Dapur Tanpa Sempadan...

Sabtu, 26 Oktober 2013

“Daddy , nak main .. “.

 

Matanya seolah ingin berkata sedemikian tapi tak terkeluar.Kalau keluar pun , sepatah haram daddy tak paham ! Huhuh.. Hanya mata mampu ‘meluahkan rasa’..

Aku perati je dia .. Akhirnya , dia melangkah berjalan ke arah budak budak tu dengan ngomel apa tah … Aku sempat tangkap dan dukung dia . Belum masanya lagi sayang .. Budak budak tu , bukan size dia .. Main pon dah cara orang dewasa .. Kang naya je Qhaliff .. huhu ..

Korang tau apa dalam kepala aku ? Camana la aku nak lepaskan dia bermain tiap petang dengan rakan-rakan sebaya nanti ? Risau dia dibuli atau membuli .. Apakah nanti aku percaya kata kata orang yang Qhaliff nakal orangnya ? Atau apakah aku hanya mampu tengok dia dibuli ? Perghhh.. sejuta pertanyaan yang bermain dibenak aku ..

Sabar .. lalui saja nanti. InshaAllah.. Yang penting , didik Qhaliff dengan disiplin ..

 

 

 

Published with Blogger-droid v2.0.10

Sedih Kelantan kalah !

 

Hehehe.. entah dari mana datang mood nak tengok bola kebelakangan ni .. Agaknya terpengaruh dengan wife la kot ..Hehehe.. maklumlah , ore kelate ..

Separuh akhir ke dua  .. Aku tak nak Kelate kalah sbb nanti ada sorang kawan tu ketawa kegembiraan .. hahahah .. Tamo tamo tamooo…

Hari yang ditunggu tiba.. saat yang dinanti menjelang .. Aku terbaring depan tv .. Qhaliff , dah masuk tidur ngan mak dia. Aku tolong tengokkan untuk si wife .. heee ..

Game bermula.. Zas zus zas zusss … ATM jaringkan dua gol . Pengulas RTM1 serius , membosankan .. Tak buat aku ceria pon .. Hahaha ..

Minit ke 80 .. Aku terlena .. Sedar sedar dah abis .. Tgk kt wall sunyi je.. Kalah doh Kelantan .. Mesti pakat sedih wife.. huhu.. Tiba tiba nampak kawan kat Facebook dok kata tahniah TRW di Timeline dia .. Huk aloh.. Kot ye kalah , jgn sampai sewel gitu haaa .. Aku pon frust gak nii ..  .. haihhh ...

Pastu, sorang lagi .. " Jupo di Kl !! "..

Biar benar ?? Aku scroll feed aku.. Tgk status kengkawan yang lain .. Huk alohhhh..Biar benarrr .. Siap bergambar ! Rupa-rupanya aku tertidurrr time diorg score gol !!! 2 gol dlm masa 3 minit ???

Arghhhh... Rugi tak join jerit sama tdddd... Tahniah TRW .. aku ore kl , berdarah penang tp aku suka Kelate ! Meriah makan wehhh .. Tetiba je eh  ? Hahahaha ..

Sebab tu lelaki suka layan bola kat kedai mamak.. Kalau tak , sure jadi cam kes aku ni laa.. Tapi memandangkan gula dah naik harga , lebih baik terus macam aku .. Kena jimattt .. jimattt selagi boleehhh .. huhu ..

Hadiah harijadi aku ..

 

Eh.. bukan hari ni tp November .. heheeh.. Kiranya tahun ni punya hadiah , mmg bermakna laaa.. Bulan Nomber punya isu .. keluar dlm majalah IBU DAN ANAK ..

Terima kasih pada wartawan Ibu Dan Anak serta editor .. buat rakan rakan yg senantiasa bg sokongan... jutaan Terima Kasih!!!

Published with Blogger-droid v2.0.10

Memang automatik ke ?

 

Tak diajar .. tp kebanyakan yg aku kenal , begitu.... Atau komen dr para penjaga , anak mereka .. nak berak mesti menyorok .. Kuasa Allah .. mereka pon tahu malu..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Hantu dalam LRT ?

 

Baru-baru ni , aku naik lrt dari Sentul Timur ke Cheras , dalam jam 11 lebih malam. Dah lama giler tak naik lrt . Nanti nak bawak Qhaliff jalan jalan naik Lrt laa .. hehehe ..

Masuk je dalam train , aku terus snap sekeping gambar dan post pada group aku di Whatsapp. Kemudian duduk.. Tenang dalam lrt .. hehehe..

Tiba-tiba kawan aku dalam group kata ada orang kat belah hujungg sekali. Aku nafikan .. Dia beria mengatakan ada .. Aku kata mana ada .. Aku seorang diri dalam train tu..

 

Kawan aku tu siap crop dan lukis lagi ! Dan kasi kat aku semula ! Tu diaaa.. Bukti ada orang ! Ke bukan orang ??? Gulp.. Aku diamkan je .. Tak kata apa apa .. Balas pon tidak .. hahahaha …

Benarkan itu orang ??? Korang rasa ??? Huhuh .. Nak tau jawapannya ? Tak yah .. gi la tidur ..

Hahaha .. marah ? Tu orang laaa … saja aku nak sakat diorang ..Takat kul 11 lebih , lrt mmg ada penghuninya .. hahaha .. kan kan ?

Tetiba teringat cerita dongeng Lrt Putra .. Ada yang pernah terserempak dengan roh pelakon popular .. huhuu …

Anak daddy !

 

Hurmm.. melekat jer .. Walaupun mak dia ada , dia nak gak melekat ngan aku ..

Nak dijadikan cerita laa .. Petang tadi nak gi makan kat Umai Cafe , Presint 3 di Putrajaya .. Yeke 3 ? Tah .. tak ingat dan malas nak ingat..  heee…

Ok sambung.. Sampai kat sana , aku malas nak turun memandangkan wife nak tapau je. Aku lak nak dengar Bajet. Mana tau ada imbuhan untuk para blogger cam aku ni .. hahahaha.. Mimpi la ko !!

Tiba-tiba wife ketuk cermin. Dia dah turun tadi dengan Qhaliff.. Tapi tak bergerak jugak .. Aku tanya kenapa ?

Qhaliff tak nak jalan. Hahahah .. Dia nak aku ikut jugak ! Adehhhh .. Dia boleh baring atas jalan tuuu .. Adoiyai.. Aku keluar , dukung dia.. Terus melekap kedua dua kaki dia ! Serupa mau panjat pokok dia .. Alahaiii ..

Bila dalam keadaan gitu , cium berkali kali dia pon, dia tak kisah .. Terasa skit mak dia .. hahahah .. Ngan daddy je dia nak jalan ..

Photo

Lama tak gi gym.. nampak tua dah muka .. Kena gi gak ni … sbb bulan depan ada shooting untuk .. haaaa.. Nanti citer lain !

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI