Rabu, 30 Oktober 2013

Semakin memahami tapi ..

 

Tapi dia saja saja wat tak pahaamm !! Aku saja test dia ..

“ Qhaliff .. nak air Qhaliff tuu skit. Daddy dahaga.. “ ..

Aku cakap tanpa ada pergerakkan tangan . Malah dia sendiri dok sibuk tgk tv.. Kemudian , dia capai botol air dia.. Buka tudung dan berjalan ke arah aku lalu disumbat ke dalam mulut aku ! Boleh ????

Pastu duduk atas pangkuan aku dan sambung tengok tv ! Nak kena antar balik Kelantan ni ! Sekolah arab kat sana.. huhu .. Meraung lak daddy nanti.. heeee ..

Dia ni , mak dia gi kerja .. ok la .. aku gi kerja, menangis beria riaaa .. Anak bapakkk ..

Hasil sampingan dari blogging !!

Alhamdulillah .. Terima kasih Advertlets dan LG .. makin membara semangat nak berblog .. Skg tunggu AV receiver dari Pioneer .. Gabungan kedua dua ni pasti membuatkan jiran mai ketuk pintu umah mintak aku perlahankan skit sound ..

" Bang .. abang je ke tau tgk tv ???? Pelan skit blehh ? Nanti saya up dlm FB , baru tauu.. " ..

Huhu.. dasat imaginasi aku.. 

Tapi sayangnya .. lom leh pasang lagi sbb nak kena bukak yg lama punya dulu .. huhu .. Part ni aku malas niii .. Grrr. ?

Published with Blogger-droid v2.0.10

Bila Qhaliff baling barang ..

 

Tensen ? Seriuss .. Tensen !!! Grrr ….

Photo: Agaknya boleh bayangkan tak kalau Qhaliff Ben Ashaari yg amuk baling2 Note ke, iPad ke, Lappy daddy dia ke lantai...tiba2 dgr je..taapp! Pastu Qhaliff dgn muka "duckface"nya tanya daddy dia, suka tak, suka tak..??*ala2 Chef Ammar tu... Camna ek Adnan Ibrahim Sis Lin Sue Joshua Sunah Mohammad Siti Ruhayu Ab Rahman Ryo Azhar ek...

Tapi tu duluuu laa .. Sekarang ni tak de dah .. Kena bagi tunjuk ajar kat mereka ni . Apa yang mereka lakukan,segalanya bersebab. Kadang kadang , nak tarik perhatian kita yang dok asyik dengan laptop , handphone .. dengan Mr. Arrogengnya tuuuu .. Haa .. Terabai anak jap !

Apa yang patut dilakukan bila mereka mula mencampak barang ? Apa lagiiii .. ajak la bermain .. keluar berjalan .. atau belajar membaca ABC ..

Tapi Qhaliff , masuk part ABC .. Dia terus menguap dan cari mak dia .. automatik ngantuk ! hahahaha ..

Selesai masalah dengan TM !

 

Alhamdulillah .. Selesai gakk .. Tak sia sia wife aku mc ari ni .. Dalam keadaan dok batuk batuk tu , aku ajak gi settle sbb akaun nama dia. Bukan apa , nanti nama dia gak buruk. Aku tamo la.. Nama aku dah lama dah buruk ! Hahahahha .. Blacklist dah kooooo ..

Ok .. Ada yang tanya camana nak settle ? Memula , korang kena tau yang masalah tu bukan dari korang .. Contoh cam kes aku ni , auto downloading yang mana pihak service provider yakni TM / Unifi buat maintenance ke atas setup box mereka. Bila dah gitu , tetiba rosak .. korang catit masa dan buat laporan. Logkan segala kejadian.. Catit apa kata CS …

Kalau rasa kerosakan berpunca dari mereka , sila pertahankan hak anda ! Buat laporan dan terus buat laporan. Kalau perlu pergi ke TMPOINT , sila pergi .. Maklumlah , bukan murah woo mau bayar !

Untuk kes aku ni , setelah 3 kali buat laporan barulah berjaya .. Semalam , sewaktu ke TMPOINT Maxisegar , Pandan Indah .. pegawai yang amik aduan kami ni check betul betul dan dia bagitau , pihak billing ( penyiasat kes ) dah approved setelah ditolak sebelum ni ..

Nasihat aku .. kalau benar korang tak bersalah , sila pertahankan hak ! Jangan ikut cakap si pengutip hutang yang suruh bayar hutang tu !

Dan , staff TMPOINT Maxisegar sangatlah peramah ! Bagus ! Tak macam kat Cyberjaya .. Garang aja mukaaa .. Macam berdepan ngan penjaga singa sarkes ..

Krim Ibu Putih

 

- iklan-

 

Krim dwiguna IBU PUTIH bertindak sebagai booster dalam rangkaian penjagaan wajah/kulit anda, untuk memberikan kesan/impak kecerahan dan kegebuan maksima yang berkekalan.

Ia adalah pekat, jadi anda perlu mix/campurkan sahaja krim ini dengan krim sedia ada anda sebelum digunakan.

Contohnya, campurkan sedikit sahaja krim IBU PUTIH dalam krim pelembab atau KRIM MALAM anda. Sapu sebelum tidur. Untuk bahagian badan lain, campurkan ia dalam losyen badan, dan sapu rata pada bahagian di ingini. Lakukan secara rutin setiap hari dan lihat kesan kecerahan yang diingini hanya dalam beberapa hari!

TIPS MUDAH : – Sapu dulu krim muka atau losyen badan anda. Kemudian baru calitkan sedikit saja IBU PUTIH pada bahagian diingini dan ratakan..

Jom try KRIM IBU PUTIH yang super duper power dan gerenti ORIGINAL dari kami ! Kalau mahu mencuba dahulu, kami ada pek trial, hanya RM15 sahaja untuk 10g! Jom try yuks!

P/S : Promo Gaji masih berjalan. BB DOll Foundation serendah RM39 sahaja! & Uolz juga boleh dapatkan Elzaa Skincare Trial Set for RM10

 

 


Fb Page :


ELZ BEAUTY

Blog owner : SOFFYA CIK BULAN

No Fon utk dihubungi:


0179212631

Best ke jadi Mr.Mama ?

 

Hurmm.. best ke ? Aku bukan mengeluh yer .. Sekadar berkongsi rasa.. Ada yang rasa jadi Mr.Mama ni , rileks sangat .. Duk rumah , jaga rumah .. jaga anak .. Tu je.. Tak perlu nak tensen tensen !

Memang betul ! Semua tu betul ! Tak perlu nak pikir hal bos .. hal kengkawan opis yang suka bergossip dan mencari salah kita tatkala kita terlebih rajin dan mengampu bos ! Haaaa.. Tak ngampu , susah nak naik pangkat dan gaji kan .. Kena bodek bodek skit.. kaaannn .. hehe.. Bukan semua gitu !

Tapi part tu mmg best la. Cuma part ni ramai terlepas pandang .. Aku kena cari duit seperti aku bergaji tiap bulan ! Dalam kes aku ni .. aku terus terang laa citer noooo .. Setiap bulan aku kena standby duit untuk bayar duit kereta , duit itu , duit ini dan belanja harian .. Manakala wife lak , atas ehsan dia untuk membantu aku .. dia bayar bahagian dia .. Terima kasihhh … Nak harap aku bayar semua tu , jenuh gak wehh ! Kena jual burger gak la depan rumah tiap tiap malam ! Huhuh..

Namun begitu , aku jimat banyak sebenarnya bila jadi Mr.Mama ni terutama bab anak .. Aku sendiri pon tak sangat makan bila kat rumah. Kos pengangkutan ke pejabat dah takde .. Kos beli baju kemeja bulanan.. seluar.. Perfume.. Haaa.. Banyak woo jimattt..

Apa yang aku hilang ? Dah takde la nak lepak lepak lepas kerja. Bersantai waktu lunch .. Tiada lagi Hari Keluarga , gi kursus .. Haa.. semua ni , memang aku rindu tapi aku dah tak kisah sbb setiap pagi , aku mengadap muka anak aku dan siapkan makan pakai dia sendiri ! Tak perlu orang gaji untuk lakukan semua itu ! Satu kepuasan yang sukar untuk dinikmati , yang mana menjadi impian setiap ibu bapa yang punya anak .. setiap saat anaknya berada di depan mata , sebelum mereka menjadi dewasa .. hurmm ..

Best atau tidak , kita lalui dengan kesyukuran sebelum segalanya hilang untuk selama lamanya ..

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI