Isnin, 14 Oktober 2013

Black Canyon , Alamanda wajib singgah makan !

 

Alamanda Putrajaya .. Kalau pergi sini dalam keadaan kelaparan , pasti tak tau nak singgah mana untuk makan .. Kalau ikutkan aku , semuaaa dalam ni sedappp belakaaa ..

Tetapi jika ada wife dan Qhaliff .. confirm kena cari yang menarik dan selesa .. Manakah itu ??

Hehehe.. Aku akan pilih Black Canyon. Satu tika dulu , Black Canyon bukanlah pilihan aku sbb layanan yang kurang memuaskan serta makanan yang .. hurmmm .. ala ala je gitu ..

Tetapi sejak dua menjak ni , terdapat perubahan .. Apa yang dihidangkan , serupa dalam gambar ! Yang ni sukar nak dapat kat mana mana restoran yang pernah aku pergi.. Dalam gambar menyelerakan tapi bila sampai atas meja .. gulp ! Jauh lari rupanyaa..

Kalau tanya aku apakah makanan feveret aku , maka jawapan aku ialah .. semua !! Semua nampak sedapppp !! Huhuh..

Tapi utk malam tu , aku main pilih je.. Tengok gambar cantik , itulah yang aku pilih.. Hehehe… Apakah sama ?

Yerrrr.. samaa .. Hahahah .. Dan rasanya ? Yummyyyy… Harga yang sedikit mahal tidak menjadi perkiraan aku sbb berbaloi dengan apa yang aku makan ..

Aku try 3 jenis makanan dan .. sedap kesemuanya !! Airnya pun sedap banget terutama lime jus dia .. Terasa masam dia hingga  ke hujung tekak ! Huhuhu …

Aku keluar dari restoran ni dengan perut kenyang sangat ! Lama dah tak rasa kekenyangan gini bila makan kat restoran .. heeee …

Haa , baru aku tahu kewujudan aplikasi HungryGoWhere.my yg mana mudah utk kita cari restoran utk menikmati makanan tanpa kira masa dan tempat ! Download je ke dlm smart phone  korang ( Android dan iOS ) dan bersedialah utk menikmati makanan yg meyelerakan !! Waalaahhh …

Untuk lebih lanjut , sila baca kat SINI ..

Selamat Hari Raya , daddy !!

 

Jgn maraaaaaaa aaa , daddy !! Selamat hari rayaaa , semuaaa !!

Published with Blogger-droid v2.0.10

Adik Muhammad Qhaliff Iman ..

 

Tadi masa scan , doktor kata dia gerak gerak.. Kikiki.. kelaparann gituu.. Serupa Qhaliff masa duluuu .. Hehehe … Kuat makan .. Pastu bila lambat makan , menendang nendang.. Nampak kaki dia timbul .. Huhuhuh..

Alhamdulillah .. sihat ..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Ada jugak Ikan Patin Tempoyak kat sini !!

 

Kat Salak Tinggi  ! Perghhh .. Dua kali aku tambahhhh .. serius , sedapp koo .. Walaupun kuahnya tak pekat mcm yg biasa aku jumpa tp rasanya tetap sedap !! Baunya saja dah cukup menyelerakan..

Sepotong ikan patin , RM6 .. Besar gak la ikannya.. Macam macam gak masakan yg ada kat sini tp aku makan ikan patin tempoyak ni jer .. hehee .. Qhaliff , makan nasi ngan ikan goreng je.. Dia dah nk makan mcm org tua mkn ..

Lain kali , aku nak redah dlm Salak Tinggi ni.. Byk kedai mkn rupanyaaa ..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Pemeriksaan pertama kali di Klinik Kesihatan Salak , Sepang

 

Bagus staff kat sini .. takde yg masam muka walaupun esok nak raya dan org awam yg dtg pun ramai namun mereka layan dgn baik sekali ..

Hurmm .. Rasanya pasni nak tukar ke Putrajaya sbb dkt ngan opis wife .. Tapi kalau service kat sini ' cantikk ' , baik kat sini jer ..

Bila aku pusing pusing dan baca kerta kertas yang ada di papan tanda , maka fahamlah aku.. Klinik ni dah berkali kali menang pertandingan kaunter terbaik .. Patutlahhh . Baguss baguss !!

Tahniah dan teruskan berkhidmat dengan cemerlang ..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Tips dapatkan Samsung Note 3 dari tersayang !

Amacam ? Rasa rasa leh dapat tak ? Apakah si ibu akan tergoda dgn bibirnya itu ? Jika ya , anda juga mampulakukannya ..

Semoga berjaya !

Published with Blogger-droid v2.0.10

Bikin daddy huru hara dalam kereta !

 

Abisss dia selongkar sementara tunggu mak dia abis shopping tudung kat Ariani !! Aku jugak berpeluh dok mengutip sana sini !! Adehhh …

Photo

Photo

Tak pe la Qhaliff .. inshaAllah , tak lama lagi jadi abang .. giliran pening kepala lak ! Daddy nak tidurrr je .. Qhaliff tolong buaikan adik memandangkan dah bijak skang ni.. huhu ..

Tidur la sangat !! ADehhh .. Gamaknya nak jumpa bantal pon susah atau terbantai tidur atas keyboard !

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI