Rabu, 23 Oktober 2013

NOKIA LUMIA 925 : Setelah dipakaikan baju ..

 

Masa dapat tu , mmg cun laaa .. sayang sungguh nak pakaiiii .. Tapi bila dah pakai .. dah dilasakkannn .. maka , nampak laa calar sana sini .. Hurmm.. Dah tak sayang dah ..

Bila aku dah confirm menang .. heheh.. Itu handphone milik aku maka , kena la jaga kan ? Nak beli mahal … Dah tu kameranya lak mmg tiptop … rugi la dibuat sepak je dek Qhaliff..

Maka , aku gi cari baju dan screen protector untuk Nokia ni memandangkan mudah benar tercalar tapi sukar untuk retak ! Haaa.. Berbeza tuuu .. Tahan lasak gak woo..

Dan , aku berjaya jumpa.. Masa tanya kat butik Nokia , screen protector tu harganya RM80 ! Perghh.. tak leh blahhh .. Kat Low Yatt baru dapat RM20 jer.. ok la tu.. kualiti punya ..

Tambah dengan baju sbb mudah tergelincir body Nokia Lumia 925 ni.. nak grip kuat kuat , takut rosak lak.. hehe..  Terasa superman sat.. hehehe..

Jumpa gak.. RM23 jer .. Cantik gak.. macam macam warna dan gaya ada .. Aku amik yang ni.. Bila dah dipakaikan , tu diaa.. Jatuh cinta balik .. Tak jadi nak jual ! Heeee..

Photo: Nokia lumia 925

NOKIA LUMIA 925 : Setelah dipakaikan baju ..

 

Masa dapat tu , mmg cun laaa .. sayang sungguh nak pakaiiii .. Tapi bila dah pakai .. dah dilasakkannn .. maka , nampak laa calar sana sini .. Hurmm.. Dah tak sayang dah ..

Bila aku dah confirm menang .. heheh.. Itu handphone milik aku maka , kena la jaga kan ? Nak beli mahal … Dah tu kameranya lak mmg tiptop … rugi la dibuat sepak je dek Qhaliff..

Maka , aku gi cari baju dan screen protector untuk Nokia ni memandangkan mudah benar tercalar tapi sukar untuk retak ! Haaa.. Berbeza tuuu .. Tahan lasak gak woo..

Dan , aku berjaya jumpa.. Masa tanya kat butik Nokia , screen protector tu harganya RM80 ! Perghh.. tak leh blahhh .. Kat Low Yatt baru dapat RM20 jer.. ok la tu.. kualiti punya ..

Tambah dengan baju sbb mudah tergelincir body Nokia Lumia 925 ni.. nak grip kuat kuat , takut rosak lak.. hehe..  Terasa superman sat.. hehehe..

Jumpa gak.. RM23 jer .. Cantik gak.. macam macam warna dan gaya ada .. Aku amik yang ni.. Bila dah dipakaikan , tu diaa.. Jatuh cinta balik .. Tak jadi nak jual ! Heeee..

Photo: Nokia lumia 925

Dia calarkan lagi !!

 

Ginilah rupanya selepas berjaya mencalarkan Note 8.0 aku tuuuu .. Adehhh .. Tak cukup dengan calar , siap pijak lagi ! 12kg koooo .. dua dua kaki naik dan berada atas Samsung Note 8.0 aku tuuu.. Kental la pulak Samsung ni.. huhu ..

Kan semalam aku ke Low Yatt.. Selain beli screen protector untuk Nokia Lumia 925 aku tu , aku tukar sekali yang Note 8.0 ni .. Yelah , dah macam kena cakar dek Wolverine dah rupa skrin aku tu ..

Dan hari ni … Dah Qhaliff bantai buat garisan atas tu dgn gunakan kabel charger tu haaa  ! Adehhhh .. Kecik besar kecik besarrr aku tengok dia .. Dia tengok aku ? Terus ketuk aku dengan Note tu seolah nak sampaikan mesej ..

" Note ni lebih disayangi ke , wahai daddy ku ?? " ..

Nak je aku balas ..


" Dengan Note tu la daddy boleh beli lampin dan susu ko tiap minggu ! "..


Adeh.. anak oh anak ..

 

Published with Blogger-droid v2.0.10

Kampung untuk dijual !!

 

Ada ke ? Hahaha .. Dah ada orang nak beli , tentu ada orang nak jual ! Heheheh ..

Teringat kisah dongeng dulu dulu.. Dongeng ke ? Kerana judi , kampung tergadai , tak silap aku .. Sat google , kot kot ada yang baik hati buat entri pasal tu ..

Haa.. ada .. Cerita Pak Kaduk .. Hehehe .. Ayamnya menang tapi kampungnya tergadai.. Ada korang ingat cerita tu ? Tak ingat ? Sila google .. Belajar belajar google dari banyak bertanya atau biarkan persoalan tu berlalu begitu saja .. Rugi.. Ilmu woo ..

Photo

Berkenaan dengan saudara kita yg nak beli kampung ni , aku pasti dia tengah hadapi tekanan .. Bukan gila atau tekanan perasaan tapi stress .. hehe .. Dengan cara gini , dia akan gelak sendirian dan tenang kembali.. Biasanya aku buat gini laa..

Er, kalau tak betul .. maaf la .. Kot mmg benar dia cari kampung untuk dibeli.. hehehe .. Gud luck noooo ..

Nasi lemak sedap ..

 

Ramai tanya .. mana dapat nasi lemak daun pisang ni ? Yelah kan , sekang ni nasi lemak letak dalam bungkusan yang takde daun pandan. Mana nak naik aromanya kan ? Hurmm ..

Photo

Yang aku beli ni kat Restoran Nija di Bandar Baru Salak Tinggi. Memang akan abis dengan cepat punya. Kena gi beli awal pagi lagi .. Hehehe..

Biasanya aku akan beli 4-5 bungkus … 3 untuk aku , wife dan Qhaliff .. sebungkus je .. huhu.. Memang boroi la pas ni .. heee.. Harga ? RM1.20 kot .. tak ingat .. lebih kurang gitu la …

Kad diskaun untuk anda !! Tapi ..

 

Semalam , sedang aku sedap makan bihun goreng yang adik aku beli .. tiba-tiba ada call masuk .. Aku pantas menjawabnya. Risau kot ada awek call nak bagi job.. hehehe .. Acah jeeee laaa ..

Tapi , mmg suara awek kat sebelah sana dengan suara agak dikawal agar nampak ala ala koperat dan bunyi latarbelakangnya serupa macam dalam bursa saham .. hehehe ..

Perempuan tu mula bercakap .. Dia sebut nama penuh aku. Kagum.. Mesti bukan pasal blog ni … Perempuan tu terus bercakap tanpa rasa bersalah .. Katanya aku terima 2 diskaun kad utk pengguna Touch N Go yg aktif . Dia tanya aku guna Master atau Visa kad tak ? Kalau guna , bank mana ? Aku jawab tak ..

Dia tanya  samada aku gunakan debit ? Aku jawab yer.. Bank mana ? Dia tanya..Aku jawab , Maybank .. Best part ni .. Dia bgtau aku ni.. Ini sekadar semakan yer .. Bila tarikh luput pada kad ye ?

Hahahaaha... Apa ingat aku bangang sangat ke ?? Jangan sesekali dedahkan butiran yg terdpt pada kad atm anda .. Seingat aku , segala butiran mmg penting. Tak kisah la 3 digit ke , 4 digit ker .. Mana yang diorang dah tau , biarkan.. Apa yang diorang tak tau , jgn kasi tau !!

Dan aku bgtau dia .. Aku tak perlukan diskaun kad.. Terima kasih.. Terus letak .. Malas nak berjimba jimba lagi dengan dia .. huhu .. Pastu aku terus update dalam FB .. Daaaaannn , tu diaaa… Ramai kawan kawan kongsikan pengalaman mereka !

Antaranya ..

  • bro , aku pun terkena pagi tadi , dia kata dari maybank , nak bg diskaun kad mcm u punya kes lah , aku jerit kuat TAK MINAT ! terus letak phone , pastu dia call lagi aku tak angkat haha
  • banyak sgt org nak menipu skrg...memula ckp lain...dah lama2 ckp lain...ader tu plak kata nak bg insurans percuma sbb i pki bonuslink...alih2 minta kad kredit la, itu la ini la....kata percuma tapi knape nak benda2 tu semua....x ker merepek tu
  • sy pnh gak.dia ngaku dr TM. Tp suara mcm bkn org msia.mcm pelat2 indon je. Sy mintak num ofis TM tergagap2 nk jwb. Pastu dia buat xendah tanye sy nama pe. Trus sy ckp "sy inspector Nor". Terus letak hp. Tau takot.haha.
  • Sy pnh kena tlk duit insuran bagai.. Huhu.. Tiap bulan msti potong duit akaun pdhal.xda sain aggment ke apa ke.. Tra hbby ckp xyh pakai la dh kd bnk tu. Biar kosong je.. Huhu
  • Abg ben...sy dh pernah terima panggilan ni....ms dia tny ada guna kad kredit x? Sy jawab "xder sbb sy x suka berhutang"....terus dia dia cepat2 matikan perbualan...
  • aku pernah terkena sama macam ni,. time tu aku sibuk kerja part time,. so aku sempat gak layan minah yang call aku pasal benda ni,. siap mintak 4 digit no,. aku pun bagi,.. apa yg berlaku selepas aku bagitau detail semua, duit dalam bank aku lesap sikit-sikit,. nasib ler aku checj maybank2u, ada transaksi setiap bulan bayar apa entah,.
  • Aku hari tu sempat tanya..nama & no ic pemanggil..terus je dia letak...dah tak selamat... kita guna satu je bank, bank lain boleh access kits punya maklumat...

 

Perghh.. banyak lagi kes gini kalau kita google .. Kenapa makin ramai penyangak dalam negara kita ni ? Dan kenapa mudah benar kita tertipu ??  Apakah kita yakin dengan sistem keselamatan dalam negara kita ? Hurmm..

Semakin terancamkah kita ??

 

Sayur-sayur ini akan dikutip dari tong sampah di pasar borong untuk dijual di Pasar Harian Selayang, dan hasil pemantauan dan risikan yang dibuat, jarang ada orang perseorangan yang membelinya melainkan dari pihak kedai makan.".

Photo

Wow !!! Tapi tak hairan .. Bukan sekali dua aku dengar cerita mengenai kebersihan kedai makan ni .. Bukanlah semua tapi nak jumpa yang bersih tu , hurmmmmm ..

Tak caya ? Cuba tanya pada rakan rakan korang yang mana ada jadi penguatkuasa kebersihan atau inspektor kesihatan Kementerian .. Haa , macam macam laa korang akan dengar cerita .. Jangan pengsan sudah laaa..

Bila dah tau kebenarannya , berapa ramai antara kita sanggup tak nak makan kat luar.. Balik rumah , baru nak makan ? Hehehhee.. Aku rasa , ramai tak sanggup .. Tapi dalam tak sanggup tu , lebih baik berusaha cari kedai yang rasa rasanya lebih bersih dari kedai lain , kan ?

Entahlah.. zaman ni , semua nak untung walhal dia kerugian sangat sangat !

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI