Dapur Tanpa Sempadan...

Ahad, 3 November 2013

Baru berbaloi guna HD !!

Smart Tv 3D yg aku dpt tu , semalam baru pasang. Memula tgk movie HD , tak nam9ak sangat perbezaan dgn tv lama .. tp ptg td gi Alamanda , beli kabel HDMI .. Pasang kat Astro .. perghhhhhhhh.. mmg cun gileerrr gmbrrr !!

Ada 3D gak tv ni .. movie Hd ni leh dijadikan 3D dan siap ada cermin mata.. Hehehe.. Test main 3D pagi td , anak buah aku siap terkejut bila 'batu' dicampakkan ke arah dia.. siap elak lagi ! Hahaha.. sama la adik aku .. tertipu ngan 3D ..

Kalau nak cari smart tv , tgk betul2 .. Mcm mcm jenis ada.. jgn main sauk asal murah dan 'smart tv ' gituuu..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Kelebihan baca buku di usia muda..

Baca buku di usia muda , boleh selongkar dan baca dalam masa 1 minit utk sebuah buku ! Dasyatkan ?

Kemas la camana pon , dia pasti akan dtg dan ' membaca ' di sini .. Dan hari ni , berbaloi sbb jumpa duit !!! Hahahah..

Malangnya daddy amik itu duit ..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Kelantan vs Pahang , anda pilih sapa ?

 

Dah lama aku tak merasa kemeriahan bolasepaka begini .. Terus terang , aku bukanlah pengemar Liga Malaysia sejak rasuah bersepah dalam bolasepak  negara.

Tetapi sejak kebelakangan ini , aku kembali mengikuti perkembangan bolasepak negara .. bukan semua la … ada beberapa pasukan jer.. Hehehe .. bukan ikut secara serius pon .. Ikut bila ada masa jer .. Tu pun tengok kat tv jer. Nak turun stadium , aku tak mampu lakukan. Aku tak suka berasak asak.. heeee.. Respek la pada yang sanggup bagi komitmen gitu.  Kalau aku sanggup buat gitu , maka aku patut malu pada Allah. Gi masjid malas tp gi stadium , sanggup laa berasak asak ! Haa.. tu aku la.. Korang yg gi tu aku yakin jauh lebih bagus dari aku ..

Jadi , untuk mlm ni .. aku hanya akan menonton di depan kaca smart tv yang baru aku pasang ni .. Siap guna HDMI lagi.. Sangatlah best !! Skang , HD baru terasa berbaloi di bayar setiap bulan !!

KELANTAN atau PAHANG ? Tentulaahhh … KELANTAN .. Kenapa aku pilih KELANTAN ? Sebab penyokongnya .. hehehe .. Semangat yang ada pada penyokongnya , bikin membara pada aku .. hehehe..

Kalah atau menang mana mana pasukan , aku ucapkan tahniah sbb sampai ke tahap begini . Dan harapnya selepas ni Liga Malaysia bertambah meriah lagi .. FAM , silalaaahhh jadi dewasa ! Menyampah aku dengan sikap kebudak budakan yang terlalu politik !

Sapa lagi kacak nih ??

 

Salah soalankah ???

Saja jaga hati anak .. hahaha ..

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI