Dapur Tanpa Sempadan...

Isnin, 4 November 2013

Kali ni , Qhaliff cemburu ??

 

Hehehe … Yeke ??? Kee daddy yange jeles nehh ?

Published with Blogger-droid v2.0.10

Terima kasih kawan kawan !!

 

Waahhh .. Aku sebenarnya tak sangka boleh lebih dari 20 ribu sbb pergerakkannya sangatlah lembab dan aku pon jarang tumpukan perhatian di page utama aku ni .. Dok bizi kat Twitter .. Susah gak nak tumpu sana sini .. Lainlah , ada orang sudi nak tolong .. hehe.. guwau jer ..

image

Dan , hujung bulan lepas , tetiba pergerakkan jadi laju sangat… Rasanya pada 29hb ari tu baru cecah 20 ribu.. Dan hari ni dah jadi 23 ribu ! Waaa.. terharu akuu ..

Er , maaffff .. aku tak guna apa apa app yer untuk tarik orang ! Tak caya .. tengok tang talking about this tuuu .. Kalau page ni ramai orang tapi tak aktif , jumlahnya tu ciput jer.. Seperti sebelum ni.. baru 100++ jer !

image

Bukanlah aku nak bagitau yang aku popular atau femes tapi medan FB ni bagus untuk aku mendapatkan info bagi update blog aku .. Dan juga dapat juga bertukar tukar cerita dengan rakan rakan yang ada di dalamnya ..

Jutaan terima kasihhhh buat mereka yg tak putus putus menyokong aku dari dulu , hingga sekarang !

Rakaman utk Salam Muslim , Astro Oasis

 

Alhamdulillah .. nasib baik laaaa dah ada pengalaman sebelum ni .. Jadi tak la kekok sangat.. Pastu , krew diorang pon sangat sporting. Senang nak bincang..

Bermula dalam kul 10 lebih gitu .. tamat jam 12 tengahari..Lepak borak borak , pastu ajak gi makan tengahari ..

Bila keluar ? Hurm.. tak sure .. Ni isu apa ? Tunggu je la noooo .. heee…

Ada budak sibukkk nak join sama .. hahaha ..

 

Published with Blogger-droid v2.0.10

Tips utk bapa muda cam aku ..

Mana la tau tiba-tiba wife kena keje pada cuti umum atau tak sihat .. maka tugas menjaga anak kecil akan diambil oleh sapa ? Takkan sekejap pon nak kasi kat orang lain jaga ? Tak yakin ke atau malas ? Hehehe ..

Jangan gitu.. jaga anak ni seronok sebenarnya . Keletah mereka , akan buat kita terhibur. Jangan rasa terpaksa. Jangan pentingkan tidur sangat .. Boleh je nak tidur tapi selepas mereka tidur !

Haaa.. camana nak tidurkan mereka ? Mudah jer sebenarnya. Budak kecik ni , tenaga ciput jer. Tak macam kita .. Diorang main barang 2-3 jam , dah penat .. kan ? Kasi la air suam dulu.. rehat rehat sat.. Pastu kasi susu ..

Lepas kasi susu .. layan tengok tv sama sama atau belajar sekejap utk datangkan ngantuk mereka ..

Pastu , letak dalam buaian .. dodoi mereka. Kalau nak kasi susu lagi , pastikan jumlah kecik je la.. diorg bukan nak minum sangat time gini .. lebih pada nak menghisap untuk mengantukan diri .. hehee..

Dan … Zzzzz .. haaa.. Tapi tak semestinya tips ni menjadi pada anak korang gak .. Segalanya bergantung camana penjaga atau isteri korang jaga dia .. kena tau rutin dia.. Cuma perlu ikut. Yang penting , jangan ada tekanan ! Kesian budak tu nanti ..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Duck face : Risau jadi tabiat ?

 

Photo

Ada kawan melahirkan rasa risaunya bila tengok aku asyik post gambar Qhaliff yang dok muncungkan bibirnya tu .. ala ala duck face , orang muda skang ni kata .. ehehhe ..

Katanya takut nanti jadi tabiat .. Heheh.. Terima kasih atas keprihatinan tu.. Aku tak risau pun sbb nak tengok budak ni buat gaya gitu bukan mudah.. Boleh nampak bila dia merajuk atau marah kat kita ! Haaa.. Bila tak dapat apa dia nak , automatik dia muncungkan mulutnya untuk 3 saat gitu .. haha .. Sangat lawak ketika itu yer ..

Bila dia buat gitu , teringat .. semua tu dari aku. Aku mmg spesis muncungkan bibir bila merajuk ..hehe.. Lama kelamaan , hilang dengan sendirinya . Takde apa perlu dirisaukan ..

Apa yang merisaukan aku ialah satu perangai aku yang dia ikut yakni , tamak bila makan ! Main sumbat je masuk makanan tu.. takut orang amik ! Part ni yang aku risau .. Nanti aku  citer yer part ni.. hehe..

Bila daddynya kejam !

 

Ibunya menggunakan kamera tersembunyi yang disorokkan di satu sudut.. Dan inilah hasilnya !!

Yerrr.. anak kecil yang cakap pon tak reti lagi didera menyapu rumah ??? Yerrrr.. inilah anak aku ! Tak suruh pon dia sibuk nak menyapu ! Bukan takat menyapu malah tolong menyelerakkan lagi !

Betullah kata orang .. di usia mereka begini mmg ragam mereka buat kita senantiasa ketawa. Geram dengan tingkahlaku mereka .. Tapi pada sama , ianya comel sangat !!

Cuba orang tua buat ? Ada jugak ICU nanti !

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI