Dapur Tanpa Sempadan...

Ahad, 20 Oktober 2013

Makan malam ni , di Pulau Pinang..

Makan kat Restoran Kapitan .. Ahaaaa... Sedap beriani kambing dan ayam .. lalalalalala ...

Alhamdulillah .. esok lak makan ..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Bila blogger merenyam ..

Dlm perjalanan ke Pulau Pinang utk cover shooting projek Deepavali Petronas .. Utk legakan tekanan , makaaaaaaa ...

Terima kasih.. hahahahah...

Published with Blogger-droid v2.0.10

Men'taska'kan rumah ku..

Perghh.. kalau duluuuuu , aku confirm peninggggg .. Skg ? Sekati korang lerrr .. tak larat che Ben nak bebel .. hahaaha..

Aku join lg ada laaa ..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Lindungi anak kita ..

 

Kalau bukan kita sendiri sbg pelindung mereka , sapa lagi nak lindungi anak anak kecil ni ? Nak harapkan mereka yg dok kejar keuntungan duniawi tanpa amik endah baik buruk , jangan mimpi laa !

Ada sorg kawan cerita pada aku.. Dikisahkan di pejabatnya baru baru ni ada sorg officemate ni bawak anaknya ke pejabat atas sbb2 tertentu. Utk elakkan anak perempuannya yg berusia 8 tahun itu boring , dia pasang la citer KL Gengster dgn kuatnya..

Maka kawan yg dgr ni pon menegur la si kawan tu .. Maklumlah citer bukan citer yg sesuai ditonton kanak kanak pon tetapi dia kembali dismashnya ..

"Ni la dia.. tak sokong filem bangsa sendiri !! "..

Geleng kepala aku mendengar ceritanya.. Kot sokong pon berpada pada laaa .. Janganlah membuta tuli ! Best camana pun , pandang la jugak baik buruknya pada mereka yg disayangi ..

Hampeh gile spesis gini ! Apa yang dia pikir ? Sokong produk tempatan dengan ketepikan keluarga sendiri ?? Apa punya pemikiran la gini !! 

Tolong fikirkan baik buruk sebelum malukan diri sendiri ..

‘The Little Caliphs ‘ utk Qhaliff ?

 

Waaaa .. Daddy kena keje kerasss la pasniiii .. Adehh ibu dah bersuara nak suruh antar Qhaliff ke sini memandangkan diorang nak bukak cawangan di tempat tinggal aku ni ..

Tapi aku cam tamo je lepaskan dia skang ni.. Kesian pulak kat dia. Yelah awal awal lagi dah antar ‘sekolah’ tapi demi masa depan dia , kena la gak kan .. Sayang la.. otak sedang serap apa saja .. Jadi , kasi yang baik baik untuknya ..

Photo

Tapiiii .. menurut rakan di FB , The Little Caliphs ni terima 4-6 tahun je. Bawah tu , tak leh lagi.. Ahaaa.. boleh la aku bukak taska aku sendiri .. khas untuk bawah 4 tahun ! Antara pelajaran yang akan aku terapkan ialah , camana nak jadi blogger yang berjaya ! Perghhhh .. Confirm ramai nak punya.. Yuran pendaftaran , RM1500 pastu bulan bulan RM3000 .. Amacam ? Laku tak ??

Gilo.. nak jaga sorang pon pening .. ada hati nak jaga anak orang.. huhu .. Jaga Qhaliff dan adik dia je la nanti .. Tu pon tak tau la untung nasib aku nanti .. Apakah aku akan dibuli mereka nanti ? Tunggu saja tahun depan. Masih jauh lagi …

 

Published with Blogger-droid v2.0.10

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI