Jumaat, 8 November 2013

Tips mengorat awek cara malas !

 

Kalau nak mengayat tu tak reti .. atau mmg dah jujur sangat , cuba guna cara begini .. mana tau berjaya ! Maklumlah , perempuan suka lelaki jujur ..

Cuma harap perempuan tak la kata lelaki tu poyo sangat sbb terlalu jujur ! Heheheh ..

Dialog ni rekaan aku yer.. Takde de budak budak ni nak kata gitu .. Aku mengimaginaskan jer .. Hehehehe .. Aku masa snap gambar ni pon dah ketawa berdekah tengok muka Qhaliff ..

Oh ya .. nak ngorat awek ? Simpan duit dulu.. Bila berkenan mana mana awek , tak yah ngorat aih .. ajak je menikah terus ! Heheehhe.. Ada bran ??

Sapa suruh bagi !

 

Kan dah hilang ! Nasib baik laaa perasan awal ketika nak bertolak balik dari rumah mak aku  ! Kalau dah depan tol , baru nak cari .. tak ke naya? Heee … Apa yang hilang ?? hehehe.. Rasa rasa ?

Yaaa .. btulllll ! Kad Touch N Go hilang ! Camana boleh hilang ? Hehehe.. Aku kasi Qhaliff main Smart Tag sbb dia akan mintak setiap kali lepas aku guna bila melalui tol.

Dan hari ni , mungkin tercicir bila aku bukak pintu ketika nak dukung Qhaliff .. heheheh..

Tak pe laa.. Takde rezeki … Ada RM40++ je dalam tu.. heeee …

 

 

 

Published with Blogger-droid v2.0.10

Filem Highland Tower kisah benar ?

 

Aku tak tau kewujudan filem ni sehinggalah terlihatnya di app GSC sewaktu nak booking filem THOR . Tergaru kepala jap.. Takkan nak cerita pasal hantu kat sana pulak kot ? Lantak laa.. Tak menarik minat aku ..

Kemudian ternampak kengkawan post mengenai filem ni kat FB dan Twitter .. Ada yang kata nak pergi tengok sbb kata ‘macam best’ .. Dan yang dah tengok post kata menyesal gi tengok ! Aisey… Macam tu pulak .. Mesti trailer dasat giler tu..

Semalam , aku tonton DISEBALIK TABIR HIGHLAND TOWER kat channel berapa tah .. Hurmmm.. Aku senyum je. Apakah aku termakan dengan gaya mereka bercerita seolah olah apa yang mereka rakam tu benar ? Olololo…. Kalau benar la kaannn… balik dari rakaman tu dah heboh dahhhh .. Kenapa siap buat filem ? Hehehe ..Banyak persoalan tapi malas nak fikir..

Aku up status mengenai filem ni di FB untuk baca pandangan rakan rakan .. Mana tau kot ada yang dah gi tengok .. Sememangnya ada .. huhu ..

  1. Citer hampeh....setakat jerit2 konon nk buat penonton takut...so lame and boring.
  2. Xbest lnsg abg Ben Ashaari.. Mcm cerita mengarut je.. Mcm di buat2 je semua hntunya, kena rasuk bagai pun mcm dibuat2.. Dh tw nk g tempat mcm tu bukan nk prepare bw ustaz ke apa ke.. Xpaham betul la.. Huhu..
  3. yg hantu hitam lari bongkok tu nampak nau nipunya. jejak tanah ko..
  4. dgr cerita siap ada g kena histeria kt panggung...
  5. Anak klina beriya gi n0nt0n blk skt kepala yg kuar dr mulut dia CITER B0D0H ibu bt rugi duit tiket jerk hihihi klina senyum s0rg dlm hati pdn muka saper suruh kau p0ie tgk ...

 

Kira dasat gak la sampai leh dapat lebih RM2 juta sampaikan tokey besar pon tak percaya .. Ramai gak la tertipu eh ? Hehehehe … Aku , lama dah tak percaya dengan filem tempatan terutama yang mmg nk kaut untung besar.. Bukan semua tauuuuu tapi kebanyakkanya mmg begitu perancangan hanya nak kaut duit orang jer . Bisnes kan ? Sapa nak rugi ..

Yang tertipu dan yang diperbodohkan , kita juga.. Alasan nak support filem tempatan la sangat .. Persoalannya , mereka buat filem tu atas dasar apa ? Bila meletop , sombong giler ! Cehh…

Sekolah setengah bulan , bayar setengah jer !

 

Hurmm .. ni masalah dah bertahun tahun dihadapi oleh pengusaha bas sekolah . Cuti sekolah jatuh di tengah bulan tetapi pengusaha bas sekolah meminta bayaran penuh. Patut atau tidak ?

Ramai ibu bapa meminta bayaran setengah atas alasan begitu . Kalau begitu , gaji guru juga patut setengah juga la kan ? Atau bagi mereka yang bekerja , cuti umum patut dipotong gaji jugak la kan ? Itu logiknya tapi mereka tak nampak !

Ahli keluarga aku pengusaha bas sekolah. Setiap hujung tahun , masalah ni akan timbul termasuklah mereka yang berhutang berbulan lamanya. Kalau sorang anak takpe la.. Kalau 3-4 orang sekali gus ? Satu kepala katakan RM20 .. Berapa dah ? Tu kalau sebulan hutang .. kalau dua bulan ? Jangan tak tau .. Siap ada yang dah buat buat lupa .. Sedekah ? Memang dah pon.. Letih nak memaksa .. Kalau ada yang berhati perut tu , bayar gak la.. Dapat la cover skit ..

Jangan sangka semua pengusaha bas ni kaya kaya .. Merekalah pandu bas, merekalah juga yang bawak bas gi PUSPAKOM , gi buat maintenance .. rosak sana rosak sini .. Maklumlah , jalan dari awal pagi hingga dinihari.. Haaa .. dengan budak budak yang tak reti duduk diam.. kopek sana kopek sini.. conteng sana conteng sini .. Ada parents prihatin ? Takde kan ? Perlu repair utk keselesaan anak mereka gak. Guna duit tu kan ?

Haih.. pelik sebenarnya. Sepatutnya bersyukurlah dah ada orang sanggup buat pekerjaan begini. Kalau bangsa lain yg kuasai , rasa rasa berapa lak nak kena bayar ? Ke sanggup nak gi amik antar anak ari ari ? Ke suruh anak jalan kaki ?

Cer pikiaq sat ..

Lagi-lagi testimoni !

 

-iklan-

Elzaa Skincare 

Adalah rangkaian produk penjagaan kulit muka & badan berasaskan rumpai laut/seaweed yg lebih dikenali sbg kolagen laut asli/pure marine collagen (pmc). Mementingkan pemeliharaan & pemuliharaan kulit dgn kandungan bahan yg selamat, iaitu 100% bebas kimia & semulajadi .

Di samping itu, ia turut merawat, memberi efek pencerahan, sekaligus meremajakan kulit. Rasai keselesaan kulit yg maksima bersama Elzaa. Good for skin, good for u ;)

Testimoni Elzaa Skincare

Ini semua adalah Testimoni terawal Elzaa Skincare.

1441291_738880002793484_698053870_n

 

1385208_734224326592385_1760955636_n 554972_734524556562362_1417326026_n

Fb Page : ELZ BEAUTY

Blog owner : SOFFYA CIK BULAN

No Fon utk dihubungi: 0179212631

Slot Akasia : Love You Mr.Ar …

 

Bukan Arrogant tapi Arumugam .. Hehehehe .. Jangan marah aaa ..

Photo

Aku bukanlah pengemar drama bersambung  yang meleret leret ni .. Mungkin zaman aku tak tau nak buat apa , mungkin aku layan la kot .. Tapi tu pun sbb pelakonnya cun. hehehe ..

Sekarang ? Takde masa dah layan drama bersambung terutama time Maghrib ni..

Bukanlah nak kata aku baik sangat .. Dak aihhhh .. Cuba kena belajar belajar la sedar diri .. aku maksudkan aku ni laa.. Bukan korang. Aku tau korang lagi bagus dari aku. Tu yang aku cuba perbaiki segalanya … heee.. Nanti takde la anak aku ikut contoh tak comel aku ni .. hehehe ..

Cuma aku pelik la.. Kenapa laaa diorang buat drama drama bersambung ni kul 7 malam ? Buat la kul 9 ke .. kul 6 kee .. Atau kul 3 pagi keee.. Nak tau bagus tak bagusnya drama tu hingga orang sanggup tunggu cam tunggu bolasepak tuuu , cer la buat ! Baru tau kan ? Heee..

Set Combo Meletopz !

 

Dah habis promo gaji, kita teruskan dengan combo meletopss ni... sebab anda akan dapat penjimatan berganda...

1384090_738838262797658_811159903_n 1450290_738838376130980_228541238_n

1465339_738838426130975_254903778_n1450075_734194816595336_1099067564_n

602072_619165904792892_1405679883_n - Copy - Copy - Copy64198_10151737243948106_31827321_n - Copy - Copy - Copy

Fb Page :

ELZ BEAUTY

Blog owner : SOFFYA CIK BULAN

No Fon utk dihubungi:

0179212631

Kenapa aku tak boleh nikah 2, 3 atau 4 ?

 

Hanya satu jee aku boleh !! Kenapa ? Segalanya dah terbukti di dalam dunia maya ini !!

Aku ada FB .. 3 akaun peribadi , satu fan page , satu group blogger  .. Twitter yang dah lebih 15 ribu kengkawan .. Instagram , lebih 4 ribu kengkawan ..

Semua tu perlu update setiap masa , setiap minit untuk memastikan ianya ‘hidup’ ! Blog lagi ?? Camana tu ? Blog lak umpama bini tua .. Yang bini no 2 ,  FB .. Nasib baik yang dua tu ‘ duduk serumah’ .. Satu kali update , dua dua dapat .. Yang Twitter , berjiran dengan bini tua .. haaa ..

Bayang camana punya kelam kabut setiap ari nak uruskan semua tu ? Nasib baik la ‘diorang’ tak reti merengek meminta utk dimanjakan ! Kalau boleh bersuara ? Perghhh .. tak tau laaa aku.. Confirm kata aku utamakan bini tua ! Yang bini no 2 tak kisah sbb dapat gak rasa kasih sayang  .. Yang lain lain tu ?? Sipi sipi jee ..

Kalaulah diorang tu manusia yang bergelar bini bini ku .. pasti aku jugak dapat 10 jahitan akibat dibelasah isteri .. Cuma tak tau yang mana akan membelasah aku je !

Semua ni , mendatangkan $$ pada kita kalau dijaga dengan baik .. Jangan ingat suka suka tauu ..

Kenapa aku tak boleh nikah 2, 3 atau 4 ?

 

Hanya satu jee aku boleh !! Kenapa ? Segalanya dah terbukti di dalam dunia maya ini !!

Aku ada FB .. 3 akaun peribadi , satu fan page , satu group blogger  .. Twitter yang dah lebih 15 ribu kengkawan .. Instagram , lebih 4 ribu kengkawan ..

Semua tu perlu update setiap masa , setiap minit untuk memastikan ianya ‘hidup’ ! Blog lagi ?? Camana tu ? Blog lak umpama bini tua .. Yang bini no 2 ,  FB .. Nasib baik yang dua tu ‘ duduk serumah’ .. Satu kali update , dua dua dapat .. Yang Twitter , berjiran dengan bini tua .. haaa ..

Bayang camana punya kelam kabut setiap ari nak uruskan semua tu ? Nasib baik la ‘diorang’ tak reti merengek meminta utk dimanjakan ! Kalau boleh bersuara ? Perghhh .. tak tau laaa aku.. Confirm kata aku utamakan bini tua ! Yang bini no 2 tak kisah sbb dapat gak rasa kasih sayang  .. Yang lain lain tu ?? Sipi sipi jee ..

Kalaulah diorang tu manusia yang bergelar bini bini ku .. pasti aku jugak dapat 10 jahitan akibat dibelasah isteri .. Cuma tak tau yang mana akan membelasah aku je !

Sasaran terkini dia ..

 

Remote smart Tv LG ! Berusaha dia mendapatkan dari tangan aku. Kalau aku letak , dia akan cuba alihkan pandangan aku dengan mengacau laptop atau hp .. Bila aku leka , dia cepat cepat amik dan tekan tekan sambil halakan ke tv !

Dah berapa kali aku pening kepala tengok siaran biasa ditukar ke 3D , gara gara jari dia !! Huhu.. Dia akan cuba dapatkannya jugak ! Aku tau sangat budak ni !!

Published with Blogger-droid v2.0.10

Apa saja , milikku sekarang !!

 

Suka suka dia jeee amik kasut aku tu ,buat serupa harta bapak dia je !! Eh , mmg harta bapak dia pon.. hahaha .. Adeh.. dah macam macam perangai dia skang ni ..

Takkan kasut ni pon dia berkenan gak ? ADehh… abis laa reta akuu ..

Published with Blogger-droid v2.0.10

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI