Dapur Tanpa Sempadan...

Isnin, 28 Oktober 2013

Berbaloi ke jadi blogger sepenuh masa ?

 

Blogger sepenuh masa bererti mendapat ‘gaji’ melalui blognya ! Ingat yer , bukan semua bernasib baik dan mampu menjana pendapatan melalui penulisan , semata mata !! Nanti ada yang tak pasal pasal , berenti keje .. pastu menyesal !

Berbalik pada soalan yang dikemukakan .. hehehe .. Berbaloikah ? Aku tanya wife aku tadi sewaktu gi makan malam .. Maka dia jawab, “ Alhamdulillah .. ok la dari keje dulu .. “ . Namun begitu , pekerjaan aku di Kementerian Pelancongan adalah permulaan kepada segalanya. Pengalaman aku melihat negeri orang , menjadikan aku lebih kreatif berfikir dalam bercerita.

Ok.. berbaloikah ? Aku tak perlu ceritakan berapa pendapatan aku setiap bulan. Banyak ke sedikit ke , aku kena berusaha untuk mendapatkan untuk melunaskan hutang hutang yang sedia ada serta menyimpan untuk masa depan.

Kalau tanya dari satu sudut yakni kepuasan .. maka jawapan aku , GILA LAAA TAK KALAU TAK BERBALOI !! Bayangkan ehh ,  dapat handphone , dapat sponsor perabot , dapat tv , dapat itu ini laaaa.. macam macam ! Tak berbaloi lagikah ? Dapat masuk tv , majalah ! Haaa.. Dapat buktikan pada orang yang dok gelakkan aku dulu , buang masa dengan internet ni !!

Apa saja yang kita buat , kalau kita tau apa yang kita buat , kita ada pengetahuan mengenainya , bakat , kreativiti serta jangan lupa akan Tuhan .. maka segalanya dalam perancangan anda untuk berjaya .. Perlu ada usaha , kesabaran , doa dan tawakal ..

Kalau fikir nak jadi kaya raya dengan blog , maka perlu ada strategi dengan lebih meluas. Anda takkan kaya dengan menanam taugeh saja  melainkan anda jumpa harta karun di dalamnya atau mempelbagaikan lagi jenis tanaman ..

Sapa makan sapa ni ?

 

Published with Blogger-droid v2.0.10

Kenapa daddy gemuk ??

 

Baru nak workout , dia mai panjat ! Camana nak kurus lagu ni haa ?? Ni baru nak push up .. nak workout berat punya ? Dia pun sibuk nak angkat gakkk haaa ..

Tahun depan , sure aku boroi ! Nape ?? Sbb kena jaga dua sekali gus .. Takde masa dah nak sentuh besi. Lebih banyak sentuh lampin pakai buang , ada laaa … huhuu …

 

Published with Blogger-droid v2.0.10

Terharu daddy dibuatnya ..

 

Dia jaga lebih awal dari aku tadi. Aku tidur lewat malam tadi pastu jaga awal skit buat susu dia dan solat subuh. Sambung jap tidur pastu sbb ngantuk sangat. Risau pulak mood tak elok bila jaga Qhaliff nanti ..

Sedang lena tidur , terdengar laaa bunyi bising berdekatan aku . Aku bukak mata.. Oh , Qhaliff jaga dah. Aku jeling je jam di Nokia Lumia aku tu. Baru 7 lebih. Baring balik..

Makin kuat pulak dia sepahkan barang dalam bilik. Dan aku buka mata sekali lagi. Tengok Qhaliff dok pandang aku sambil bebel. Aku tengok jam. Mak aihh.. Kul 10 lebih dah ??? Apasal bini aku tak kejut aku seblm keluar gi kerja ?? Adehhh ..

Aku bangkit. Qhaliff terus bangun dan berlari keluar sambil membebel. Olololo.. siannya diaaa .. Mesti lapar dah tuuu .. Ngan lampin tak tukar lagi. Biasa aku tukar jam 7 atau 8 pagi .. Kiranya mandi sekali la tu.. Ni dah lewat.. siannya dia ..

Aku berjalan keluar. Dia lari sambil mengajak aku ke dapur. Aku tau dah dia nak apa .. Ok la , aku kasi dia sebotol tanda penghargaan aku pada dia sbb baik sangat pagi ni.. huhu ..

Tapi sebelum tuuu .. Dia capai Samsung Note 8.0 dulu !! Dia ke dapur sambil pegang menda alah tu.. Mak aihhhh .. Dah serupa macam dia punya pulak !!

Baru nak mandikan dia , wife bukak pintu rumah. Dia mc. Gi jumpa doktor katanya tadi. Tak tahan dok batuk2 dan selesa. Hurmm.. Sian.. Aku suruh dia gi masuk tidur jer .. Pastu aku mandikan Qhaliff ..

Lepas mandi , makan .. Main dengan dia jap .. pastu dia layan citer feveret dia .. Kul 12 lebih , baru dia sambung tidur … huhu .. Baiknya diaaa … hurmmm

Published with Blogger-droid v2.0.10

Khas untuk wanita …

 

-iklan

Meletops uolz! Promo Gaji Bulan 10! (27.10.13-7.11.13)

 

 

1. Figure Up 3 botol RM95

3. Panty Kempiskan Perut 3helai RM40

3. 2be Gorgeous RM40

4. Collagen Plus vit e RM25

5. Toner Collagen Plus vit e RM23

6. BB Doll Molys Foundation RM39

7. Mask (Eye,lip,sheseido) 15keping RM20

8. Jamu seri pengantin RM35

9. Arche Cream 2pcs RM20

10. Bedak Tanaka 3pcs RM25

11. Hair & Removal Clean & Smooth RM25

12. Emilay whitening RM32

Ada FREEGIFT lagi uolz!

Setiap pembelian anda akan dapat FREE produk kami, Elzaa Whitening Lotion

Uolz juga boleh dapatkan Elzaa Skincare Trial Set for RM10 & ibu Putih kami dgn harga trial RM15 sahaja! Jadilah testimoni terawal kami!

Woww, bestt kan?

Contact : 017 9212631 for fast reply

Visit page: Elz beauty

Ig; Elzbeauty


P/S;

-Berminat untuk jadi ahli/dropship Atau berminat jadi agen/dropship Elzaa boleh juga contact kami di no di atas .

Qhaliff Iman dalam majalah IBU DAN ANAK !

 

Akhirnya .. Tunggu punya tunggu .. Panjang umur aku.. Dpt gak tengok Qhaliff sengih dalam majalah .. Ini kali ke dua la dia dalam majalah .. Rezeki dia .

Buat yang dah beli semata mata nak beri sokongan , jutaan terima kasih yer .. Hanya Allah saja mampu balas kebaikan anda itu .. Bagi yang belum tu , kalau sudi nak baca apa yang ditulis oleh wartawan Timang Timang tu , sila laa beli .. hehehe .. Bukan apa , mcm mcm isu ada dalam tu gak yang sesuai untuk dibaca … 

Buat team majalah IBU DAN ANAK , jutaan terima kasih ..

Keluaran bulan NOVEMBER .. Harijadi aku pun time tu gak.. heehe.. Hadiah untuk aku ni ..

Untuk tahun depan , ada online game show yg akan bermula shooting bulan Disember nanti .. Hadiah bleh tahannn .. hehhe .. Tapi bukanlah ditayangkan pada tv biasa ni.. Hehehe.. Tu lain cerita ehhh ..

 

Published with Blogger-droid v2.0.10

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI