di Johor , Kelantan dibaham 4-2 .. Perghhh .. Wife terkedu .. Tapi aku kata kat dia , rileks laaa … Ada 90 minit lagi wooo.. Banyak giler masa !

Bukan apa .. Tau sangat dah bolasepak kat Malaysia ni terutama Kelantan. Maaf cakap la yer , aku bukan peminat setiap liga Malaysia .. Duuuulluuuuuu , aku minat laa.. Zaman Semi Pro .. Tapi selepas kejatuhan Liga tu akibat rasuah , aku malas nak follow dah .. Bukan apa , aku jerit pon bukan dapat duit. Kawan , benci lak aku sbb sokong pasukan lawan dia ! Hahaha.. Baik aku sokong bini Mat Yo .. Opss.. sori , jangan ada unsur peribadi di dalam blog yer ! Ingat tuuu ..

Malam ni , aku plan nak gi Alamanda .. Nak cari baju renang Qhaliff.. Isnin ni nak gi holidayyyy .. Tapi wife kata Kelatey main malam ni. Dia nak tengok. Aku kata , tak yah tengok laa.. Menang besar punya ! 

Dia nak tengok gak .. Aku pon ok je la.. Gi beli satay dan mee goreng mamak utk bekal tenaga bagi menjerit sepuas hati kang .. hehehe ..

Dan , tak sampai beberapa minit .. gol dah .. Aku pandang wife dan berkata ..

“ Kata dahh .. tengok kaki laaa … “ ..

Dan gol lagi.. Aku senyum.. Aku suh dia gi solat dan masuk tidur sbb dia pening ..

“ Tak yah risau aihhh .. Menang dah tentu. Kalah dalam tangan .. “.

Camana tu ? hahaha .. Ok , okkkk ..

Buat penyokong JDT , jangan kecewa aihhh .. Rileks laa .. Tiap tahun ada liga ni .. Piala tu takkan gi kemana punya laa.. Lagi pun , perancangan jitu dah dibuat untuk JDT tahun depan .. kan ? Apadahal kan ?

Kehadiran JDT dalam kancah bolasepak negara , telah menambahkan lagi kemeriahan liga M ni .. Tahniah !!

Dan TRW , aku tau benar semangat juang mu ! Apatah lagi jika bermain di gelanggang sendiri .. Sepatutnya , di Johor ari tu , JDT jangan benarkan TRW jaringkan gol langsung dan sumbat banyak banyak sbb di KB , mereka akan bangkit dalam semangat yang sukar diramalkan..

Tahniah TRW dan JDT .. Sapa menang atau kalah , tak penting .. Yang penting , semangat kesukanan perlu ada .. kan kan ?

Takziah buat penjaga gol JDT ..

Dendam tak berbalas lagi !!

 

Semakin menambah dendam lagi ada laaaaaa .. 5 lebam kat badan. Pelik , diorg takde la pulak !!

Tamo main dah pasni ... majukkk aihhh.. Minggu depan , main pon best ni.. heeee..

Published with Blogger-droid v2.0.10

‘ Kampung Girl ‘ di tv berapa tah ?

 

Aku rasa di TV3 kot ? Kan ? Tertonton tadi dengan wife . Dalam 10-15 minit gitu laa … Pastu aku layan Qhaliff sebelum naik ke tingkat atas untuk workout skit .

Kenapa aku tinggalkan drama yang ramai kata best sangat tu ? Hurmmm .. Aku bukanlah pengkritik apa saja yang diterbitkan kat tv atau panggung tu haaa tapi cuba ada la jugak aku nak ‘tegur’ . Maklumlah , aku pun ada hak nak tegur sbb aku bayar elektrik dan beli tv cash … Haaa .. Dan juga warganegara Malaysia yang sah !

Senang cakap la.. untuk drama bersiri Kampung Girl ni , aku cuma tak berkenan tang babak romantis pasangan tu. Tak perlulah nak tunjuk sampai ke atas katil. Kena kreatif la skit untuk tonjolkan babak romantik gitu ha..

Bukan apa .. budak budak sekolah yang tengok drama ni , tersengih sengih dok tengok. Pastu , ada yang buat praktikal ! Camana tu ? Aku bukan cakap kosong.. Ni haaa .. kat FB kelmarin , ada pulak video budak sekolah dok berangan nak nikah dann bunuh sapa cuba rampas kekasih dia ! Pergh.. Aku malas nak kata lebih .. Ha..Tengah tahan mulut ni..

Jalan cerita dia menarik cuma pengarah perlulah lebih kreatif terutama nak tonjolkan babak babak yang aku rasa orang dah kawin pon segan nak tengok ! Tak caya ? Aku dah buat ‘ apa kata survey’ pon !!

 “ budak2 sekarang pun dah paham babak2 atas katil.. kita yg tua lak kadang termalu sebab tertengok dengan budak2. “

“ Org yg dah kawen pun malu nak tgk. Tp budak pulak yg suka “

“ ntahnya..pengarah filem melayu ni sama je duk terikut filem barat yg tak ada moral, suka buat adegan atas katil “

“ Tgok selingan pn mual.knapa citer mlayu nk d tonjolkn sbgitu?ade adegan ranjang,sepak terajang,pukul memukul mcm samseng??(filem bencinta.filem longkai dll)yg melakonkn org mlayu lak...
Kt pngarah ade pngajaran.tp bile tgok kt mner pngajaran nye?yg bnyk babak2 yg begitu memualkn.kt sbg ibu bapa risau tkut ank2 kt mlihat dn mniru..tp itu la yg trjd skang... bab iklan pn rase2 dh ade unsur2 sbgitu kalu yg perasan.. “

“ Di sekolah pn plajar drjh 2 dh brani buat semua ni .. dunia da nk kiamat .. “

Hurmmm .. kang kata lelebih , kata tak support drama atau filem tempatan walhal merekalah yg tak fikirkan baik buruk untuk penonton ! Bila penonton fikirkan baik buruk , tau pulak melenting ..

Apparaa …

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI