Khamis, 7 November 2013

Usung ke mana saja !

 

Serupa confirm dah jadi hak milik ! Nak keluar berjimba jimba kat luar rumah pon nak usung ! Biasa aku usung tapi kali ni dia yang usung sambil layan Ultraman ! Perghhh ..

Hurmm.. memang selamat jalan romeo la tak lama lagi. Kena tranfer abis data nanti.. Ni part aku malas ni.. huhuh …

Published with Blogger-droid v2.0.10

Impianku jadi kenyataan !

 

Tak terduga rezeki ku setelah bergelar blogger. Alhamdulillah , syukur pada Allah … Jutaan terima kasih buat isteri , keluarga dan juga sahabat sahabat yang memberi sokongan tak berbelah bagi sejak aku mula bergelar blogger !

Antara yang aku impikan bila jadi blogger ni ialah dapat produk berjenama percuma dan aku buat review mengenainya ! Dapat produk dan dibayar tu , lagi la bonus kan ? Antaranya laptop Toshiba , external hardisk , Nokia dan mcm2 lagi ..

Kemudian dapat berjalan jalan ke sana sini atas tiket blogger , percuma !! Haaa .. Atas tiket lain tu , penah la tapi blogger ni yang aku nak . Selain dari tu , buat review makanan , hotel , produk kecantikan dan produk baby !

Haaa.. bayangkan masa Qhaliff lahir , stroller dan baby carrier pon dapat free.. Jimat banyak dah tu .. Segalanya atas tiket blogger .. Tak berbaloi lagikah ?

Dan hari ni , satu lagi tawaran yang membuatkan aku tergamam ! Aku ditawarkan set home  teater berjenama Pioneer ! Amik kauuu .. mini cinema terus kat rumah aku !! Huhhu.. InshaAllah .. nanti aku review produk tu ehh ..

Pastinya banyak lagi menarik sedang menanti pada mereka yang rajin berusaha dan jangan lupa , mintak pada Allah .. Tu penting .. nak itu nak ini  tapi tak reti nak mintak dengan cara yang betul ! huhuh..

Anak murid Mat Gebu !!

 

Qhaliff minat memasak ?

Sebelum nak belajar pegang senduk mahupun sudip kata Mat Gebu , Qhaliff kena belajar imbangkan periuk atas kepala .. Tujuan , belajar hadapi tekanan perasaan andai satu hari nanti daddy dia mintak makan bukan bukan cam kari kepala rusa atau ikan bilis masak 3 rasa !!

Semoga berjaya anakku .. Buat yg terbaik !!

Published with Blogger-droid v2.0.10

Amaran demi amaran ! Patutkah dipercayai ?

 

Dapat lagi ! Kali ni melalui FB .. Biasanya aku dapat melalui whatsapp .. Dari ‘mulut’ ke ‘mulut’ zaman skang ni .. hehehe .. Copy dan paste ! Mudah gitu..

My husband just call, kwn die ade 2,3 org yg kena pecah keta....tgh rancak kat area Nilai, Bandar Enstek, & taman2 sekitar....modus operasi, keta BLM (kaler x pasti), bertinted gelap, akan usha kat taman2 sekitar utk aim....lepas tu dtg balik utk pecah keta utk amik brg2 berharga atau curi keta terus....

So, those my frens here pls be careful ya....aim keta yg mcm pelik2, yg jenis bwk keta slow, usha mcm semacam jek....yg jenis dok umh nak kua umh bwk ank2 nak naik kete pon be careful la....takut nye diorg rush & rompak kete ngn org2 nye sekali....mcm2 bleh jadi skg ni....kita usaha spy benda2 x baik xkan berlaku kat fmly kita. “.

Ini kawasan persekitaran rumah aku ! Apakah ini cuma satu permainan ? Satu amaran ? Kalau ada , kenapa tiada amaran diberikan oleh pihak bertanggungjawab ? Apakah tunggu jadi kes dulu baru nak diambil berat ? Atau aku yang terlepas pandang ? Mungkin dah dimaklumkan di mana mana laman sosial ? Hurmmm ..

Ada yang kata , jangan percaya .. Ada yang kata sila waspada .. Adehhh .. Camana ni ? Nak sebarkan atau delete je ? Haihhh .. Tu laa.. Terlalu banyak sangat sebarkan menda ngarut , menda yang benar pon dah jadi was was utk dikhabarkan pada rakan sekalian ..

Jangan tertekan !

 

Kena belajar cooool ! Budak budak ni mmg banyak karenah … Kalau kita mula bengis dan garang pada mereka , mereka akan takut pada kita. Hormat ? Sepatutnya mereka menghormati kita sebagai bapa atau ibu tapi bila jadi takut , mereka akan fobia..

Qhaliff .. bila malam mmg nak aku ada disamping dia dan aku pulak nak kena siapkan kerja. Tak larat aku nak tidur lewat tiap malam ..Wife , tak larat.. ngandung + penat kerja. Jadi camana ?

Biarkan je dia.. Biar dia main … Tanya apa dia nak. Cam aku , aku tanya Qhaliff .. Dia faham. Terus pergi ke dapur dan tunjuk peti ais ! Aku bukak , dan tanya nak apa ? Sengih dia ! Sengih dia !! Hhahahaha.. Dia tunjuk… sebelum tu memilih.. pandang kiri kanan atas bawah.. Apa yang dia nak ?

Akhirnya dia pilih .. Aku amik dan ajak ke ruang tamu. Dia ikut . Selepas selesaikan minuman dia tu , dia main jap .. Bila dah nampak layu, angkat dia letak dalam buaian.. Buai dia sambil layan zikirullah … mata makin layu , aku dukung dan kasi kat mak dia yang berada dalam bilik ..

Selamat !

Kena belajar .. tengok ragam dia .. Aku tak nafikan memula dulu , aku mmg stress .. Dengan keje yang dateline dah hampir , idea takde .. perghhh ..

Tapi sekarang ? Dah tau cuma kekadang aku saja kasi kat wife uruskan sbb tak nak Qhaliff terlalu rapat dengan aku dan aku sendiri terlalu rapat dengan dia. Tak sanggup aku nanti nak tinggalkan dia bila kena keje luar ! Haa.. parah akuuu .. huhu ..

 

Published with Blogger-droid v2.0.10

MEMBER/DROPSHIP bersama ELZ BEAUTY

 

-iklan-

Kami membuka peluang kepada yang ingin menambah pendapatan dgn menjadi agent dropship kami...

KELEBIHAN DROPSHIP KAMI

• tiada modal diperlukan

• barangan hot dan pelbagai

• bimbingan dari fasilitator terutama yang baru mengenali sistem ini

• layanan mesra sebagai keluarga

• margin keuntungan yang tinggi

• bonus/reward diberikan kepada agen yg mencapai target

• boleh membeli dgn harga member untuk KEGUNAAN SENDIRI :)

• kami juga dalam proses mengeluarkan rangkaian produk kami sendiri iaitu Elzaa Skincare & anda adlh yg terawal bersama-sama kami memasarkan produk ini :)

CARA-CARA

• order hendaklah melalui pm page atau sms / wassap no admin

• copy & paste gmbr produk & detail dan promo pada wall fb @ blog anda. Utk lebih senang boleh ambil semua info pada page Elz Beauty

• harga jual adalah harga yg customer perlu bayar pada anda (termasuk harga pos)

• harga agent adalah harga yg anda perlu bayar kepada saya (termasuk harga pos)

• jika pelanggan telah membuat pembelian, anda perlu bayar jumlah harga agent sahaja beserta harga pos, selebihnya adalah untung runcit anda :)

• format order adalah seperti berikut :

1) bukti transaksi

2) nama agen

3) no hp agen

4) nama penerima

5) alamat penerima

6) no hp penerima

7) butiran produk

• sila maklumkan pada customer anda barang akan diterima dalam tempoh 1-3 hari selepas delivery

• tracking no akan diberi @ diupdate pada waktu malam dalam group.

JOM, JANA PENDAPATAN BERSAMA KAMI !

*T&C apply

*program kami sdg diperkemas dan InsyaAllah dropship baru akan bermula pertengahan November ini :) tapi boleh mendaftar segera :)

Fb Page : ELZ BEAUTY

Blog owner : SOFFYA CIK BULAN

No Fon utk dihubungi  :  0179212631

Dugaan di pagi hari ..

 

Tukar lampin kat tandas.. gi ruang tamu .. dia bantai kencing seciput kat situ.. nasib baik atas lantai .. Gi tandas balik.. cuci .. Pastu gi ruang tamu , dia kencing balik seciput !! Grrrr.. bikin tensen benar nehh..

Dah settle pakai lampin.. mop jap lantai tu .. 4 round gak laa nak settlekan walaupun ciput.. maklumlah , kekadang solat kat situ.. Pastu makan lak.. 4-5 suap , dia gi bantai main sambil selerakkan rumah ..

 

Perghhh..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Peluang untuk anda maju ke hadapan !

 

-Harap maklum. Sticky post 24 jam. Entri terkini dibawah entri ini -

 

Sebagai makluman, eCosway telah menawarkan 1000 kedai eCosway Farmasi di seluruh Malaysia untuk di miliki dengan modal permulaan yang paling minima. COSWAY antara syarikat di bawah naungan BERJAYA GROUP.Peluang ini terbuka kepada individu yang berminat memulakan perniagaan sendiri dengan modal yang rendah RM 5,300 anda berpeluang membuka farmasi sendiri.

Plan perniagaan Cosway Farmasi amatlah unik dan hanya satu-satunya plan perniagaan ‘sebegini’ di dunia. Syarikat Cosway menawarkan kedai serbaneka dan farmasi kepada usahawan-usahawan dengan HAMPIR SEMUA KOS OPERASI DITANGGUNG OLEH SYARIKAT.

Cosway akan membiayai/menanggung semua kos-kos yang berkaitan seperti berikut yg bernilai RM 1 Juta ke atas * :

PERCUMA, PERCUMA DAN PERCUMA SEMUA INI.

Mencari individu yang berminat untuk bersama kami dalam menceburi bisnes francais farmasi daripada COSWAY.Francais yang dimaksudkan ialah francais COSWAY PHARMACY.

5 langkah mudah untuk membuka francais farmasi:

  1. Pendaftaran sebagai Business Owner (BO)
  2. Pembelian lesen francais (1000ev)
  3. Traning dan marketing - kedai cawangan.
  4. Interview.
  5. Dapat kedai serbaneka + farmasi.

 

  


Kelebihan membuka francais COSWAY PHARMACY:

  1. Modal hanya RM100 (untuk pendaftaran)
  2. Modal RM5000 untuk melayakkan membeli lesen francais dari Cosway.
  3. Cagaran sebanyak RM10, 000 untuk stok barangan.
  4. Lokasi kedai mengikut cadangan anda.
  5. Kos renovation kedai + sewa bulanan kedai + bil elektrik bulanan + gaji pekerja farmasi (semua DITANGGUNG oleh COSWAY)
  6. Untung bulanan RM 4k - 50k.(bergantung kepada lokasi kedai + USAHA anda!)
  7. Anda jadi BOSS! Ringkasan : - Modal RM15 100, anda dapat buka bisnes farmasi anda sendiri. (macam tak logik je kan?)- RM5k, anda layak dapat lesen francais dan menjadi duta untuk cosway.-
    RM10k cagaran akan dikembalikan kepada anda jika anda berhenti.- Kos ditanggung oleh COSWAY.Perhatian :- Cosway hanya merancang untuk membuka 1000 francais farmasi seluruh Malaysia..- Jadi jangan lepaskan peluang ini ! ! !Tawaran ini hanya untuk individu yang benar-benar MINAT + RAJIN + ada modal sahaja.

Ecosway Pharmacy mendapat sambutan hangat .. Semasa gambar ni diambil , kita sedang launch salah satu Cosway  Farmasi. VVip yg dijemput ialah Menteri YB . Dato’ Hassan B. Malek dan owner of Berjaya Group , Tan Sri Vincent Tan utk merasmikan farmasi tersebut.

PERCAYA atau TIDAK anda mampu memiliki kedai konsep PERCUMA!
Tanpa Modal yang tinggi, TIADA risiko & TIADA kos pengubahsuaian kedai atau Kos operasi.

 

Kami telah banyak membantu usahawan memiliki kedai PERCUMA ini!!
Sila hubungi kami untuk melihat bukti kejayaan kami dan juga dapatkan penerangan ringkas dan jelas mengenai konsep bisnes ini.. Jom!!

Buang EGO & bagi peluang kepada diri anda untuk melihat sendiri kejayaan demi kejayaan yang telah dilakukan.

**Seronokkan kalu kita tgk org yang telah berjaya.. ANDA bila lagi?? ... YOU CAN DO IT!!!

Jika anda diluar sana yang berminat untuk menyertai Ecosway farmasi ini sila hubungi kami dengan segera +6010 2313904 / +6012 2787726 atau sila ke fan page I Love ECosway Pharmacy ..

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI